Jaunākais izdevums

Augsti kvalitatīvā 200 gr vinila formātā atkal izdoti pieci grupas Genesis albumi, ko grupa 70. gadu sākumā radīja sava toreizējā līdera Pītera Geibriela (Peter Gabriel) vadībā.

Leģendārās skaņuplates «Trespass», «Nursery Cryme», «Foxtrot», «Selling England By The Pound» un «The Lamb Lies Down On Broadway» pieejamas vienotā box set tipa izdevumā «Genesis 1970 – 1975» (tāda paša nosaukuma CD komplekts iznāca jau pagājuša gada nogalē).

Pīters Geibriels Genesis atstāja 1975. gadā, neilgi pēc populārā albuma «The Lamb Lies Down On Broadway» iznākšanas. Gan P. Geibriels, gan Genesis turpmākajās desmitgadēs piedzīvojuši ievērojamus radošus un komerciālus sasniegumus, taču daudzu rokmūzikas cienītāju apziņā īpaši nozīmīgs bijis tieši viņu kopīgais periods.

Attēlā: Genesis albums ‘Nursery Cryme’

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā lielo pieprasījumu, Latvijā, Cēsīs, iecerēts atvērt skaņu plašu rūpnīcu, otrdien vēstīja LNT raidījums 900 sekundes.

Mango Vinyl Press pārstāve Sabīne Brice skaidro, ka viņai ar domubiedriem šāda iecere radās jau pirms diviem gadiem. Pirmās plates iecerēts iespiest jau šī gada otrajā pusē, un galvenais ierocis būšot kvalitāte, kas lielā pieprasījuma dēļ ir ļoti kritusies citās rūpnīcās.

«Šī te vinila ražošana ir ļoti delikāts process, kas pielīdzināms amatniecībai. Līdz ar to mēs ļoti fokusējamies uz to, lai mēs būtu spējīgi ražot kvalitatīvu preci, kas ir mūzu galvenais fokuss,» norādīja Brice.

Jaunajai skaņu plašu ražotnei ir piesaistīti arī bijušās skaņu plašu rūpnīcas Melodija speciālisti. Konkurenti, ka darbojas Igaunijā, Mango Vinyl Press kompāniju nebiedējot, jo galvenais noieta tirgus būs Eiropa un ASV, kur pieprasījums stipri pārsniedz kvalitatīvu skaņu plašu piedāvājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms pieciem gadiem mēs ar sievu no Maskavas pārcēlāmies uz dzīvi Rīgā. Ilgi meklējām, ar ko nodarboties – stāsta uzņēmuma SEMIKOLS RECORD PRESSING dibinātājs Aleksandrs Galperovičs.

Daudzus gadus esmu bijis saistīts ar mūzikas industriju. Arī mans dēls ir mūziķis, viņam Maskavā ir uzņēmums, klubs. Viņš mēdza pasūtīt vinila skaņuplates sava kluba vajadzībām Vācijā. Mums ienāca prātā doma – kāpēc gan to nedarīt tepat Latvijā?

Kopš idejas rašanās pagāja aptuveni gads, un te nu mēs esam – man ir savs vinila skaņuplašu ražošanas bizness. Rīga tam izrādījās brīnišķīga vieta!

Pēdējos gados vinila tirgus ir ļoti strauji audzis. Aptuveni pirms 7-8 gadiem aktuāla kļuva skrečošana, dīdžeji sāka izmantot vinila skaņuplates, un vinilam sākās otra dzīve. Kopš tā laika vinils ir tikai nostiprinājis savas pozīcijas, katru gadu pārdošanas apjomi pasaulē teju divkāršojas. Tātad tirgus ir, pieprasījums ir. Visi jaunie, neatkarīgie uzņēmumi, grupas, producentu apvienības grib ierakstīt vinila plates.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas autobūves uzņēmums Hyundai Motor Co. trešdien paziņoja par luksusa klases automašīnu zīmola Genesis ieviešanu, tādējādi cenšoties palielināt savu klātbūtni šajā strauju izaugsmi piedzīvojošajā tirgū.

