Vairākus gadus ilgusī rekonstrukcija un iekārtu modernizācija Nīcas novada uzņēmumā Piejūra tūdaļ būs pilnībā noslēgta. Šprotu ražošana atjaunota jau pērnajā rudenī, tomēr pēdējās jaunās iekārtas uzņēmumā darbu sāks martā un aprīlī, vēsta reģionālais medijs ReKurZeme.
Jau drīzumā uzņēmumā konservēs ceptas, auksti un karsti kūpinātas zivis, kuras būs dažādos iepakojumos. Nīcas šprotes eksportē uz Krieviju, Franciju un Lielbritāniju, bet tepat Latvijā nopērkamas Lāču firmas veikalos, raksta portāls.
Uzņēmuma rekonstrukcijas pēdējā kārta, kas noslēdzas šomēnes, nes izmaiņas ražotās produkcijas sortimentā. SIA Piejūra līdztekus jauniem autoklāviem, saldēšanas iekārtai uzstādīta arī zivju cepšanas iekārta, vakuuma konservēšanas līnija, stikla līnija u.c. Drīzumā uzņēmumā uzsāks brētliņu tomātu mērcē ražošanu.
Rekonstrukcijai un jaunu iekārtu iegādei uzņēmuma īpašnieki tērējuši teju piecus miljonus eiro.