Jaunākais izdevums

Gaļas ražotāja Forevers uzjundītais skandāls rezultējies saprotamākos pārtikas produktu marķēšanas noteikumos , piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pēc DB martā atklātajām kļūdām jaunās pārtikas marķēšanas regulas latviskajā tulkojumā, Brisele labo tās tekstu, DB jau vēstīja 27.05.2015. Tagad DB rīcībā nonācis Eiropas Padomes lingvistu kļūdas labojums, kurā bez laikrakstā iztirzātā punkta par sojas un piena olbaltumvielu obligātu uzrādīšanu produkta nosaukumā, mainīti vēl daži punkti pēc Zemkopības ministrijas ierosinātajiem labojumiem. Labojumi stāsies spēkā tuvāko nedēļu laikā. Gaļas pārstrādes uzņēmuma SIA Forevers uzjundītais skandāls pēc tam, kad uzņēmums bija veltījis resursus ačgārni tulkotās regulas apzinīgai ieviešanai, rezultējies saprotamākā skaidrojumā ražotājiem – kas un kā jānorāda marķējumā, tostarp – produkta nosaukumā, informējot pircējus par produkta sastāvu.

Jānorāda klātbūtne

Turpmāk regula vairs nemaldinās ražotājus, skaidri pasakot, ka gaļas produktiem un izstrādājumiem, kā arī zvejniecības produktiem, «kas satur pievienotas atšķirīgas dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas kā tādas, tostarp hidrolizētas olbaltumvielas, produkta nosaukumā norāda šo olbaltumvielu klātbūtni un to izcelsmi». Piemēram, cūkgaļas desas nosaukumā, nevis tikai saturā, būs jānorāda vistas gaļas klātbūtne. Iepriekš neveiklais tulkojums spieda ražotājus norādīt produkcijas nosaukumā arī pievienotas sojas vai piena olbaltumvielas, kas preces plauktā padarīja mazāk iekārojamas. Uzņēmums Forevers, kas, rūpīgi ieviešot Briseles prasības, nodrukāja iepakojuma materiālus, pašlaik vēl tos lieto, bet drīzumā desām ar vārdu «soja» nosaukumā no veikaliem jāpazūd.

Visu rakstu Regula paliek bez «humora» lasiet 12. jūnija laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Ždans: Ir izslēgta iespēja, ka Forevers ražotnē varētu nonākt apšaubāmas kvalitātes gaļa

Lelde Petrāne,21.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaļas pārstrādes uzņēmums «Forevers» šogad ieguldīs līdz 1 miljonam eiro ražošanas un iepakojuma iekārtu modernizēšanā.

  • «Forevers» var garantēt uzņēmumā pārstrādātās gaļas kvalitāti, lai arī tā daļēji tiek importēta
  • Uzņēmums plāno ārvalstu darbaspēka piesaisti
  • Uzņēmums attīstībā investēs 1,5 miljonus, pusmiljonu ieguldot arī savas veikalu ķēdes attīstīšanā

«Forevers» valdes loceklis Andrejs Ždans informē: «Lielākā daļa «Forevers» gaļas produkcijas tiek realizēta vietējā tirgū. Līdz ar jaunu uzņēmuma veikalu atvēršanu, pieaug arī nepieciešamība palielināt saražotās produkcijas apjomu. Ražotnes modernizācija un jaunu iekārtu ieviešana ir likumsakarīgs solis, lai optimizētu ražošanas procesus. Lai arī šobrīd vairāk koncentrējamies uz vietējā tirgus apgūšanu un savu pozīciju stiprināšanu, jau šobrīd domājam eksporta virzienā, kas ļaus uzņēmumam attīstīties un audzēt vēl lielāku pircēju loku. Jaunās iekārtas daļēji nomainīs esošās, kā arī tiks iegādāts papildu ražotnes aprīkojums ar mērķi palielināt ražošanas efektivitāti un jaudu. Tāpat, kāpinot saražotās produkcijas apjomus un automatizējot ražošanas procesus tur, kur tas ir iespējams, vienlaikus nesamazinot roku darbu, plānojam nodrošināt augstāku saražotās produkcijas kvalitāti.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaļas pārstrādes uzņēmums «Forevers» tuvākajos divos gados sava veikalu tīkla attīstībā plāno ieguldīt līdz pusmiljonam eiro. Lielākā daļa investīciju tiks novirzītas veikalu modernizēšanai un veikalu tīkla paplašināšanai atbilstoši «Forevers» zīmola konceptam. Šogad uzņēmums plāno atvērt 10 jaunus veikalus.

«Forevers» informē, ka pērn veikalu tīkla attīstībā ieguldīti 77 000 eiro, atverot 9 jaunas tirdzniecības vietas un renovējot 12 veikalus visā Latvijā. Kopumā šobrīd «Forevers» veikalu tīklu veido 88 tirdzniecības vietas. Pērn uzņēmums ieviesa jaunu koncepciju, savos veikalos paplašinot tradicionālo un svaigas gaļas izstrādājumu sortimentu un sākot piedāvāt arī citu kategoriju produktus no Latvijas ražotāju sortimenta.

