Lai gan mūsdienās internetā var pārdot visu, smaržu un garšu globālais tīmeklis vēl nespēj nodrošināt, tāpēc garšvielu maisījumu ražotājs «Manas Garšas» izlēmis atvērt veikaliņu.
«Pašos pirmsākumos bijām Jūrmalā, bet vēlāk, mainoties uzņēmuma īpašniekiem, pārcēlāmies uz Ogri. Nomājām mazas telpas industriālajā rajonā Akmeņu ielā. Ēkai 1. stāvā bija ēdnīca un konditoreja un mums tās patika jau sen. Tagad, kad iepriekšējie nomnieki pameta telpas, ēkas saimniece tās piedāvāja mums. Uzreiz ieguvām trīs reizes plašākas telpas un sapratām, ka varam atvērt arī veikalu. Par to bijām domājuši jau sen, bet pagaidām Rīgā atsevišķu veikalu nevaram atļauties,» saka Baiba Grīnberga, SIA «Manas Garšas» līdzīpašniece.
Viņa uzsver, ka digitālais laikmets dod lieliskas iespējas tirgoties internetā, bet ir produkti, kas vieglāk pārdodami pēc tam, kad cilvēki tos ir izmēģinājuši klātienē. Pie tiem pieder arī garšvielas.
Ogre, salīdzinot ar Rīgu, ir zemāka telpu nomas maksa. vienlaikus, ir arī mazāk pircēju. «Neatrodamies centrā, bet gan vairāk Pārogrē, industriālā apkaimē, kur nav liela garāmgājēju plūsma. Tāpat vien ogrēnieši te nestaigā. Mēs to apzināmies un domāju, ka mūsdienās tā nav problēma. Riskus mazinošais faktors ir tas, ka veikals atrodas ražošanas telpās, par ko mēs tāpat maksājam nomas maksu,» stāsta B. Grīnberga.
Viņai ir doma jaunajās telpās rīkot arī seminārus un meistarklases, dodot iespēju potenciālajiem pircējiem iepazīt garšvielas.
Db.lv jau rakstīja, ka uzņēmuma pamats līdz šim bija internetveikals, kur cilvēks veic pasūtījumu. «Unikālais ir tas, ka katram ir iespēja pašam uztaisīt savu garšvielu maisījumu. Tomēr šo iespēju cilvēki izmanto diezgan maz. Man šķiet, ka Latvijā cilvēki baidās eksperimentēt, maisīt kopā dažādas garšvielas – ka tik nebūs par stipru. Līdz ar to ir populāras dažādas visai klasiskas garšvielas un dažādi universālie maisījumi,» iepriekš stāstīja B. Grīnberga.
Tev varētu interesēt arī:
Mana pieredze: Vēlētos, lai klienti biežāk eksperimentē