Kompānija norāda, ka Genesis zīmols līdz 2020.gadam tirgū laidīs četrus jaunus modeļus, tostarp ietilpīgu sedanu, kuru paredzēts prezentēt jau nākamajā mēnesī.

Zīmols nosaukumu ieguvis no Hyundai tirgū jau piedāvātā modeļa Genesis.

Autoražotājs pēdējos gados uzlabojis luksusa segmenta automašīnu piedāvājumu, ietverot Genesis un Equus modeļus, tādējādi cenšoties atbrīvoties no tēla kā lētāka alternatīva tādiem lielākiem konkurentiem kā Toyota.

«Luksusa klases automašīnas veido vien 10% no globālā tirgus, taču šis sektors vada nozari tehnoloģiju un dizaina ziņā,» norāda Hyundai.

Uzņēmums vēsta, ka uz zīmola jaunajiem automobiļiem netiks izvietots Hyundai uzraksts, bet gan vienkārši Genesis logo - līdzīgi kā Toyota luksusa segmenta zīmolam Lexus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Vinila plates nav mirušas - viesojoties pie lielākā to ražotāja pasaulē

Lelde Petrāne, 22.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Vecie labie» laiki ir pagājuši, un jau drīzumā gandrīz visa mūsu dzīve varētu satilpt mobilajos tālruņos. Mēs lasām laikrakstus un portālus, veicam maksājumus, skatāmies filmas, sazināmies ar draugiem, uzņemam fotogrāfijas, spēlējam spēles un papildu visam pārējām - arī klausāmies mūziku, izmantojot mobilos tālruņus.

Laiks, kad cilvēks apsēdās mājās uz dīvāna, aizdedzināja sveci, atvēra pudeli vīna un izvēlējās kādu no skaņuplatēm (sauktām arī par vinila platēm), ir vēsture. Taču cerība joprojām pastāv.

GZ Digital Media rūpnīca atrodas nelielā ciemā Lodenice, aptuveni 26 kilometrus uz rietumiem no Prāgas. Rūpnīcas pirmsākumi meklējami pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados.

Tehnoloģiskais progress mainīja ražošanu pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu vidū, pārejot uz CD un DVD, un vinila plašu ražošanas iekārtas tika izmestas rūpnīcas pagalmā. Par laimi CD uzplaukuma laikā rūpnīcas darbinieki izglāba desmit vinila plašu ražošanas iekārtas un neļāva tās iznīcināt. Tas vēlāk atmaksājās, iestājoties skaņuplašu renesansei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lielbritānijā atdzimst vinila skaņuplašu popularitāte

LETA--AFP, 17.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijā atdzimst vinila skaņuplašu popularitāte, piektdien atzinusi mūzikas industrijas organizācija.

Šogad sasniegti augstākie skaņuplašu pārdošanas rādītāji pēdējo 20 gadu laikā, liecina kompānijas Official Charts Company rīcībā esošie dati.

2014.gadā Lielbritānijā pārdoti nepilni 800 000 skaņuplašu. Tas pietuvojas 1996.gada līmenim, kad tika pārdots aptuveni viens miljons vinila skaņuplašu.

«Vinila entuziasti tagad var priecāties par formāta renesansi,» uzsver Skaņu ierakstu industrijas (BPI) pārstāve Linna Makdovela. «Vinils kādreiz tika uzskatīts par aizgājuša laikmeta blakusproduktu, taču tagad tas ir populārs formāts, kas piedzīvojis atgriešanos digitālajā laikmetā.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korejiešu autogiganta Hyundai jaunā divdurvju kupeja Hyundai Genesis Eiropā ieradīšoties rudenī, un tās mērķis būs paraustīt aiz ūsām Audi A5.

