Dobeles dzirnavnieka ieguldījumi makaronu ražošanā ir ļoti perspektīvs solis.
Nozares eksperti atzinīgi vērtē a/s Dobeles dzirnavnieka miljoniem vērtos ieguldījumus un atzīst, ka tādējādi tiks radīta pievienotā vērtība graudu pārstrādei un tas būs ieguvums tautsaimniecībai un Latvijas ekonomikai. Tiesa, vienlaikus saasināsies konkurence makaronu segmentā, kur spēlētāju ir daudz – galvenokārt importētāji.
Igauņiem piederošais a/s Dobeles dzirnavnieks Baltijā lielākajā lieljaudas makaronu ražotnē investējis trīs miljonus latu, ko veido akcionāru ieguldījums, Eiropas struktūrfondu līdzfinansējums un a/s Swedbank aizdevums. Jaunās līnijas jauda ir līdz pat trim tonnām makaronu stundā. Ražošanas jaudas nodrošinās makaronu realizāciju ne tikai Baltijas valstīs, bet arī ES, kur uzņēmums saskata lielu noieta potenciālu. Šogad uzņēmums plāno arī spageti ražošanas līnijas izveidi, kas papildinās cieto kviešu miltu makaronu sortimentu. Tieši cieto kviešu miltu izmantošana rūpnieciskajā makaronu ražošanā ir jaunums, kas līdz šim Latvijā nav izmantots.
Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe uzver, ka ir apsveicams katrs pārdomāts un izsvērts lēmums investēt produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošanā. Viens no itāļu makaronu tirgotājiem Latvijā, kurš vēlējās saglabāt anonimitāti, apsveica Dobeles dzirnavnieka lēmumu pievērsties makaronu ražošanai. Vienlaikus viņš atzina, ka īstus makaronus vajag ražot Itālijā no cieto kviešu miltiem, kur tā jau ir sena tradīcija. Latvijā viena no tendencēm ir tā, ka pieaug lēto makaronu izstrādājumu segments, ko nevarot uzskatīt par īstiem makaroniem, jo tos gatavo no mīksto kviešu miltiem.