«Forevers» valdes loceklis Andrejs Ždans komentē: «Mūsu mērķis ir stiprināt uzņēmuma pozīcijas vietējā tirgū, investējot gan veikalu tīkla attīstībā, gan kāpinot klientu lojalitāti. Mūsu priekšrocība ir spēja elastīgi pielāgoties aktuālajām klientu paradumu tendencēm. Redzam, ka, pateicoties specializēto veikalu cenu politikai, plašam produkcijas piedāvājumam, kā arī veikalu modernajam aprīkojumam, mazie nišas veikali, kuros vienuviet iespējams iegādāties ikdienas patēriņam vajadzīgās preces, veido ievērojamu konkurenci lielo tirdzniecības ķēžu veikaliem, un turpmākajos gados šī tendence pastiprināsies.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Forevers jaunas rūpnīcas celtniecībā un esošās rekonstrukcijā investēs 13 miljonus eiro

Dienas Bizness,30.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmums Forevers līdz 2018. gadam uzņēmuma attīstībā investēs aptuveni 12,810 miljonus eiro, kas ļaus būtiski paplašināt ražošanu un atvērt jaunas tirdzniecības vietas. Uzņēmuma kopējās investīcijas paredzētas diviem vērienīgiem projektiem – jaunas rūpnīcas celtniecībai Forevers teritorijā, kā arī esošās rūpnīcas rekonstrukcijai, informē SIA Forevers tirgzinības nodaļas vadītāja Sanita Liepiņa.

«Vēlamies celt rūpnīcu, kas strādās ar modernākajām iekārtām Eiropā un ražos produktus, atbilstoši visaugstākajām kvalitātes prasībām. Tāpēc uzticējām jaunās rūpnīcas projektēšanu Austrijas kompānijai ATP, kas ir viens no Eiropā vadošajiem integrētā dizaina uzņēmumiem. ATP specializējas integrētu risinājumu izstrādāšanā sarežģītiem celtniecības projektiem. Līgums noslēgts par 325 tūkstošiem eiro un paredz, ka projekts tiks izstrādāts trīs mēnešu laikā,» komentē Forevers direktors Andrejs Ždans.

Pēc ATP izstrādātā jaunās rūpnīcas konceptuālā dizaina tiks izstrādāts rūpnīcas arhitektoniskais un būvkonstrukcijas projekts. To veiks Latvijas kompānija, kuru uzņēmums Forevers izvēlēsies konkursā. Savukārt jaunās ražotnes ģenerālplānu izstrādāja Vācijas kompānija Foodfab, kas ietilpst ATP holdingā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vietējais gaļas pārstrādes uzņēmums "Forevers", ieguldot aptuveni 30 000 eiro, atvēris jauna koncepta veikalu tirdzniecības centrā "Sāga". Tas ir pirmais "Forevers" veikals Latvijā, kurā tiek uzsākta uz vietas gatavotu sviestmaižu tirdzniecība, informē uzņēmums.

Tās tapušas sadarbībā ar pavāru Mārtiņu Sirmo un to pagatavošanā tiek izmantoti uzņēmuma ražotie gaļas produkti.

"Forevers" jauno sviestmaižu piedāvājums kā pilotprojekts šobrīd tiks testēts tikai jaunatvērtajā tirdzniecības centrā "Sāga". Tur izvietotais "Forevers" veikals nodrošinās 4 darbavietas.

Jaunā koncepta tirdzniecības platība ir gandrīz 80 m2 liela, un šis ir pirmais "Forevers" veikals, kurā līdzās zīmola ražotajiem gaļas izstrādājumiem un ikdienā nepieciešamajiem pamata pārtikas produktiem, tiek piedāvātas ap 9 dažādām siltām desas un gaļas maizēm.

Šobrīd, ņemot vērā valstī noteikto ārkārtējo situāciju, jauno produktu līniju var iegādāties tikai līdzi ņemšanai, bet turpmāk šajā "Forevers" veikalā atradīsies arī zona maltītes baudīšanai uz vietas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Investējot 15 000 eiro, Forevers atver jauna koncepta veikalu Purvciemā

Zane Atlāce-Bistere,13.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašmāju gaļas pārstrādes uzņēmums Forevers Rīgā, Dzelzavas ielā atklājis jaunu un modernu koncepta veikalu Forevers Gaļas lete, tā izveidē investējot 15 000 eiro, informē uzņēmumā.

Forevers Gaļas letē tiks nodrošināts dažādu gaļas ražojumu sortiments, paplašinot arī sadarbību ar citiem ražotājiem. Atšķirībā no tagadējās prakses, 80% no Forevers Gaļas letes sortimenta veidos paša ražotāja piedāvājums, savukārt 20% - citu Latvijā pazīstamu ražotāju preces.

