#Internetā vislabāk pērk gatavos garšvielu maisījumus, sāli un piparus.
SIA Manas garšas īpašnieces Baiba un Rūta Grīnbergas vēlas cilvēkiem pavērt plašo garšvielu pasauli un iedrošināt nebaidīties eksperimentēt ar jaunām garšām
«Man ļoti patīk garšvielas. To pasaule ir tik interesanta!» saka Baiba Grīnberga, SIA Manas garšas līdzīpašniece. Īpaši viņa ir iecienījusi dažādus piparus, jo īpaši Tasmānijas un Madagaskaras piparus. Baiba ir anatomijas, fizioloģijas un uztura mācības lektore Kosmetoloģijas koledžā un Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledžā, kā arī sniedz privātas konsultācijas. Viņai kā uztura speciālistei ir atšķirīgs skatījums uz garšvielām, proti, viņa tās redz ne vien kā ēdiena garšu pastiprinātājas un uzlabotājas, bet arī kā veselību veicinošas piedevas. Augos ir dažādas aktīvās vielas – antioksidanti, polifenoli, ēteriskās eļļas –, ar ko tie sevi dabā pasargā. Tāpēc, piemēram, piparos nekad neiemetīsies tārpi vai kukaiņi, bet mārrutka sakne zemē nesapūst.
«Pamatā mums ir internetveikals, kur cilvēks veic pasūtījumu. Unikālais ir tas, ka katram ir iespēja pašam uztaisīt savu garšvielu maisījumu. Tomēr šo iespēju cilvēki izmanto diezgan maz. Man šķiet, ka Latvijā cilvēki baidās eksperimentēt, maisīt kopā dažādas garšvielas – ka tik nebūs par stipru. Līdz ar to ir populāras dažādas visai klasiskas garšvielas un dažādi universālie maisījumi,» stāsta Baiba. Viņa uzskata, ka nevar uztaisīt nepareizu garšvielu maisījumu. Tiesa, to ēdienam var pievienot par daudz. «Reizēm esmu pārkāpusi klasiskos principus un, piemēram, iejaukusi indiešu garšvielu maisījumā ķimenes, nevis kumīnu, bet man pašai tā ļoti garšo, lai gan zinātāji teiks, ka tā nav pareizi. Manuprāt, galvenais, ka garšo. Tad viss ir pareizi,» viņa uzskata.
Internetā vislabāk pērk gatavos garšvielu maisījumus, sāli un piparus. Viņa uzsver, ka tad, kad klients izvēlas kādu maisījumu, tas tiek gatavots individuāli.
Visu rakstu Iedrošina pamēģināt ko jaunu lasiet 23. janvāra laikrakstā Dienas Bizness.
LASI ARĪ:
Ar Latvijas čipsiem našķojas arī Indijā
Sākam biznesu: Gatavo saldējumu bez piena
Mana pieredze: Ceļ godā ķiploku