Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmums SIA Forevers ieviesis jauninājumus iekšējās kvalitātes kontroles sistēmā, turpinot kvalificēt darbiniekus.
Turpmāk īpaši apmācīta profesionālu gaļas ekspertu komanda - darbinieki, kas ieguvuši atbilstošus sertifikātus - katru dienu degustēs produktus un pārbaudīs katru produktu līniju, lai novērtētu ne vien sastāva kvalitāti, bet arī garšas, smaržas, konsistences atbilstību produktu receptēm, informē SIA Forevers direktors Andrejs Ždans.
Degustācijas sertifikātu ieguvuši vairāki SIA Forevers darbinieki, kā arī pats uzņēmuma vadītājs A. Ždans, kas kopā ar komandu veiks ikdienas degustācijas.
A. Ždans norāda, ka, piemēram, Francijā vairākās nozarēs ir profesionāli «degustatori», kas stingri eksaminē produktu. Ir profesionāli vīnziņi un speciālisti, kas līdz smalkākajai niansei pārzina šokolādes garšu. Savukārt Forevers gardēžu komanda pārbaudīs produktu kvalitāti.
Sertifikātu izsniedz Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts BIOR.
Līdz 2018. gadam uzņēmuma attīstībā investēs aptuveni 12,8 miljonus eiro, kas ļaus būtiski paplašināt ražošanu un atvērt jaunas tirdzniecības vietas.