«Mmērķis ir stiprināt savu tirdzniecības tīklu, gan palielinot veikalu skaitu, gan arī sekmējot lielāku pircēju piesaisti, tā ceļot uzņēmuma konkurētspēju vietējā tirgū. Moderni aprīkots veikals ir viens no veidiem, kā piesaistīt klientus konkrētas produktu kategorijas pirkumiem, lielo tirdzniecības ķēžu vietā izvēloties specializētos veikalus. Mūsu pieredze rāda, ka aizvien biežāk pircēji meklē un izvēlas tieši šīs - nišas - iepirkšanās vietas, pateicoties gan svaigajai produkcijai, gan cenu politikai,» stāsta Forevers valdes priekšsēdētājs Andrejs Ždans.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Forevers ražos par 50% vairāk

Lelde Petrāne,12.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmums Forevers cels jaunu rūpnīcu, kas ļaus nostiprināt pozīciju tirgū, palielinot ražošanu par 50%. Jaunajā rūpnīcā tiks uzstādītas modernas gaļas pārstrādes tehnoloģijas, kas nodrošinās lielāku ražošanas efektivitāti.

Forevers finanšu direktors Andrejs Oļeiņiks komentē: «Kopš 2010. gada Forevers saražotās produkcijas apjoms ir pieaudzis kopumā par aptuveni 18%.»

Jaunā Forevers rūpnīca būšot ieguvums ne tikai uzņēmumam un klientiem, bet arī Latvijas ekonomikai. Uzņēmums radīs jaunas darba vietas.

«Esam rūpīgi izvērtējuši darba efektivitāti esošajā rūpnīcā, tādēļ jaunajā paredzēts modernizēt produktu ražošanas ciklu. Būs arī jaunas produktu ražošanas tehnoloģijas, piemēram, izmantosim tehnoloģiju novitātes pastētes izgatavošanā,» atklāj Forevers direktors Andrejs Ždans.

Oktobra beigās Forevers apstiprināja Austrijas arhitektūras kompānijas ATP izstrādāto jaunās rūpnīcas konceptuālā dizaina projektu. Austrijas speciālistu izstrādātais skiču projekts ir detalizēts un palīdzēs darbā Latvijas arhitektu kompānijai Nams, kas strādā pie jaunās ražotnes projekta. Paredzēts, ka Rīgas pilsētas būvvaldē dokumenti apstiprināšanai tiks iesniegti 2015. gada nogalē un nākamruden varēs sākt būvdarbus. Celtniecības kompāniju Forevers izvēlēsies konkursā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmums Forevers noslēdzis sadarbības līgumu ar pašmāju arhitektu biroju Nams, kas izstrādās rūpnīcas arhitektonisko projektu, informē uzņēmuma pārstāvji.

Forevers ceļ rūpnīcu, kas strādās ar modernākajām iekārtām Eiropā un ražos produktus, atbilstoši visaugstākajām kvalitātes prasībām.

Forevers direktors Andrejs Ždans: «Septembra beigās pieņēmām prestižās Austrijas arhitektu kompānijas ATP izstrādāto jaunās rūpnīcas konceptuālā dizaina projektu. Kompānija ATP ir specializējusies integrētu risinājumu izstrādāšanā sarežģītiem celtniecības projektiem, man ir liels prieks par Austrijas speciālistu veikumu.»

Andrejs Ždans atzīst, ka darbs pie rūpnīcas konceptuālā dizaina projekta ilga vairāk nekā iepriekš paredzēts, jo jaunā ražotne ir sarežģīta būve. Sākotnēji bija paredzēts celt 9000 m2 plašu ražotni, bet projekta izstrādes laikā pieņemts lēmums, ka rūpnīca būs 14 000 m2 liela. “Tagad nododam stafeti Latvijas arhitektu biroja Nams rokās un ceram uz veiksmīgu sadarbību, “ piebilst Ždans.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Forevers ir atzīts par tirgus līderi Latvijas gaļas produktu ražošanā. Kopš 2003. gada uzņēmums ir saņēmis vairākas atzinības "GADA PRODUKTS" no Latvijas Tirdzniecības asociācijas (LTA), kā arī turpina paaugstināt nozares standartus.

Uz doto brīdi uzņēmumā strādā vairāk nekā 750 darbinieki. Katru dienu uzņēmuma kontroles punkts rūpējas par drošību un darbinieku ielaišanu uzņēmumā, sniedzot piekļuvi aptuveni ~1000 cilvēkiem, tai skaitā darbiniekiem un viesiem. Šis skaitlis atspoguļo, ka Forevers saskaras ar vairākiem būtiskiem izaicinājumiem, kas saistīti ar darbinieku piekļuves kontroli un pārvaldību, jo viss process notiek manuāli, līdz ar to arī aizņem daudz laika.

Viena no galvenajām problēmām, ar ko saskarās Forevers, ir laika tērēšana, ko rada manuāla darbinieku pārbaude ieejot rūpnīcas teritorijā. Svarīgs aspekts ir arī nodrošināt, lai darbinieki uzņēmuma teritorijā neatrastos alkohola reibumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#«Kāpēc turpināt sponsorēt pasīvu organizāciju, kuras uzturēšanai nepilnos divos gados vien esam samaksājuši 9000 eiro?»

