Biznesa portāls Db.lv, atjaunojot senu tradīciju, piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmumu vadītājiem sniedz atbildes uz šiem jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.
Intervija ar Ievu Salmelu, Hesburger attīstības direktori Baltijas valstīs:
- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?
Hesburger ir Somijas, Salmelu ģimenes uzņēmums un, kā jau var noprast pēc mana uzvārda, arī es esmu Salmelu ģimenes locekle. Lielākā daļa Salmelu ģimenes strādā Hesburger ķēdē, mans lēmums bija likumsakarīgs.
Esmu precējusies ar Kari Salmelu, Hesburger dibinātāju dēlu. Mēs iepazināmies Rīgā, bet pēc kāda laika pārcēlos uz dzīvi Somijā un sāku darbu ģimenes uzņēmumā. Mainīju biznesa vidi par 180 grādiem - no vadības konsultāciju uzņēmuma Latvijā pret darbu Hesburger Somijā.
- Kas Jūs iepriecina un kas Jūs apbēdina, kad raugāties uz Jūsu pārstāvēto nozari un Latvijas valsti kopumā?
Mani iepriecina tas, ka Latvija atkopjas no ekonomikas krīzes, to jūtam arī ēdināšanas nozarē – pieaug iedzīvotāju pirktspēja un līdz ar to arī iespējas vairāk ēdienreižu ieturēt ārpus mājas. Latvija ir kļuvusi par atzītu tūristu galamērķi, tādēļ priecājamies par šī klientu segmenta pieaugumu.
Ir prieks par Latvijas (un arī Baltijas) ražotājiem, kuri attīsta savu produkciju, piedāvā inovatīvus un dabīgas izcelsmes produktus, ar tiem veiksmīgi konkurējot arī ES tirgū. Piemēram, 2013. gadā sākām sadarbību ar SIA SunCrisp par kraukšķīgo, svaigo burkāniņu piegādi visiem Hesburger restorāniem Baltijā.
- Kas Jūs iepriecina un kas Jūs apbēdina, kad raugāties uz Jūsu uzņēmumu?
Noteikti iepriecina mūsu kolektīvs – tas ir draudzīgs, saliedēts un ģimenisks arī vārda tiešajā nozīmē - pēdējo gadu laikā novērojam tendenci, ka pie mums strādā darbinieku ģimenes, piemēram, vīrs un sieva, brāļi, māsas, u.t.t. Tā kā šobrīd Latvijā ir 38 Hesburger restorāni un 21 no tiem – reģionu pilsētās, ir prieks, ka varam radīt darbavietas arī ārpus Rīgas.
- Vai darbinieku trūkumu izjūtat?
Daļa mūsu darbinieku ir jaunieši, studenti, kuri darbu Hesburger apvieno ar studijām, bet pēc augstskolas absolvēšanas dodas tālāk, jo meklē darbu savā profesijā. Tādēļ mēdz būt periodi (piemēram, vasara, kad studijas beigušās), kad izjūtam darbinieku trūkumu gan Rīgā, gan reģionu pilsētās. Ir prieks par tiem jauniešiem, kuri izvēlas iespēju turpināt darbu Hesburger un veidot karjeru mūsu ķēdes ietvaros.
- Kas jāņem vērā cilvēkam, kurš vēlas strādāt Jūsu uzņēmumā?
Hesburger darbiniekam ir jāpiemīt tam, ko dēvē par darba tikumu. Noteikti ir jābūt arī vēlmei mācīties. Darbs apkalpojošajā sfērā prasa noteiktas prasmes un iemaņas, kuras var apgūt, bet būtiska ir arī pozitīva attieksme un augsta atbildības sajūta, bez tām klientu apkalpošanā neiztikt.
- Kādi ir uzņēmuma tuvākie un tālākie mērķi?
Mūsu mērķis ir uzņēmuma ķēdes paplašināšana Baltijā un Somijā, kā arī Austrumu virzienā – Krievijā un Ukrainā. Hesburger vadmotīvs ir kvalitāte un videi draudzīga politika, tādēļ viens no tālākajiem mērķiem ir ekoloģiskā virziena attīstība.
Visi jaunbūvētie Hesburger restorāni ir videi draudzīgi, tiek izmantotas inovatīvas zaļās tehnoloģijas un pakāpeniski uzlabojam arī senāk būvētās ēkas. Šobrīd Somijā, Hivinkē (Hyvinkää) pilsētā ir mūsu lepnums - Hesburger paraugrestorāns, kurā visdaudzpusīgāk tiek izmantoti atjaunojamie energoresursi un zaļās tehnoloģijas, sākot no LED apgaismojuma līdz īpašam zaļajam jumtam. Hivinkē Hesburger restorāns darbojas kā autonoma sistēma, netērē dabas resursus un tā ietekme uz apkārtējo vidi ir minimāla. Nākotnes mērķis ir zaļo restorānu attīstīšana.
