Šī gada sākumā atklātā Latraps iesala ražotne Jelgavas novada Staļģenē gada laikā plāno saražot līdz pieciem tūkstošiem tonnu iesala. Ņemot vērā, ka vidēji Latvijā gadā tiek patērēti aptuveni 20 – 25 tūkst. tonnu iesala, pirmajā darbības gadā Latraps Staļģenē varētu saražot aptuveni 20 – 25% no Latvijas tirgum nepieciešamā iesala apjoma, aprēķināja Db.lv.
Vidēji piecus tūkst. tonnu iesala gadā plānots ražot pēc izmēģinājuma ražošanas fāzes, līdz otrajai iesalnīcas izveides projekta kārtai. Taču, realizējot otro kārtu, ražošanas jaudas plānots palielināt līdz desmit tūkst. tonnām iesala gadā, Db.lv stāstīja Latraps Staļģenes struktūras vadītājs Agris Stauģis.
Viņš gan neatklāj alus ražotājus, ar kuriem paredzēts vai jau ir noslēgti līgumi.
Db.lv jau rakstīja, ka izmēģinājuma režīmā iesalnīca darbu sāka šā gada sākumā. Līdz šim Latvijas alus ražotāji galvenokārt izmantojuši Lietuvas produktu - kaimiņos iesalnīca ar somu speciālistu atbalstu tapa jau deviņdesmitajos gados.
Iesalam nepieciešamo graudu audzēšanu Latrapa kooperatīva biedri sākuši jau 2012. gadā.
Jauno ražotni Staļģenē nepilna gada laikā uzbūvējis valstī lielākais graudu un rapšu audzētāju kooperatīvs Latraps, ieguldot tajā trīs miljonus eiro, tajā skaitā vienu miljonu no Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem.