A/s Trikātas siers atsākusi bioloģiskās produkcijas ražošanu, izmantojot tikai bioloģiskajās saimniecībās iegūto izejvielu.
Šobrīd uzņēmums atsācis ražot bioloģiskos Krievijas, Holandes un Blue sierus, kuriem veidots arī atšķirīgs iepakojums, informē Trikātas siers sabiedrisko attiecību speciāliste Arita Smalkā. Ražotne šobrīd izmanto pienu no sešām bioloģiskajām saimniecībām, kas ir piena kooperatīva Trikāta KS biedri. Bioloģisko produkciju uzņēmums neražoja kopš šā gada jūnija, jo vajadzēja nodrošināt visus atbilstošos sertifikātus un pietiekamu piena apjomu.
Trikātas siera vadītājs Raimonds Freimanis uzsver, ka bioloģiskā sertifikācija, kas jāiegūst tām zemnieku saimniecībām, kuru ražotais piens tiek izmantots kā izejviela, garantē to, ka govis, tiek barotas tikai ar tādu barību, kuras audzēšanā nav izmantotas mākslīgās minerālvielas vai ķīmiski augu aizsardzības līdzekļi. Bioloģiski ražoto pienu savāc reizi trijos mēnešos, vidēji 6-7 tonnas vedumā.
Uzņēmuma vadītājs stāsta, ka dienās, kad Trikātas sierā tiek ražota bioloģiskā produkcija, tiek slēgta visa cita veida produkcijas ražošana, lai bioloģiskajā pienā nenonāktu vielas, kas nav bioloģiski sertificētas.