5.septembrī pārtikas izstādes Riga Food 2007 laikā noskaidroja Latvijā ražotā sviesta un pasterizētā piena konkursu uzvarētājus. Labāko pasterizēto pienu ražo Rīgas piena kombināts, savukārt Latvijas labākais sviests nāk no Rīgas piensaimnieka, informē BT1.
Konkursu rīkoja Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība (LPCS) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 un biedrību Mārketinga padome. Par godalgām sacentās 11 piena pārstrādes uzņēmumi ar 18 produktu paraugiem.
Pasterizēta piena (ar tauku saturu no 2 līdz 2,9%) konkursā tika vērtēti 8 paraugi, kurus iesniedza Latgales piens, Rīgas piena kombināts, Talsu piensaimnieks, Cesvaines piens, Rīgas piensaimnieks, Valmieras piens.
1.vieta – Rīgas piena kombināts ražotajam pasterizētajam pienam Rasa ar tauku saturu 2%.
2.vieta – Latgales piens ražotajam pasterizētajam pienam ar tauku saturu 2,5%.
3.vieta – Valmieras piens ražotajam pasterizētajam pienam Premium ar tauku saturu 2,5%.
Saldkrējuma un skābkrējuma sviesta konkursā tika vērtēti 10 sviesta paraugi, kurus iesniedza Rīgas piena kombināts, Talsu piensaimnieks, Cesvaines piens, Rīgas piensaimnieks, Valmieras piens, Tukuma piens, Krāslavas piens, DK Daugava, Lazdonas piensaimnieks un Straupe.
1. vieta – Rīgas piensaimnieks ražotajam saldkrējuma sviestam.
2. vieta – Talsu piensaimnieks ražotajam saldkrējuma sviestam.
3. vieta – Rīgas piena kombināts ražotajam saldkrējuma sviestam.
Uzvarētāji saņēma 12.starptautiskās pārtikas izstādes Riga Food 2007 zelta, sudraba un bronzas medaļas, kā arī LPCS naudas prēmijas un atzinības rakstus.