Kafijas restorānu ķēde Starbucks sākot no šā gada jūnija beigām savā zemeņu garšas piedevā vairs neizmantos krāsvielu, kas iegūta no saberztiem kukaiņiem, tādējādi piekāpjoties savu veģetāro klientu viedoklim, vēsta Reuters.
Starbucks iepriekš izmantoja saberztu bruņutu – košenilu – pulveri savos zemeņu frapučīno un kokteiļos, kā arī dažos desertos, piemēram, aveņu kūkā.
«Pēc pamatīga izvērtējuma, mēs esam nolēmuši pārveidot attiecīgos produktus, lai būtu pārliecināti par vislabāko iespējamo kvalitāti,» Starbucks blogā pavēstīja kompānijas prezidents Klifs Barovs (Cliff Burrow).
Saberzto utu pulvera vietā kafijas restorānu ķēde turpmāk plāno piegādāt dabīgu, uz tomātu bāzes radītu ekstraktu.
Šā gada martā kāds blogotājs uzsāka kampaņu internetā, kuras mērķis bija likt Starbucks izbeigt saberztu kukaiņu izmantošanu.
Košenilas bruņutu pulveris ir samērā plaši izplatīta, Ēdienu un Zāļu administrācijas (Food and Drug Administration) atzīta ēdiena krāsviela.