- Gūstat labumu no tā, ka Latvija pievienojusies eirozonai?
Tā kā Hesburger strādā arī citu eirozonas valstu tirgū (Somijas, Igaunijas un Vācijas), protams, mums ir vienkāršāk un ērtāk uzņēmuma ietvaros strādāt ar vienu valūtu. Par ilgtermiņa labumu varēsim runāt aptuveni pēc pusotra gada.
- Pastāstiet par savu ceļu uz pašreizējo amatu.
Mans ceļš uz šo amatu ir bijis garš un interesants. Esmu ekonomiste, pēc Latvijas Universitātes absolvēšanas esmu strādājusi finanšu sfērā - auditorkompānijā un vadības konsultāciju uzņēmumā. 2004. gadā pārcēlos uz dzīvi Somijā un sāku strādāt Hesburger ķēdē. Lai saprastu uzņēmuma funkcijas un procesus, iepazinos ar to visos darba līmeņos, piemēram, paralēli darbam restorāna virtuvē apguvu somu valodu un tālāk varēju strādā klientu apkalpošanā, pie restorāna kases. Soli pa solim esmu nonākusi līdz Baltijas valstu attīstības direktores amatam.
- Kā radies Jūsu pārstāvētā uzņēmuma nosaukums?
Uzņēmuma nosaukums radies no tā dibinātāja, mana vīratēva iesaukas, viņu sauc par Heikki «Hesi» Salmelu.
- Kādas izmaiņas likumdošanā Jūs vēlētos redzēt?
Ņemot vērā, ka Latvija ir viena no zaļākajām valstīm pasaulē, loģisks būtu diferencēts nodokļu slogs tiem uzņēmējiem, kuru darbībā tiek ievēroti vides aizsardzības prinicpi un kuru darbība orientēta uz vides saudzēšanu. Tas būtu stimuls arī tiem uzņēmumiem, kas līdz šim par «zaļu» saimniekošanu nav domājuši.
- Jūsuprāt, pēdējā laika lielākais veiksminieks un neveiksminieks ir?
Šogad diemžēl laikapstākļu dēļ pie neveiksminiekiem pieskaitāmi slēpošanas trašu īpašnieki, bet viņiem ir visas iespējas kļūt par veiksminiekiem, ja ziema ieilgs un varēsim slēpot arī vēlā pavasarī.
- Kāds ir Jūsu mīļākais ēdiens un dzēriens?
Mans mīļākais ēdiens ir Hesburger rudzu burgers, jo tā rudzu maizītes garša atgādina Latvijas rupjmaizi, mīļākais dzēriens ir ūdens.
- Kura grāmata/filma/personība ir uz Jums atstājusi vislielāko ietekmi – profesionāli un personīgi?
Profesionāli lielu ietekmi uz mani ir atstājis mans vīratēvs Heikki Salmela - Hesburger ķēdes dibinātājs. Viņš ir ģimenes uzņēmējdarbības aizsācējs Somijā, paraugs citiem uzņēmējiem. Viņam ir piemīt apbrīnojams uzņēmēja talants un zināšanas, iekšējais dzinulis, kā arī ievērojamas darbaspējas. Viņš ir spējis uzcelt uzņēmumu no viena grila kioska līdz vairāk nekā 400 restorāniem Somijā, Baltijā, Vācijā un citur. Heikki ir apbrīnas vērta personība.
Par grāmatām – lielu iespaidu pēdējo gadu laikā ir atstājušas grāmatiņas par trollīšiem Muminiem, jo tās atkal un atkal pēc pieprasījuma lasu priekšā savam dēlam.
- Kur un kā vislabāk atpūsties pēc darba un smelties enerģiju?
Spēku un enerģiju dod laiks ar ģimeni, sports, ceļojumi, atpūta svaigā gaisā. Pēc saspringtas dienas palīdz mūzika, īpaši - Andrea Bočelli ieraksti.
Tā kā esam ģimenes uzņēmums, esam kopā gan mājās, gan darbā, tādēļ cenšamies nodalīt laiku atpūtai un laiku darbam, cik tas ir mūsu spēkos. Ēst gatavošanai ir liela nozīme mūsu ģimenes kopā būšanā, tradīcija ir kopīgas, pašu gatavotas ēdienreizes.
- Izstāstiet, lūdzu, savu mīļāko anekdoti vai kādu smieklīgu/interesantu atgadījumu no dzīves/darba.
Kad pirmo reizi tikos ar vīra vecākiem, Salmelu ģimeni, viņu pirmais jautājums bija: «Vai Tu proti gatavot ēst?».
- Jūsu novēlējums db.lv lasītājiem.
Novēlu db.lv lasītājiem veiksmīgu un skaistu 2014. gadu! Lai izdodas sasniegt jaunas virsotnes uzņēmējdarbībā un atrast laiku arī atpūtai un personības izaugsmei.