Krievu nacionālā degvīna Samogon ražotājs izveidojis Jelgavas cukuru, lai ražotu cukuru, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas bizness.
Kā liecina Lursoft informācija, uzņēmums Komercreģistrā reģistrēts Rīgā šā gada 8. aprīlī un tā vienīgais īpašnieks ir SIA Istrenka, kam pieder 100% kapitāldaļu. Kompānijas parakstītais pamatkapitāls ir 3000 Ls, bet apmaksātais uz pusi mazāks. Par kompānijas valdes priekšsēdētāju ievēlēta Jelgavā dzīvojošā Taisija Bičkovska, kas ir Istrenkas kontrolpaketes īpašniece, bet valdes loceklis ir Vladimirs Bičkovskis. Datu bāzē nav minēts uzņēmuma darbības veids, taču V. Bičkovskis DB pastāstīja, ka jaunā kompānija orientēta uz cukura ražošanu.
«Cukuru plānots ražot no cukurbiešu sulas, ko domājam sākotnēji importēt no Polijas. Produkts būs nevis tradicionālais cukurs, bet tā sauktās cukura galvas lielos 2 līdz 3 kg smagos gabalos, ko var saskaldīt mazākos,» klāsta V. Bičkovskis. Šāds produkts esot ļoti salds un stiprs un pazīstams arī citviet pasaulē. Jelgavas cukura dibinātājs ir pārliecināts par sava soļa pareizību un to, ka pieprasījums pēc šāda produkta būs. Uzņēmējs ir informēts, ka līdz 2015. gadam Latvijā cukuru nedrīkst ražot, taču esot juridiskas nianses, kas patlaban tiek vētītas. V. Bičkovskis uzsver, ka neviens viņam nevar aizliegt ražot produktu no savas izejvielas: «Esmu brīvs pilsonis un gribu ražot, un neviens man to nevar aizliegt.»