Elegantais korejiešu imidža spodrinātājs jau labu laiku ir pazīstams otrpus okeānam, sagādājot arī prāvu pircēju pulku. Uz Eiropas skatuves Genesis Coupe kāps ar divu litru 210 ZS jaudīgu turbomotoru, kā arī 3.8 litru V6 benzīnmotoru ar 303 ZS lielu jaudu. Spēka pārvadam tiks piedāvāta sešpakāpju mehānika un ZF sešpakāpju automāts. Klasiskās piedziņas korejietis maksāšot sākot no 30 tūkst eiro.

Pagaidām vēl Hyndai neatklāj vai Eiropā tiks tirgots arī Genesis limuzīns. Pēc pašreizējām prognozēm tas labākajā gadījumā notikšot tikai 2011. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēl viens videospēļu konsoļu ražotājs cenšas tirgu iekarot ar produktiem, kas rada nostaļģiju, raksta CNN Business.

Kompānija Sega ceturtdien sāks tirgot mini Genesis konsoli, kas balstīta uz produktu, kas tirgū bija labi zināms pirms 30 gadiem. Sega Genesis tirgum tika prezentēts 1988.gada oktobrī Japānā un vēl pēc gada - Ziemeļamerikā.

Pēdējo gadu laikā gan uzņēmums vairāk fokusējies uz spēļu attīstīšanu un licencēšanu, taču tas laidis klajā arī tādas klasiskās spēles kā «Street Fighter II: Special Champion Edition,» «Sonic the Hedgehog,» «World of Illusion Starring Mickey Mouse and Donald Duck» un «Castlevania: Bloodlines». Jaunās konsoles cena būs 79,99 dolāri un tās izmērs ir aptuveni 55% no agrākās konsoles. Komplektā līdzi nāk 42 spēles un divas kontroles ierīces. Konsoli iespējams pievienot TV un kontroles ierīces iespējams pievienot ar USB. Par oriģinālo konsoli atgādina elektroniskā mūzika spēlēs, kāarī 16 bitu grafika. Arī Sony un Nintendo nesen ierobežotā skaitā izlaiduši agrāko laiku konsoļu pēctečus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

FOTO: vienīgā vinila plašu ierakstu rūpnīca Kanādā

Lelde Petrāne, 10.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai cik tas nešķistu dīvaini, Canada Boy Vinyl (CBV) šobrīd ir vienīgā vinila plašu ierakstu rūpnīca visā Kanādā.

Tā atrodas Kalgari.

Raksta galerijā aplūkojams vinila plašu ierakstīšanas process.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kredītkaršu norēķinu sistēma jau drīz būs tikpat novecojusi, cik vinila plates, turklāt šogad lēnām, taču pārliecinoši aizsākas kredītkaršu laikmeta beigas, raksta CNN.

Jau tagad cilvēki par visdažādākajām precēm un pakalpojumiem var norēķināties ar saviem viedtālruņiem, un tiek, lēsts, ka jau šā gada beigās cilvēki, stāvot pie kases, varēs izvēlēties – maksāt skaidrā naudā, ar karti vai mobilo tālruni.

«Šī plastikāta kartīte nav mainījusies kopš vinila plašu laikiem. Tāpēc šis ir īstais laiks, kad norēķini no plastmasas laikmeta ir jāpārnes uz digitālo laikmetu,» norāda mobilo norēķinu pakalpojumu sniedzēja Isis vadītājs Maikls Abots.

Jau vairākus gadus kompānijas ir mēģinājušas ieviest efektīvu mobilo norēķinu sistēmu, taču sagaidāms, ka tikai šogad šāda veida tehnoloģijas tiešām attīstīsies, jo tiek prognozēts, ka šogad tiks pārdots rekordliels viedtālruņu skaits, ar kuru palīdzību cilvēki šo mobilo maksājumu sistēmu varēs reāli izmantot.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grīdas seguma izvēle mājoklim ir nozīmīgs aspekts gan no praktiskā, gan no interjera dizaina viedokļa. Grīdas apdares materiālu klāsts šobrīd ir daudzveidīgs, ļaujot katram piemeklēt sev tīkamāko risinājumu.

