Mazā alus darītava SIA Madonas alus sāks alus realizāciju Rīgā
Uzņēmuma īpašnieks Einārs Jaunbrālis pastāstīja, ka jau no rītdienas alus būs pieejams rokbārā Rock’n’Riga.
«Tas ir Vidzemē darīts alus, kura gatavošanas tradīcijas ir saglabātas cauri abiem Pasaules kariem. Madonas novadā Bodnieku māju saimnieka mazdēls šodien dara alu - tādu pašu kā vectēvs te darīja un tirgoja jau 1916. gadā. Alus katli tiek lēni kurināti tikai ar malku un strauji dzesēti ar aukstu ūdeni, alu rūpīgi raudzē vaļējos kublos, lai tas brīvi elpo tāpat kā senos laikos. Alu nefiltrē un nepasterizē. Jaunalu nogaida 20 dienas, līdz tas ir gatavs,» tehnoloģiju skaidro E. Jaunbrālis.
Uzņēmums saražo ap 20 t miestiņa mēnesī. Šobrīd tas pieejams tikai dažās tirdzniecības vietās Madonā. Uzņēmums dibināts 2008. gadā un E. Jaunbrālis ir vienīgais tā īpašnieks.