Odzienas muižā izveidots kvasa brūzis. Jau tuvākajā laikā tur sāks darīt šo atspirdzinošo dzērienu, lai vasaras sākumā piedāvātu pircējiem, vēsta reģionālais medijs Staburags.
Brūzis izveidots bijušajā Odzienas muižas pienotavas ēkā. Agrāk tur tecēja piena un krējuma «upes», bet tuvākajā nākotnē raudzēs kvasu un, iespējams, arī alu.
Uzņēmums Odzienas muiža projektu īstenoja, piesaistot Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu. Iegādātas nepieciešamās ražošanas iekārtas — iesala dzirnavas, kvasa vārāmais katls, raudzēšanas tvertnes un filtrēšanas iekārta, kas izvietotas ēkas pirmajā stāvā. Tur ir telpas arī izejvielu glabāšanai. Savukārt pagrabstāvā vēsumā novietotas mucas, kur glabāsies atspirdzinošais dzēriens, un to pildīs gan muciņās, gan pudelēs.
Ēkā vēl valda miers un telpās vēsums, bet drīzumā sāksies rosība, raksta Staburags. Odzienas muižas kvasa un alus ražošanas vadītāja Anete Ābelniece stāstījusi, ka maijā vai jūnijā kvasu sāks vārīt, lai jauno produktu varētu piedāvāt jau šajā sezonā. Tas būs dabīgi raudzēts iesala kvass. Visas izejvielas tā ražošanai, izņemot, protams, ūdeni, uzņēmums iepirks ārvalstīs, jo tur to kvalitāte esot pārbaudīta, un šobrīd Latvijā ir arī tikai viens uzņēmums, kurā ražo iesalu.