Raksta turpinājumā nedaudz vairāk par šobrīd populārākajiem grīdas segumu veidiem.

Lamināts

Populāra izvēle mūsdienās ir lamināts. Tas ir kvalitatīvs, labi izskatās, viegli ieklājams, turklāt ir pieejams arī cenas ziņā.

Lai atvieglotu lamināta ieklāšanu, tas tiek aprīkots arī īpašu “click” sistēmu. Tomēr jāņem vērā tas, ka lamināts jāsargā no ūdens, tādēļ to nav ieteicams ieklāt telpās ar augstu mitruma līmeni.

Parkets

Ja vēlaties dabisku grīdas segumu, laba izvēle būs parkets. Šo grīdas segumu var iedalīt vairākos veidos - masīvkoka, divslāņu un trīsslāņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saldējuma loterijas Klasika ir atkal modē galvenajā balvā - koši sarkanajā Volgā - no Centrāltirgus mājup devies piecpadsmitgadīgais rīdzinieks Ingmārs Pozņaks.

Šofera pienākumi pagaidām uzticēti puiša tēvam līdz jaunietis sasniegs atbilstošu vecumu un iegūs autovadītāja apliecību.

«Saldējumu ēdu vismaz trīs reizes nedēļā - tas dod enerģiju un pēc tam labs garastāvoklis,» teicis I. Pozņaks.

Loterijas Klasika ir atkal modē galvenās balvas – automašīnas Volga - pasniegšana notika Rīgas Centrāltirgus organizētajā pasākumā bērniem par godu vasaras noslēgumam un jauna mācību gada sākumam.

AS Premia FFL Latvijā pārstāv vienu no lielākajiem saldēto produktu ražotājiem un tirgotājiem Baltijā – Premia Foods, kas strādā kopš 1956. gada. AS Premia FFL Latvijā importē vairākus desmitus veidu Premia Foods Tallinā, Igaunijā ražoto saldējumu. Pazīstamākie zīmoli ir Klasika, Premia u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nacionālā ekspertu komisija nobalsojusi par filmu, kas pārstāvēs Latviju ikgadējā sacensībā par nomināciju ASV Kinoakadēmijas balvai Oskars kategorijā Labākā ārzemju filma / Best Foreign Language Film. No astoņām vērtēšanai pieteiktajām filmām eksperti gandrīz vienprātīgi izvēlējās Latvijas dokumentālā kino klasiķa Ivara Selecka darbu Turpinājums, kas tapis studijā Mistrus Media un atbalstīts Nacionālā Kino centra programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei, informē Nacionālais Kino centrs.

Uz nomināciju šajā kategorijā atbilstoši ASV Kinoakadēmijas balvas nolikumam, var pretendēt pilnmetrāžas filma, kas pirmizrādi savā valstī piedzīvojusi laika periodā no 2017. gada 1. oktobra līdz 2018. gada 30. septembrim, ir vismaz nedēļu pabijusi kinoteātru repertuārā un tās pamatvaloda nav angļu valoda; ASV Kinoakadēmijas biedru vērtējumam šajā kategorijā var pieteikt arī pilnmetrāžas dokumentālo filmu vai pilnmetrāžas animāciju.

