Lāči ir viena no retajām maizes ceptuvēm, kas mūsdienās cep maizi no dabīgām izejvielām, izmantojot roku darbu un senas cepšanas tradīcijas. Lai pircējiem būtu vieglāk to atšķirt, ir radīts marķējums – margrietiņa, kas simbolizē, ka produkts ir dabīgs un nesatur uzlabotājus, Db.lv informēja SIA Lāči mārketinga vadītājs Atis Blinds.
„Ar šo marķējumu mēs gribam vērst uzmanību un arī pierādīt, ka var cept maizi bez mākslīgiem stimulatoriem un sasniegt to, ka tā ir patīkami mīksta ar izcilām smaržas un garšas īpašībām. Ja to mēs bijām panākuši pirms tam ar rudzu maizēm, tad tagad esam arī pārņēmuši seno laiku īpašos paņēmienus un to darām ar kviešu maizēm,” atzīst SIA Lāči īpašnieks Normunds Skauģis.
Maizes ceptuve Lāči tikko ir sākusi ražot dabīgu kviešu baltmaizi un divu veidu sēklu maizes – tumšo un gaišo. Izstrādājot šīs trīs maizes, visu pamatā ir sarežģīti un ilglaicīgi raudzēšanas paņēmieni, kas dod šiem produktiem papildus pievienoto vērtību – B, E un PP grupas vitamīnus un šķiedrvielas, kas labāk izmantojamas cilvēka organismā un piedalās gremošanas trakta sakārtošanā.
„Mēs strādājām gandrīz 2 gadus, lai radītu dabīgi saraudzētu kviešu baltmaizi un divu veidu maizes ar sēklām – tumšo un gaišo ar vislabākajām tās īpašībām, neizmantojot dažādus mākslīgus papildlīdzekļus un rūpnieciskus paņēmienus. Tagad šis vērtīgais darba posms ir noslēdzies, uzņēmums tirgū ir ieviesis būtiskus jaunumus un mēs ar to ļoti lepojamies!” stāsta Normunds Skauģis.