Gaļas pārstrādes uzņēmums «Forevers» ir nolēmis izstāties no Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF), līgumu pārtraucot šā gada janvārī.

«Forevers» savu lēmumu pārtraukt dalību LPUF pamato ar to, ka no federācijas puses nav saņemts gaidītais atbalsts un ieinteresētība risināt ar gaļas nozari saistītus jautājumus.

«Forevers» valdes loceklis Andrejs Ždans komentē: «Jebkuru uzņēmēju interesē rezultāts, bet tikpat svarīga ir attieksme un kopīgs mērķis. Diemžēl jāsecina, ka mūsu un LPUF izpratne par to, kādiem jautājumiem jānonāk dienaskārtībā un kā jāveido dialogs starp ražotājiem un valsts pārvaldes institūcijām, atšķiras. Pārāk daudz federācijai izteiktās «Forevers» iniciatīvas ir ignorētas. Ar LPUF starpniecību esam vēlējušies risināt nozares attīstības un uzņēmējdarbības vides jautājumus, piemēram, patērētāju aizsardzība, esošo regulējumu pilnveidošana, kontroles mehānismi, veselīga konkurence u.c. Tās nav viena komersanta savtīgas biznesa intereses, bet gan aktualitātes, kas attiecas uz valsts ekonomiku kopumā un ir visas sabiedrības interesēs. LPUF bezdarbība liek uzdot jautājumu, kāpēc turpināt sponsorēt pasīvu organizāciju, kuras uzturēšanai nepilnos divos gados vien esam samaksājuši 9000 eiro? Neatkarīgi no mūsu lēmuma, «Forevers» turpinās aktīvi līdzdarboties pasākumos, kas skar uzņēmējdarbību, pārtikas nozari un sabiedriskos procesus kopumā.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Forevers vadītājs: Būtiski paplašināsim savu veikalu tīklu, pircējiem nodrošinot ražotāja cenas

Lelde Petrāne,19.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašmāju gaļas pārstrādes uzņēmums Forevers turpina īstenot pērn uzsākto veikalu tīkla attīstības projektu, tajā ieguldot vairāk nekā 240 000 eiro.

Paredzēts, ka šogad Forevers veikalu tīklā tiks atvērtas līdz 30 jaunām tirdzniecības vietām visā Latvijā, tādējādi kopējam veikalu skaitam sasniedzot vairāk nekā 100 tirdzniecības vietas.

Šis ir lielākais Forevers veikalu tīkla paplašināšanas projekts uzņēmuma divdesmit pastāvēšanas gados. 2016. gadā tika atvērti 12 jauni Forevers veikali visā Latvijā.

Andrejs Ždans, Forevers valdes priekšsēdētājs, skaidro: «Sava zīmola tirdzniecības vietu attīstība ir viens no Forevers stratēģiskajiem biznesa mērķiem, lai panāktu lielāku saražotās produkcijas realizācijas apjomu. Ar saviem veikaliem varam pircējiem nodrošināt ražotāja cenu. Forevers ir viens no pašmāju gaļas ražotājiem, kuram ir izveidota sava loģistikas sistēma, kas veikalu tīkla darbības attīstīšanā un uzturēšanā ir būtisks ķēdes posms. Sistēmas izveidē un attīstībā vairākus gadus pēc kārtas esam veikuši vērā ņemamus ieguldījumus.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vietējais gaļas pārstrādes uzņēmums “Forevers”, ieguldot vairāk nekā 115 000 eiro, šogad atvēris piecas jaunas tirdzniecības vietas Rīgā, Daugavpilī, Liepājā un Ogrē, informē uzņēmumā.

Ogrē atklātais veikals ir kopumā 100. veikals “Forevers” attīstītajā tirdzniecības tīklā. Uzņēmumā norāda, ka attīstība un tirgus pozīciju stiprināšana specializēto veikalu segmentā ir viens no “Forevers” stratēģiskajiem mērķiem jau vairākus gadus, savukārt šobrīd, pandēmijas laikā, nišas veikali turpina būt stabila pircēju izvēle iepērkoties.

"Šis ir sarežģīts laiks ikvienam uzņēmumam Latvijā, jo pandēmijas radītie apstākļi turpina ietekmēt ekonomiku. Nišas veikali nezaudē savu popularitāti. Analizējot pircēju paradumus, redzam, ka tiek novērtēta iespēja produktus pirkt par zemām - ražotāja cenām, kā arī pircējiem ir svarīgs daudzveidīgs sortiments," komentē Atis Blinds, “Forevers” tirdzniecības tīkla direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Veikalu tīkla paplašināšanā Forevers investēs 250 000 eiro

Db.lv,09.09.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 250 000 eiro, pašmāju gaļas pārstrādes uzņēmums “Forevers” paplašina un modernizē savu tirdzniecības ķēdi, līdz gada beigām plānojot atvērt vēl 10 jaunus veikalus.

