Restorāns Concerto ar savu nosaukumu uz glāzi pēcizrādes vīna grib aicināt Dailes teātra un arēnas Rīga apmeklētājus.Uz glāzi pēcizrādes vīna
Restorāna ēdienkarte un interjers runā par Itālu — gan par to, kas picās un tiramisu, gan par to, kas 30. gadu melnbaltajās fotogrāfijās ar gangsteru balti svītrotajiem uzvalkiem.
Concerto lielākie plusi ir dzīvā mūzika, kas restorānā skan nedēļas nogalēs, un ēdienkarte, kurā var atrast gan šo to tiešām oriģinālu, gan šo to no klasiskajām Itāļu virtuves vērtībām.
Ja runājam par oriģinalitāti, tad, lai arī ķirbis nav Itālijas, bet gan drīzāk Latvijas dārzu karalis, uzmanības cienīgas ir dažādās variācijas par šī dārzeņa lietošanu uzturā. Piemēram, Lapu salati ar krāsnī ceptiem ķirbjiem, rikotas sieru un grauzdētām ķirbju sēklām (3.90 Ls) vai Pangasijas fileja ar ķirbju rizoto (5.90 Ls). Tāpat ne mazāk interesantas ir tādas garšvielu kombinācijas kā Gliemeņu krēmzupa ar fenheli (4.50 Ls), Patisonu krēmzupa ar salviju (3.70 Ls) vai Antrikots ar kartupelu un pastinaka ruleti (14.50 Ls).
Savukārt, saulainās virtuves cienītājiem varu ieteikt Itāļu maizes izlasi ar grisīnī, čiabatu, Parmas sieru, pesto, tomātiem un dažādām mērcēm (3.90 Ls). Pasakaini garšīgi, smaržīgi, dzīvespriecīgi! Lieliskas zāles pret drūmo rudens noskaņojumu! Picas gan šoreiz neieteikšu. Lai gan tās es nenogaršoju un nekādā veidā neapšaubu to kvalitāti, tomēr 6.80 līdz 8.90 Ls par bezgaļas picu... manuprāt, tā kā par dārgu. Tiesa, augstas man šķita ne vien picu, bet, piemēram, arī sendviču jeb, latviski runājot, parasto svietsmaižu cenas (no 5.90 līdz 6.50 Ls). Un, lai arī skaidrs, ka restorāni, kuri atveras augstas inflācijas apstākļos, cenas uzliek ar rezervi, tomēr jāsaprot, ka ārpusmājas ēdāju skaits kļūst mazāks un klientus jāpievilina ne vien ar garšīgu ēdienu, bet arī ar draudzīgām cenām un skaistu apkalpošanu. Starpcitu, par apkalpošanu: tas, ka Concerto oficiantes pagaidām jūtas nedroši un šo to var sajaukt, nav nāvējoši — ar laiku viss būs, taču tas, ka manā zupā bija iemaldījies kāds melns mats...! Nezinu, kurš tur vainīgs — oficiante vai pavārs, bet apetīti tas tiešām nerosina.