Veicot iekārtu modernizēšanu un ražošanas jaudu palielināšanu un ieguldot 400 tūkstošus latu, a/s Cēsu alus šogad uzsāk sidra ražošanu uzņēmuma ražotnē Cēsīs.
Alus darītavas ražotnē Cēsīs ir uzstādītas vīna pieņemšanas tvertnes, kas nodrošina sidra ražošanas procesu – kopš šī gada marta AS Cēsu alus pārstāvētā sidra zīmola Fizz ražošana skārdenēs notiek Cēsīs. Jaunās iekārtas ļauj arī paplašināt dzērienu klāstu, kas tiek gatavoti uz vīna bāzes.
«Cēsu alus pārstāvētā zīmola Fizz pozīcijas sidra tirgū Latvijā ir stabilas un saskaņā ar The Nielsen Company datiem jau kopš 2008. oktobra Fizz ieņem līderpozīcijas Latvijas sidra tirgū. Investīcijas sidra ražošanā ir vērstas uz šī zīmola līderpozīciju nostiprināšanu Latvijas sidra tirgū nākotnē», pauž Cēsu alus valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone Zatlere. Viņa skaidro, ka sidra segments Latvijas tirgū, ir būtiski mazāks nekā pārējās Baltijas valstīs, ko ietekmējusi mūsu nekonkurētspējīgā nodokļa likumdošana sidra tirgū – salīdzinājumam Latvijā akcīzes nodoklis sidram ir divas reizes augstāks kā Igaunijā un vairāk kā 3 reizes augstāks kā Lietuvā. Tā kā sidra tirgū situācija nav motivējoša no likumdošanas viedokļa, ražotājam ir jāstrādā daudz vairāk, lai sasniegtu rentablus rezultātus.
Patlaban Fizz skārdeņu iepakojumā ir līderis, aizņemot vairāk kā 70% no visa Latvijas sidra piedāvājuma skārdenēs.
Sidra ražošanas paplašināšana ir secīgs solis uzņēmuma attīstībā, jo ražošanas jaudu palielināšana ļauj pilnvērtīgi un efektīvi noslogot 2008. gadā uzstādīto skārdeņu pildīšanas līniju. Tā, piemēram, šogad Cēsu alus tirgū piedāvā jau divus jaunus produktus skārdenes iepakojumā: Cēsu R.U.M.Z. – vieglo alkoholisko kokteili un gaišo alu Mītava skārdenē. Maijā Cēsu alus sidra segmentu papildinās ar jaunu dzērienu.