Tādējādi tirdzniecības vietu skaits kopumā sasniegs 120 veikalus. Par spīti Covid-19 nestajiem izaicinājumiem, “Forevers” turpina stiprināt savas pozīcijas specializēto gaļas veikalu segmentā, kur pieprasījums pēc daudzveidīga gaļas sortimenta saglabājas nemainīgi augsts. Uzņēmums atzīst, ka pandēmija stimulējusi kāpināt darbības efektivitāti, ieviešot “777” principu - tas paredz, ka gan ražošana un loģistika, gan arī tirdzniecība tiek nodrošināta septiņas dienas nedēļā.

“Strādājot septiņas dienas nedēļā, esam kāpinājuši “Forevers” ražošanas kapacitāti, pārsniedzot 60 tonnu saražotās produkcijas dienā. Ar šādu jaudu spējam nodrošināt savu klātbūtni arī attālos Latvijas reģionos, kur līdz šim mūsu pārstāvniecība nav vai ir nepietiekama faktiskajam pieprasījumam. Izvērsta produkcijas realizācija ļauj pielāgoties tirgus vajadzībām un reaģēt kā uz pircēju pieprasījumu, tā arī atsauksmēm,” informē “Forevers” vadītājs un vienīgais īpašnieks Andrejs Ždans.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

LPUF padomes priekšsēdētāja: Katram uzņēmumam ir tiesības izvēlēties

Lelde Petrāne,18.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#«Šajā konkrētajā situācijā, mūsuprāt, viena uzņēmuma specifiskās intereses nevar būtu svarīgākas par visas nozares kopējām interesēm.»

«Katram uzņēmumam ir tiesības izvēlēties, kā aizstāvēt savas intereses un kā risināt sev svarīgus jautājumums – darbojoties kādā asociācijā vai arī mēģinot to darīt saviem spēkiem,» komentējot gaļas pārstrādes uzņēmuma «Forevers» lēmumu izstāties no Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF), biznesa portālam db.lv sacīja LPUF padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.

«Šajā konkrētajā situācijā, mūsuprāt, viena uzņēmuma specifiskās intereses nevar būtu svarīgākas par visas nozares kopējām interesēm. Mēs turpināsim aktīvi strādāt un pārstāvēt visas pārtikas ražošanas nozares intereses, veicinot godīgu uzņēmējdarbību un sakārtotu biznesa vidi,» sacīja I. Šure.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Forevers ieguldīs 200 tūkstošus eiro Jēkabpils loģistikas bāzes modernizācijā

Db.lv,11.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais pašmāju gaļas pārstrādes uzņēmums «Forevers» ieguldīs 200 000 eiro sev piederošās loģistikas bāzes Jēkabpilī modernizācijā un rekonstrukcijā.

Darbu laikā paredzēts palielināt loģistikas sistēmu efektivitāti, kā arī paplašināt noliktavas telpas gandrīz divas reizes.

«Forevers» Jēkabpils loģistikas centrs ir viens no uzņēmuma reģionālajiem punktiem, no kura tiek veiktas piegādes pamatā uz Vidzemes, Zemgales un Latgales novadiem. Tāpat loģistikas centra modernizācija paver iespēju stiprināt eksportu uz Lietuvu, kas ir viens no uzņēmuma stratēģiskajiem mērķiem tuvākajā nākotnē.

Informē Andrejs Ždans, uzņēmuma «Forevers» valdes loceklis:«Loģistikas vadības procesu pilnveidošana tiek darīta ar mērķi stiprināt uzņēmuma konkurētspēju un efektivitāti. Uzņēmumam no laika gala ir bijis svarīgi pārvaldīt un sekot līdzi katram darbības posmam, sākot no produkcijas ražošanas līdz tirdzniecībai, un šajā ķēdē loģistikai ir ārkārtīgi liela nozīme. Ņemot vērā, ka katru gadu palielinām »Forevers« veikalu skaitu, kas nozīmē arī lielāku produkcijas realizāciju mājas tirgū, loģistikas bāzes modernizācija ir likumsakarīga. Cerīgi raugos arī uz eksporta izvēršanu Lietuvā, kur šobrīd pilotprojekta ietvaros esam sākuši tirgot nelielu produkcijas apjomu. Jāuzsver, ka darbības modelis, nodrošinot pilnu ražošanas un produkcijas realizācijas ciklu, mums ļauj saglabāt konkurētspējīgas cenas savos veikalos.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

EK sola pārskatīt neprecīzi iztulkotu regulu par gaļas izstrādājumu marķēšanu

LETA,26.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan kopš šā gada marta spēkā ir Eiropas Padomes regula par gaļas un gaļas izstrādājumu marķēšanu, dokumenta specifikas dēļ dalībvalstīm regulas tulkojumos radušās problēmas ar produkta sastāvā norādāmo vielu definēšanu, līdz ar to patlaban regula tiek atkārtoti pārskatīta.

Kā aģentūrai LETA atzina Zemkopības ministrijas pārstāve Dagnija Muceniece, uz neprecīzu tulkojumu norādījis gaļas pārstrādes uzņēmums SIA Forevers, kurš sagatavojis jaunus marķējumus, ņemot vērā regulas tulkojumu.

