Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iesalnīcas “Latmalt” desmitajā darbības gadā uzņēmumam ir izdevies nostiprināt līdera tirgus pozīcijas iesala ražošanas tirgū. Sasniedzot ražošanas maksimālo jaudu, paredzams, ka līdz gada beigām tiks saražoti 7200 tonnu gatavā iesala, kas ir divreiz vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Pirms desmit gadiem atklātā iesalnīca līdz šim ir darbojusies ar pusi plānotās jaudas, bet šogad ir pabeigta projekta otrās kārtas realizācija. Projekta ietvaros uzstādītas divas jaunas iesala diedzētavas, tādējādi ražošanas jauda ir palielināta no 3600 līdz 7200 tonnām gatavā iesala gadā, kā arī izbūvētas papildu uzglabāšanas tvertnes. Ražošanas jaudas palielināšana uzņēmumam šogad ļāvusi sasniegt arī rekordlielu apgrozījumu 2,5 miljonu eiro apmērā.

“Tuvāko gadu laikā plānojam investīcijas līdz 1 miljona eiro apmērā energoefektivitātes uzlabošanā un ražošanas attīstībā. Kaut arī iesala ražošana salīdzinoši ir bioloģiski ļoti tīra – iesalu ražo graudus aplejot ar ūdeni – tomēr izmantotais ūdens nevar tikt uzreiz novadīts vidē, jo grauds dīgstot izmanto ūdenī esošo skābekli. Pirms atgriešanas vidē izmantotais ūdens atkal ir jāpiesātina ar skābekli, tāpēc tika izbūvētas modernas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas. Mūsu uzstādītie saules paneļi pilnībā kompensē attīrīšanas iekārtu darbībai nepieciešamo elektroenerģijas patēriņu. Tāpat vēlamies pāriet uz sašķidrināto dabasgāzi, kā arī iegādāties ģeneratoru elektrības zudumu gadījumiem, lai izvairītos no produkcijas zaudējumiem nākotnē klimata “pārsteigumu” dēļ”. Tāpat ceram, ka valsts līmenī tiks risināts jautājums par ātrāku “Sadales tīkla” infrastruktūras pārveidi, ieguldot kabeļus zemē un tādējādi pasargājot Latvijas ražotājus no šādiem izaicinājumiem,” atklāj iesalnīcas vadītāja Ilona Dabiņa-Bicka.

Iesalnīca SIA “Latmalt” darbojas Staļģenē kopš 2014. gada un pamatā gatavo gaišo jeb t. s. Pilzenes tipa iesalu, kas ir bāze visa veida alus ražošanai, kā arī Vīnes un Minhenes tipa iesalu, rudzu un kviešu.

Jau kopš pašiem pirmsākumiem iesalnīcas klientu vidū ir alus darītāji “Aldaris”, “Cēsu alus”, “Brenguļu alus”, “Brālis”, “Labietis”, virkne mazo alus darītavu, Lāču maizes ceptuve un citi uzņēmumi. Kopumā 98% iesalnīcas klientu ir alus darītāji.

Finanšu gadā, kas ilga no 2022.gada 1.jūlijam līdz 2023.gada 30.jūnijam, "Latmalt" strādāja ar 2,083 miljonu eiro apgrozījumu un guva 86 665 eiro peļņu.

"Latmalt" iesalnīca Jelgavas novada Staļģenē darbību sāka 2014.gadā, bet uzņēmums ir reģistrēts 2020.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 618 400 eiro. "Latmalt" ir lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Latraps" 100% meitasuzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru