Kad Latvijā beigsies Jelgavas cukurfabrikā ražotais cukurs, starptautiskā kompānija Danisco Sugar plāno ieviest kopzīmolu, kas apvienos Jelgavas cukura un Danisco Sugar vērtību. Pēc uzņēmuma aplēsēm, tas varētu būt aptuveni pēc gada, raksta laikraksts Neatkarīgā Rīta Avīze.
Jelgavas cukurfabrikas, kas savu darbību Latvijā pārtrauca Eiropas Savienības īstenotās cukura reformas dēļ, preču zīmi Jelgavas cukurs un cukurfabrikā saražoto, bet mazumtirdzniecībai vēl nesafasēto cukuru nopirkusi starptautiska kompānija Danisco Sugar.
"Šobrīd mūsu noliktavās ir 50 kilogramu maisi ar Jelgavas cukurfabrikā ražoto cukuru. Danisco Sugar ir atļauja to fasēt, un mēs to arī darām – fasējam kilograma iepakojumā. Pēc mūsu aplēsēm, Jelgavas cukurfabrikā saražotā cukura pietiks aptuveni gadam. Esam saņēmuši atļauju ieviest kopzīmolu, tāpēc pēc tam, kad Jelgavas cukurs būs iztirgots, veikalos parādīsies jauns produkts – Jelgavas cukura un Danisco Sugar kopzīmols, kas apvienos abu šo zīmolu vērtības," pastāstīja Danisco Sugar viceprezidents Mats Liljestams.
Zviedrijā un Dānijā cukuru pārdod arī divu kilogramu pakās, un, pētot Latvijas cukura mazumtirdzniecības tirgu, Danisco Sugar speciālisti brīnījušies, ka Jelgavā cukurs fasēts pat puskilograma pakās.
Šobrīd Danisco Sugar vērtē, vai ir vērts investēt puskilograma paku fasēšanas iekārtu iegādē, lai nodrošinātu pieprasījumu pēc šāda cukura veida Latvijā. Uzņēmums apsver arī iespēju piedāvāt Latvijas tirgū cukuru divu kilogramu iepakojumā.