«Minētā regula tās specifikas dēļ tikusi pārprasta jau angļu valodas pamattekstā, un šāda problēma bijusi arī pārējām dalībvalstīm, kas tulkoja dokumentu vai arī izmantoja tā angļu valodas versiju. Patlaban iesniedzām Eiropas Padomes juristiem-lingvistiem savus priekšlikumus attiecīgajiem labojumiem. EK gatavo atbildes dokumentu, kurā tiks skaidroti atsevišķi jautājumi, patlaban galīgā versija vēl nav pieņemta,» sacīja Muceniece.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaļas pārstrādes uzņēmumā "Forevers" pēc izārstēšanās no Covid-19 darbā atgriezušies 13 no 30 saslimušajiem darbiniekiem, informēja kompānijas uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultante Inga Galkina.

Viņa norādīja, ka ārstēšanos mājas apstākļos vēl turpina 17 darbinieki. Daļa no viņiem patlaban vēl gaida ģimenes ārsta un epidemiologu savstarpējo lēmumu par to, kad stingro izolāciju varēs pārtraukt, ņemot vērā katra individuālā gadījuma slimības gaitu.

Galkina uzsvēra, ka aizvadītajās dienās uzņēmumā nav konstatēti jauni saslimšanas gadījumi, kas liek piesardzīgi, bet tomēr cerīgi domāt, ka situācija ir stabilizējusies un lokālos saslimšanas gadījumus ar visiem pastiprinātajiem drošības un veselības pasākumiem ir izdevies minimizēt. "Vienlaikus, sekojot līdzi Covid-19 izplatībai sabiedrībā, kā arī apzinoties infekcijas mainīgo dabu, ievērojam Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rekomendācijas un atkāpes uzņēmuma iekšienē (..)," teica uzņēmuma pārstāve.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaļas izstrādājumu ražotāja SIA Forevers neto apgrozījums aizvadītajā gadā pieauga līdz 27,745 miljoniem eiro, kas ir par 4,298 miljoniem eiro vairāk nekā 2013. gadā, liecina Lursoft dati.

Šis ir augstākais neto apgrozījuma rādītājs kopš uzņēmuma dibināšanas. Forevers peļņa pērn bija 1,819 miljoni eiro pēc nodokļu nomaksas. Lursoft rīcībā esošā informācija rāda, ka Forevers rentabilitātes rādītājs pagājušajā gadā palielinājās līdz 17,79. Patlaban uzņēmums teju visu savu produkciju realizē vietējā tirgū.

Forevers vadība savā ziņojumā norāda, ka uzņēmuma nākotnes plānos ietilpst ražošanas mehanizācijas un automatizācijas pilnveidošana, eksporta realizācijas palielināšana, jaunu mārketinga tehnoloģiju izveidošana, ražošanas izmaksu samazināšana, kā arī rentabilitātes paaugstināšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

Kā top?: Puskūpinātā desa A.B.C. uzņēmumā Forevers

Žanete Hāka,08.01.2016

Uzņēmums no piegādātāja saņem cūkgaļas kautķermeņus, kas tālāk tiek nodoti pārstrādei.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ieskatīties gaļas pārstrādes uzņēmuma SIA Forevers ražošanas procesā, aplūkojot puskūpinātās desas A.B.C. ar samazinātu sāls daudzumu izgatavošanas procesu.

Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmuma Forevers pirmsākumi meklējami 1996. gada 3. septembrī, kad nelielā gaļas cehā tika ieguldīts simtprocentīgs Latvijas uzņēmēju kapitāls. Pēc diviem gadiem nelielajai, bet strauji augošajai ražotnei viena ceha sienās kļuva par šauru un tādēļ tika iegādāta un turpmākā pusotra gada laikā pilnībā rekonstruēta ēka Maskavas ielā. 2003. gadā tika uzsākta jaunas rūpnīcas būve Granīta ielā, kur uzņēmums atrodas arī patlaban.

Kompānijā strādā 248 darbinieki.

Gaļas pārstrādes uzņēmums Forevers līdz 2019. gadam uzņēmuma attīstībā plāno investēt aptuveni 20 miljonus eiro. Uzņēmuma investīcijas paredzētas diviem projektiem – jaunas rūpnīcas celtniecībai un esošās rūpnīcas rekonstrukcijai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Desa ar sojas olbaltumvielām

Raivis Bahšteins,24.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Forevers piemērs izgaismo situāciju ar jaunās pārtikas regulas ievērošanu – uzņēmumi nogaida, bet PVD reaģē preventīvi

5–10% kritumu realizētajai produkcijai piedzīvojis viens no lielākajiem gaļas pārstrādes uzņēmumiem Latvijā Forevers. Pagājušā gada decembrī, beidzoties pārejas laikam jauno Eiropas Parlamenta un padomes prasību ieviešanai par pārtikas marķēšanu, Forevers cītīgi iznīcināja neiztērēto iepakojuma materiālu un etiķetes, lai ieviestu jaunas, papildinātas ar informāciju.