Šogad Oskara sacensības kritērijiem atbilst vairāk nekā 10 Latvijas filmu un komisijas izvērtēšanai producenti pieteica astoņas pilnmetrāžas. Četras no pieteiktajām ir Simtgades filmas – Madaras Dišleres Paradīze ’89, Ivara Selecka Turpinājums, Ināras Kolmanes Bille un brāļu Ābeļu Baltu ciltis –, kopīgā konkurencē nonāca arī Oskara Rupenheita Kriminālās ekselences fonds, Aigara Graubas Nameja gredzens, Jāņa Norda spēlfilma Ar putām uz lūpām un Latvijā filmēta krievu režisora Sergeja Ļivņeva spēlfilma Van Gogi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gluži kā pasakās, kāzas pilī ir nemainīga vērtība. Kāzu rīkošana tajās neiziet no modes, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Arī salīdzinoši lielās izmaksas nav šķērslis jaunajiem pāriem priecīgo notikumu atzīmēt kā princim un princesei. DB apkopotā informācija liecina, ka pilis un muižas izvēlas aizvien vairāk precēties gribētāju. Nepieciešamā budžeta minimums ir 5000 eiro. Tālāk – bez robežām.

«Viesu nami un pilis joprojām ir klasika,» stāsta pieredzējusī kāzu rīkotāja Dace Miezīte. Tieši pirmās viņas vadītās SIA Kāzu aģentūra Mīlestība organizētās precības bija pilī. Kā Dace pati smej, laikam tālab nekur tālu no tām nevar un negrib aizmukt. Gadā vismaz puse no uzņēmuma organizētajām kāzām notiek pilīs un muižās. Populārākās ir Mežotnes, Bīriņu, Dikļu, Jaunmoku un Mālpils. Taču ir arī tieši kāzām specializējušies viesu nami, piemēram, Debesu bļoda Ogres novadā, Bebru nams Ķekavas novadā, Brūtes Valmieras rajonā. No budžeta viedokļa pilis un šādi viesu nami ir viens no izdevīgākajiem risinājumiem, jo tajos uz vietas ir galdi, krēsli, ēdinātāji. Izvēloties skaistas telpas, ietaupās līdzekļi telpu dekorējumam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējos gados jaunie pāri laulību gredzenus izvēlas rūpīgāk un ir gatavi par tiem maksāt vairāk – vidēji ap 500 eiro.

Aktuāli ir tādi gredzeni, kas izceļ individualitāti, tomēr visvairāk pirktie joprojām ir klasiski laulību gredzeni, kuri pārsvarā atšķiras ar krāsu un platumu, norāda DB aptaujātie juvelierizstrādājumu ražotāji un tirgotāji. Aktuāli ir arī baltā, dzeltenā un kombinētā zelta gredzeni ar dārgakmeņiem, kā arī dažādu zelta krāsu salikumi.

Modes tendences šajā jomā lielā mērā nosaka kino industrija un mediji, kas atspoguļo, kādus juvelierizstrādājumus izvēlas slavenības, tādējādi zināmā mērā veidojot sabiedrības viedokli, gaumi, kā arī tendences tirgū, atklāj Grenardi produktu attīstības vadītāja Alīna Spriņģe. «Agrāk visbiežāk pāri izvēlējās vienas zelta krāsas stīpiņu, bet tagad priekšroka nereti tiek dota laulību gredzeniem ar briljantiem. Tāpat novērojama tendence, ka klienti savās kāzu jubilejās izvēlas gredzenus atjaunot. Šobrīd laulību gredzens vairs nav tikai simbols, bet arī ilgtermiņa mūža investīcija,» pauž A. Spriņģe.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Laima sāk ražot vafeles bez transtaukskābēm, dāņu profesors atklāj jaunus produktus - grēkāžus

Sandra Dieziņa, 05.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ a/s Laima sāks ražot vafeles bez iepriekš plašu rezonansi guvušajām transtaukskābēm.

Pirmās bez transtaukskābēm pie pircējiem nonāks jogurta vafeles, kam būs īpašs marķējums un tām vēlāk sekos arī citas garšas vafeles. Šīs vafeles tiks ražotas «par godu dāņu profesoram», Db.lv sacīja Laimas sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Voronkova. Jaunās vafeles jau šomēnes būs pieejamas veikalu plauktos. Uzņēmums kā vadošais saldumu ražotājs iniciē un pats realizēs transtauksskābju satura atspoguļošanu produktu marķējumā, komentē Rita Voronkova. Tas nozīmē, ka turpmāk to produktu marķējumā, kuros tiks izmantotas taukvielas, uzņēmums norādīs transtaukskābju daudzumu saturā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ierakstu kompānija Warner Music pārtrauks licenzēt mūzikas ierakstus straumēšanai internetā tiešsaistes režīmā, raksta diena.lv atsaucoties uz BBC.

Warner Music ir viena no četrām lielākajām mūzikas ierakstu kompānijām pasaulē, līdz ar šāds lēmums rada jautājumus, kāda ir mūzikas straumēšanas nākotne. Savukārt servisu straumēt mūziku tiešsaistes režīmā bez maksas piedāvā neskaitāmas interneta vietnes, to skaitā kā populārākās var minēt Last.fm un YouTube.com.

«Straumēšana par brīvu nenāk par labu mūzikas industrijai un Warner Music to turpmāk neatbalstīs,» paziņojis Warner izpilddirektors Edgars Bronfmans Jr. Vēl nav skaidrs, vai Warner Music pieprasīs izņemt mūziku, ko līdz šim bez maksas piedāvājuši dažāda interneta portāli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Schwenk Latvija Brocēnu cementa rūpnīcā plāno investēt 34 miljonus eiro

LETA, 03.02.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cementa ražotājs "Schwenk Latvija" šogad plāno investēt 34 miljonus eiro Brocēnu cementa rūpnīcā cementa dzirnavu un daudzkambaru silosa būvniecībā, aģentūru LETA informēja "Schwenk Latvija" pārstāvji.

Uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka tas ir lielākais investīciju projekts kopš jaunās Brocēnu cementa rūpnīcas atklāšanas un paredz būtisku efektivitātes pieaugumu un ietekmes uz vidi samazināšanu.

Plānots, ka šā gada nogalē Brocēnu cementa rūpnīcā darbu sāks vēl vienas cementa dzirnavas un daudzkambaru siloss cementa uzglabāšanai. Tas ļaus efektīvāk izmantot cementa rūpnīcas esošo kapacitāti, paplašināt Latvijā ražotā cementa klāstu ar videi draudzīgākiem produkta veidiem un raudzīties jaunu eksporta tirgu virzienā.

Cementa dzirnavas ir viens no būtiskākajiem ražošanas objektiem rūpnīcā, pavēstīja "Schwenk Latvija" pārstāvji. Topošo dzirnavu jauda būs līdz 170 tonnām cementa stundā atkarībā no cementa tipa. Tās sniegs iespēju pievienot Brocēnu cementa sortimentam vēl divas jaunas markas un daļēji aizstās vecākās paaudzes un energointensīvāko dzirnavu izmantošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

ASV apdrošinātāji par drošākajiem auto atzīst Hyundai, KIA un VW

Ritvars Bīders, 22.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad apdrošinātāju veidotajā drošāko automašīnu saraksta augšgalā tikušas Dienvidkorejas Hyundai un KIA, kā arī Vācija Volkswagen (VW) automašīnas, ziņo Associated Press.

Kopumā šogad ASV Apdrošināšanas institūts drošāko automašīnu sarakstā tikuši 66 spēkrati. Deviņus apbalvojumus saņēmušas kompānijas Hyundai Motor un tās sabiedrotā autoražotāja KIA Motors automašīnas, kā arī VW un tam piederošais zīmols Audi. Pie astoņiem apbalvojumiem tikuši General Motors (GM), Ford Motor un Toyota Motor spēkrati.

Balvas izpelnījās Hyundai automašīnas Genesis, Sonata, Santa Fe un Tucson. No KIA automašīnām par drošākajām atzītas Optima, Forte, Soul, Sorento un Sportage.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienības (ES) un Lielbritānijas sankcijām pakļautais Krievijas oligarhs Pjotrs Avens izdevumam "Financial Times" sūkstījies, ka viņam tagad trūkstot līdzekļu ikdienas rēķinu apmaksai.

