Jaunākais izdevums

Korejiešu autogiganta Hyundai jaunā divdurvju kupeja Hyundai Genesis Eiropā ieradīšoties rudenī, un tās mērķis būs paraustīt aiz ūsām Audi A5.

Elegantais korejiešu imidža spodrinātājs jau labu laiku ir pazīstams otrpus okeānam, sagādājot arī prāvu pircēju pulku. Uz Eiropas skatuves Genesis Coupe kāps ar divu litru 210 ZS jaudīgu turbomotoru, kā arī 3.8 litru V6 benzīnmotoru ar 303 ZS lielu jaudu. Spēka pārvadam tiks piedāvāta sešpakāpju mehānika un ZF sešpakāpju automāts. Klasiskās piedziņas korejietis maksāšot sākot no 30 tūkst eiro.

Pagaidām vēl Hyndai neatklāj vai Eiropā tiks tirgots arī Genesis limuzīns. Pēc pašreizējām prognozēm tas labākajā gadījumā notikšot tikai 2011. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas autobūves uzņēmums Hyundai Motor Co. trešdien paziņoja par luksusa klases automašīnu zīmola Genesis ieviešanu, tādējādi cenšoties palielināt savu klātbūtni šajā strauju izaugsmi piedzīvojošajā tirgū.

Kompānija norāda, ka Genesis zīmols līdz 2020.gadam tirgū laidīs četrus jaunus modeļus, tostarp ietilpīgu sedanu, kuru paredzēts prezentēt jau nākamajā mēnesī.

Zīmols nosaukumu ieguvis no Hyundai tirgū jau piedāvātā modeļa Genesis.

Autoražotājs pēdējos gados uzlabojis luksusa segmenta automašīnu piedāvājumu, ietverot Genesis un Equus modeļus, tādējādi cenšoties atbrīvoties no tēla kā lētāka alternatīva tādiem lielākiem konkurentiem kā Toyota.

«Luksusa klases automašīnas veido vien 10% no globālā tirgus, taču šis sektors vada nozari tehnoloģiju un dizaina ziņā,» norāda Hyundai.

Uzņēmums vēsta, ka uz zīmola jaunajiem automobiļiem netiks izvietots Hyundai uzraksts, bet gan vienkārši Genesis logo - līdzīgi kā Toyota luksusa segmenta zīmolam Lexus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

ASV apdrošinātāji par drošākajiem auto atzīst Hyundai, KIA un VW

Ritvars Bīders, 22.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad apdrošinātāju veidotajā drošāko automašīnu saraksta augšgalā tikušas Dienvidkorejas Hyundai un KIA, kā arī Vācija Volkswagen (VW) automašīnas, ziņo Associated Press.

Kopumā šogad ASV Apdrošināšanas institūts drošāko automašīnu sarakstā tikuši 66 spēkrati. Deviņus apbalvojumus saņēmušas kompānijas Hyundai Motor un tās sabiedrotā autoražotāja KIA Motors automašīnas, kā arī VW un tam piederošais zīmols Audi. Pie astoņiem apbalvojumiem tikuši General Motors (GM), Ford Motor un Toyota Motor spēkrati.

Balvas izpelnījās Hyundai automašīnas Genesis, Sonata, Santa Fe un Tucson. No KIA automašīnām par drošākajām atzītas Optima, Forte, Soul, Sorento un Sportage.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas autobūves uzņēmumi "Hyundai" un "Kia" ASV atsauc 3,3 miljonus automobiļu saistībā ar to pēkšņas aizdegšanās risku, liecina ASV Ceļu satiksmes drošības pārvaldes (NHTSA) paziņojums.

"Kamēr šie atsaukumam pakļautie automobiļi netiks saremontēti, visdrošāk tos novietot stāvēšanai ārā un prom no mājām un citām konstrukcijām," norāda NHTSA.

Pārvalde skaidro, ka automašīnas var aizdegties gan to ekspluatācijas brīdī, gan brīdī, kad tās novietotas stāvvietā ar izslēgtu dzinēju.

Atsaukums aptver 1,64 miljonus "Hyundai" un "Genesis" zīmolu automobiļu, kas ražoti no 2010.gada līdz 2015.gadam, un 1,73 miljonus "Kia" automašīnu, kas ražoti no 2010.gada līdz 2017.gadam.

Problēmas rada bremžu pretbloķēšanas sistēma (ABS), kuras iekšienē var rasties bremžu šķidruma noplūde un izraisīt īssavienojumu, vēstī NHTSA.

Komentāri

Pievienot komentāru