Lai turpinātu attīstību, viena no populārākajām maizes ceptuvēm a/s Lāči iecerējusi aktivizēt darbu eksporta tirgos. Šogad kompānija uzsākusi toršu un kūku cepšanu, kas vēl viena no papildu nozarēm, ļaujot attīstīties ceptuvei, kas atzīmē 15 gadu pastāvēšanu.
Lāču saimnieks Normunds Skauģis pastāstīja, ka darbs eksporta valstīs tiks atktivizēts, bet pagaidām viņš neatklāja sīkākas nianses, kurās valstīs tas notiks. Tāpat tikšot intensificēts Lāču internetveikala darbs, kas pagaidām dažādu apstākļu dēļ esot atstāts novārtā. Viens no iemesliem – pieaugušas piegādes izmaksas, ko ietekmējusi dažādu resursu sadārdzināšanās ne tikai Eiropā, bet arī citviet. Ar internetveikala starpniecību Lāču produkciju iespējams iegādāties vairāk nekā 200 valstīs.
Vietējā tirgū ekonomiskajai situācijai pasliktinoties, nedaudz sarucis pieprasījums pēc Lāču maizes, jo pircēji arvien rūpīgāk izvērtē savus pirkumus, tomēr skaitļi neesot dramatiski. Uzņēmuma produkcija ir padārga, tāpēc patlaban tiek nopietni domāts, kā to padarīt lētāku, atklāja Lāču ceptuves ražošanas vadītājs Jānis Dāvids.
Tikmēr N. Skauģis atklāja, ka šogad uzsākta kūku un toršu cepšana līdz ar pieprasījuma pieaugumu. Pozitīvu izaugsmi devusi pērn pabeigtā jaunā maizes ceptuves piebūve, kas ļāvusi palielināt ražošanas jaudas un uzlabot darba apstākļus strādājošajiem. Pēdējo trīs gadu laikā kopējās investīcijas ceptuvē ir aptuveni trīs miljoni latu, tostarp lauvastiesa – jaunajā piebūvē. Līdz šim 15 gadu laikā Lāču ceptuve radījusi vairāk nekā 15 jaunas maizes un vairāk nekā 30 konditorejas izstrādājumus. Tāpat izveidotas četras mazumtirdzniecības vietas, kuru skaits varētu vēl pieaugt. Lāči dibināti 1993. gadā, patlaban uzņēmumā nodarbināti 250 strādājošie. Kompānija cep ap 5 t maizes diennaktī, aizņemot ap 2 % Latvijas maizes tirgus, liecina Latvijas maiznieku biedrības dati.