"Vai varēšu atļauties apkopēju vai šoferi? Es pats automašīnu nevadu," atzinis konsorcija "Alfa-Grupp" līdzīpašnieks, pieļaujot, ka varbūt pameita viņu vadās. "Mēs nesaprotam, kā izdzīvot," teicis Avens, kurš šobrīd atrodas Londonā.

Avenam pieder divstāvu dzīvoklis prestižajā Londonas Sendžeimsas rajonā, kā arī savrupmāja piepilsētā. Viņa īpašumtiesības, konti bankās un aktīvi sankciju dēļ ir iesaldēti.

"Financial Times" norāda, ka 20 dienu laikā Avenu var izraidīt no Lielbritānijas, tomēr oligarhs, kuram ir Krievijas un Latvijas pilsonība, kā arī spēkā esoša ASV vīza, vēloties palikt valstī.

Viņš atzina, ka gadījumā, ja dosies prom no Lielbritānijas, "iespējas atgriezties vairs nebūs".

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Valsts policijas radari GENESIS II Select ir likumīgi

Lelde Petrāne, 11.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijai ir spēkā esoša atļauja lietot ātruma mērīšanas iekārtas GENESIS II Select, tādēļ pārsūdzībām par ātruma mērījumu patiesumu nav nekāda pamata, uzsver Ilze Jurēvica, Valsts policijas pārstāve.

No 2013. gada 16. augusta Valsts policijai ir izsniegta VAS Elektroniskie sakari (VAS ES) radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļauja, ar kuru ir atļauta radara pastāvīga ekspluatācija, nosakot atbilstošu radiofrekvences piešķīrumu un darbības nosacījumus. Šī atļauja ir spēkā esoša līdz 2014. gada 15. decembrim un tādējādi arī visi radara fiksētie ātruma mērījumi ir leģitīmi un kalpo, kā pierādījums lietā, viņa skaidro.

Lai pagarinātu sertifikāta derīguma termiņu šīm iekārtām pēc Patērētāju tiesību aizsardzības centra pieprasījuma tiek veikti laboratorijas mērījumi Elektromagnētiskai saderībai un Radio frekvenču parametru atbilstībai. Tas ir nepieciešams, lai radariem, pamatojoties uz laboratorijas mērījumiem un eksperta slēdzienu, VAS ES pagarinātu atbilstības sertifikāta termiņu atbilstoši ES direktīvām un standartiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv ciemojas uzņēmumā SIA Genesis A, kur top Treeline zīmola produkcija.

Kompānija izgatavo traukus, virtuves piederumus, svečturus, vāzes un citas preces, stāsta uzņēmuma īpašnieks Andris Gulbis.

Sākotnēji A. Gulbis savu produkciju tirgoja Kalnciema ielas tirdziņā, taču tajā sastapti klienti, piemēram, picērijas, kas veikuši pasūtījumus, un tagad produkciju var iegādāties gan mājaslapā, gan klienti uzņēmumu sameklē paši.

Uzņēmums strādā aptuveni divus gadus un tā klientu vidū bijuši vairāki Latvijas uzņēmumi, savukārt produkcija ceļojusi arī ārpus Latvijas, piemēram, uz Lietuvu un Norvēģiju.

Galerijā augstāk iespējams ielūkoties koka trauka izgatavošanas procesā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas autobūves uzņēmumi "Hyundai" un "Kia" ASV atsauc 3,3 miljonus automobiļu saistībā ar to pēkšņas aizdegšanās risku, liecina ASV Ceļu satiksmes drošības pārvaldes (NHTSA) paziņojums.

"Kamēr šie atsaukumam pakļautie automobiļi netiks saremontēti, visdrošāk tos novietot stāvēšanai ārā un prom no mājām un citām konstrukcijām," norāda NHTSA.

