Pašlaik esot pēdējais brīdis, lai paši sāktu gatavot Jāņiem paredzēto alu vai kvasu, tādēļ to pagatavošanai nepieciešamo trauku un izejvielu pieprasījums pieaug, zina stāstīt SIA Mājas alus direktors Pāvels Maksimovs.
Pieredzējušie alus darītāji gan to jau sākuši darīt martā. Tieši pie Pāvela jau vairākus gadus var iegādāties visas izejvielas un traukus dažādu dzērienu pagatavošanai, kā arī apgūt šo lietu pamatīgāk.
Viss sācies ar hobiju, kas pāraudzis biznesā. Jau pats nosaukums Mājas alus liecina, ka runa nebūs par masu produkciju, bet dzēriena pagatavošanai mājās un pašu spēkiem. Tāda bijusi arī Pāvela Maksimova ideja, pirms trim gadiem sākot biznesu. Pirms sava uzņēmuma atvēršanas viņš izbraukājis vai visu Eiropu, apmeklējot dažādas mājas dzērienu darītavas, lai, tā sakot, pārzinātu šo nozari līdz kaulam. Izrādījies, ka alkohola darīšana mājas apstākļos ir ļoti populāra arī Eiropā, bet gaumes un garšas dažādās vietās darinātiem dzērieniem atšķiroties.