Precīzi sekojot regulas noteikumiem, Forevers ražotie produkti ieguva ne tikai plašāku informāciju par to sastāvu uz jaunajiem iepakojumiem pārskatāmā tabulā, bet mainījās arī to nosaukumi. Piemēram, desas nosaukumu uz iepakojuma papildina vārdi «ar sojas olbaltumvielām». Norādīt gaļas produktiem pievienoto olbaltumvielu saturu un izcelsmi produkta nosaukumā pieprasa regula – šīs norādes ir obligātas. «Kāpēc piena olbaltumvielas tik stipri bojā garšu?» iegādājies parasto desu jaunajā, ar informāciju papildinātajā iepakojumā, jautā pircējs uzņēmumam adresētā vēstulē, kuru DB rāda Forevers tirgzinības vadītāja Sanita Liepiņa. Produktu sastāvs ir tāds pats, kāds tas bijis pirms 13. decembra, kad beidzās trīs gadu pārejas laiks regulai par pārtikas produktu informācijas sniegšanu patērētājiem, uzsver S. Liepiņa. Taču līdz ar iepakojumu mainījusies pircēju attieksme, psiholoģiski jaunie un pamanāmie uzraksti līdzās nosaukumam atgrūž. Tādējādi uzņēmums nonācis mulsinošā situācijā, paļaudamies uz to, ka prasību izpilde būs priekšrocība tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Biznesa maratonists: Plāno audzēt jaudu pašmāju tirgū

Kristīne Stepiņa,12.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaļas pārstrādes uzņēmums SIA Forevers pašlaik kaļ plānus par jaunas rūpnīcas izveidi, kura izmaksās 22 miljonus eiro un varētu būt gatava 2018.gadā

Tā ļaus uzņēmumam nostiprināt savas pozīcijas Latvijā, potenciāli apgūt arī eksporta tirgu. Šobrīd SIA Forevers daļa pašmāju tirgū, pēc uzņēmuma sniegtās informācijas, ir 17%.

SIA Forevers īpašnieks Andrejs Ždans savu pirmo biznesu ir izveidojis jau 1990. gadā. «Kad atgriezos no dienesta armijā, man vajadzēja ar kaut ko nodarboties, lai nopelnītu naudu. Satiku savu draugu un kursa biedru Jaroslavu Odorovski, kurš tolaik strādāja Centrāltirgū, izveidojām nelielu gaļas pārstrādes cehu Rīgā, Artilērijas ielā. Kad bijām kādu laiku darbojušies šajā nozarē, sapratām, ka mums ir gana daudz pieredzes, klientu un sadarbības partneru, lai varētu būvēt paši savu rūpnīcu. Līdz tam biznesā bijām iztikuši ar saviem līdzekļiem, aizņēmāmies no radiem un draugiem. Taču, lai uzņēmumu attīstītu nopietnā līmenī, sapratām, ka bez bankas aizdevuma neiztikt. Ar bankas izsniegtā kredīta palīdzību bijušās ēdnīcas telpās Maskavas ielā izveidojām tam laikam modernu ražotni,» SIA Forevers izveidošanas vēsturē atskatās A. Ždans.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Forevers vadītājs: 2017. gads gaļas pārstrādes industrijai nebūs viegls

Žanete Hāka,15.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais pašmāju gaļas pārstrādes uzņēmums Forevers saskaņā ar neauditētajiem datiem 2016. gadu noslēdzis ar 31,5 miljonu eiro lielu apgrozījumu, kas ir par 5% vairāk nekā gadu iepriekš, informē uzņēmums.

Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka aizvadītais gads pārtikas ražotājiem ir bijis sarežģītu izaicinājumu pilns, un tikai gada pēdējā ceturksnī, pēc ilgstošas stagnācijas, nozare visbeidzot uzrādīja 3% pieaugumu.

Šādos tirgus apstākļos viens no mūsu galvenajiem uzdevumiem bija noturēt līdzšinējos apjomus. Forevers šo mērķi ir izdevies sasniegt pat ar plus zīmi, informē uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andrejs Ždans.

Uzņēmuma Forevers tirgus daļa Latvijā sasniedz 17%, ieņemot 2. vietu gaļas ražotāju vidū. Forevers 2017. gadā savu attīstības un izaugsmes stratēģiju balsta uz veikalu tīkla paplašināšanu, kam prognozējama pozitīva ietekme arī uz pārdošanas apjomiem. Paredzēts, ka šogad durvis vērs līdz 32 jauniem Forevers veikaliem, tādējādi līdz gada beigām kopējam veikalu tīklam pārsniedzot 100 tirdzniecības vietas. Tāpat uzņēmums turpinās pilnveidot piedāvātās produkcijas klāstu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc DB martā atklātajām kļūdām jaunās pārtikas regulas latviskajā tulkojumā Brisele steidz labot tekstu, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Gaļas ražotājs Forevers, kas pēc pūliņiem un tēriņiem, ko izmetis vējā, ieviešot neprecīzi tulkotās prasības, apsvēra tiesvedības uzsākšanu, tomēr no šī soļa atteiksies, novērtējot Zemkopības ministrijas (ZM) un Eiropas institūciju, ar kurām sazinājās pēc DB atklātajām regulas tulkojuma nepilnībām, atsaucību. Regula radījusi galvassāpes ne vienam vien ražotājam. Tiesa, tās prasības precīzi ievērot centušies tikai daži.