Pārvalde skaidro, ka automašīnas var aizdegties gan to ekspluatācijas brīdī, gan brīdī, kad tās novietotas stāvvietā ar izslēgtu dzinēju.

Atsaukums aptver 1,64 miljonus "Hyundai" un "Genesis" zīmolu automobiļu, kas ražoti no 2010.gada līdz 2015.gadam, un 1,73 miljonus "Kia" automašīnu, kas ražoti no 2010.gada līdz 2017.gadam.

Problēmas rada bremžu pretbloķēšanas sistēma (ABS), kuras iekšienē var rasties bremžu šķidruma noplūde un izraisīt īssavienojumu, vēstī NHTSA.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No šodienas Rīgā nopērkams Depeche Mode jaunais albums

, 20.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodien Rīgas (citur Latvijā - tuvākajās dienās) mūzikas veikalos nopērkams grupas Depeche Mode jaunais albums Sounds of the Universe, informēja Mikrofona ieraksti pārstāvis Klāss Vāvere.

Tas ir grupas 12. studijas albums, kurš seko 2005. gadā iznākušajam Playing the Angel.

25.maijā Depeche Mode Tour of the Universe tūres ietvaros koncertēs Rīgā, bet 25.aprīlī klubā Pulkvedim neviens neraksta… notiek grupas fanu kluba rīkotais albuma prezentācijas pasākums.

Sounds of the Universe Latvijā pieejams četros dažādos izdevumos:

• CD standartizdevums

• Limitētas tirāžas CD + DVD

• Limitētas tirāžas 2 Vinila LP + CD

• Īpašā fanu kaste 3CD + DVD

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kalnciema kvartāls Rīgā rada pozitīvu impulsu biznesa attīstībai kaimiņos, piektdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Kalnciema iela - no Kalnciema kvartāla līdz tiltam pār dzelzceļu - ir nosēta ar dažādiem uzņēmumiem. Te ir gan gan kafejnīcas, gan bāri, netrūkst veikalu un darbnīcu, ir arī pa kādam ražotājam.

Liela rosība valda bijušās Bellacord Electro skaņuplašu fabrikas telpās, kura padomju gados bija pazīstama kā Melodija. Te iemitinājušies bērnu preču un rotaļlaukumu veikali, Lokāls Veldze un kaņepju sēklu pārstrādes uzņēmums – SIA Transhemp. Tāpat mājvietu bijušajā vinila plašu rūpnīcā raduši dažādi biroji un organizācijas, tostarp lauku tūrisma asociācija Lauku ceļotājs. Protams, īpašu gaisotni šī ielas strēķa iemītniekiem piešķir blakus esošā Kalnciema kvartāla koka arhitektūra un tajā notiekošās radošās aktivitātes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūzikas ierakstu pārdošanas apjomi pasaulē pērn samazinājušies par 8% (aptuveni 9.93 miljardiem latu), vēsta bbc.co.uk.

Kompaktdisku un vinila plašu pārdošanas apjomi samazinājušies par 15%, turpretī digitālajā formātā (MP3 un zvanu toņi) pārdošanas apjomi palielinājušies par 24%.

Digitālās vides panākumi lielā mērā skaidrojami ar faktu, ka lejupielādes cena ir gana zema un cilvēki tiešsaistē nepērk veselus albumus, bet gan atsevišķas dziesmas.

Neskatoties uz negatīvajiem pārdošanas apjomiem, ierakstu kompānijām izdevies gūt labu peļņu par mūzikas atskaņošanu radio un televīzijā. Šajā jomā vērojams kāpums par 16.3%.

Tāpat tika noskaidrots, ka pērn labāk pārdotais albums ir britu grupas Coldplay pēdējais ieraksts Viva La Vida or Death and All His Friends, kas visā pasaulē tika pārdots 6.8 miljonos kopiju. Tai seko rokmūzikas veterāni AC/DC ar albumu Black Ice un skaņu celiņš muzikālajai filmai Mamma Mia.

Komentāri

Pievienot komentāru