Septiņas aplamības

Beidzot par aplamībām regulā informētas arī nozares nevalstiskās organizācijas. ZM pārstāve Dagnija Muceniece pateicas Forevers par iniciatīvu, kā rezultātā tiek pārskatīta regula. Uzņēmums produkciju jau fasēja iepakojumā ar jauno marķējumu, rūpīgi ievērojot ačgārnās regulas prasības, kas realitātē izrādās ievērojami «mīkstākas».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā samazinās desu patēriņš, bet pieaug pieprasījums pēc gaļas pusfabrikātiem, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja gaļas pārstrādes uzņēmuma Forevers valdes priekšsēdētājs Andrejs Ždans.

Viņš atzina, ka pamazām mainās Latvijas pircēju gaume attiecībā uz gaļas produkciju. Cilvēki mazāk patērē desas, kas saistīts veselīga dzīvesveida paradumiem un alternatīvu produktu izvēli. «Pirmkārt, desas, it īpaši vārītās desas, savā ziņā ir padomju mantojums. Padomju laikos veikalā varēja dabūt liellopu gaļu, cūkgaļu un desas. Tagad gluži vienkārši ir daudz plašāka pārtikas produktu izvēle. Otrkārt, ir tendence ievērot veselīgāku dzīvesveidu,» skaidroja Forevers valdes priekšsēdētājs.

Vienlaikus viņš piebilda, ka aug pieprasījums pēc visa veida gaļas izstrādājumiem, piemēram, kupātiem, maltās gaļas un citiem pusfabrikātiem, kuri pircējam pašam ir līdz galam jāsagatavo. «Cilvēki cenšas ekonomēt laiku un izvēlas produktus, kuri jau ir daļēji sagatavoti, bet gatavošanu tomēr grib pabeigt paši,» viņš atzīmēja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmums SIA Forevers ieviesis jauninājumus iekšējās kvalitātes kontroles sistēmā, turpinot kvalificēt darbiniekus.

Turpmāk īpaši apmācīta profesionālu gaļas ekspertu komanda - darbinieki, kas ieguvuši atbilstošus sertifikātus - katru dienu degustēs produktus un pārbaudīs katru produktu līniju, lai novērtētu ne vien sastāva kvalitāti, bet arī garšas, smaržas, konsistences atbilstību produktu receptēm, informē SIA Forevers direktors Andrejs Ždans.

Degustācijas sertifikātu ieguvuši vairāki SIA Forevers darbinieki, kā arī pats uzņēmuma vadītājs A. Ždans, kas kopā ar komandu veiks ikdienas degustācijas.

A. Ždans norāda, ka, piemēram, Francijā vairākās nozarēs ir profesionāli «degustatori», kas stingri eksaminē produktu. Ir profesionāli vīnziņi un speciālisti, kas līdz smalkākajai niansei pārzina šokolādes garšu. Savukārt Forevers gardēžu komanda pārbaudīs produktu kvalitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Nākotnes izaicinājumi daļai vietējo ražotāju un komersantu būs nepārvarami

LETA,07.12.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sagaidāms, ka izejvielu izmaksas turpinās pieaugt un nākotnē saskarsimies ar būtiskiem izaicinājumiem, kas daļai vietējo ražotāju un komersantu būs nepārvarami, stāstīja gaļas pārstrādātāja SIA "Forevers" vadītājs un īpašnieks Andrejs Ždans.

Viņš norādīja, ka līdz ar ekonomisko situāciju Latvijā un pasaulē gaļas pārstrādes nozare, kas ir starp jutīgākajām nozarēm, viena no pirmajām piedzīvoja krīzi.

"Lopbarības izmaksu pieaugums, ko raisīja graudu deficīts Eiropā, tiešā veidā ietekmēja gaļas izejvielu sadārdzinājumu. Vairākkārtīgi augušās energonesēju izmaksas sadārdzina produkcijas ražošanas ciklu, līdz ar ko pieaug spiediens, ražotājam nosakot savu produktu gala cenu. Tikpat strauji aug ražošanas nozares darbaspēka un produkcijas loģistikas izmaksas," stāstīja Ždans.

Ražotāji ir spiesti meklēt veidus, kā efektivizēt darbību, piesaistīt jaunu un vienlaikus noturēt esošo darbaspēku, kā arī noturēt savu tirgus daļu laikā, kad ekonomiskie procesi tiešā veidā ietekmē ražotāju turpmāko darbību, skaidroja Ždans. Tāpat uz ražotāju pleciem gulstas arī sabiedrības spiediens, kas saistīts ar negācijām, ko rada gala produktu cenas pieaugums un spiediens apmierināt pieprasījumu pēc kvalitatīvas pārtikas par aizvien pieņemamām cenām.

Komentāri

Pievienot komentāru