Produkts ar nosaukumu Jelgavas cukurs un norādi, ka tas ražots no Latvijā audzētām cukurbietēm, joprojām nopērkams veikalā, lai gan tā ražošanas jau vairākus gadus nenotiek, raksta Latvijas Avīze (LA).
Pirmssvētku dienās, apmeklējot Rimi lielveikalu Stacijas laukumā, varēja atkal redzēt, ka tā plauktos ir cukura paciņas ar uzrakstu Jelgavas cukurs, kas gan atšķirībā no aprīlī redzētā vairs nav apzīmēts ar zaļo karotīti, toties uzraksti – AS Jelgavas cukurfabrika; Kvalitatīvs cukurs no Latvijā audzētām cukurbietēm; Ražotājs: AS Jelgavas cukurfabrika – ir saglabāti, raksta LA.
Ierāmējumā parādīts krāšņs bijušās Jelgavas cukurfabrikas attēls, cukurs ir par santīmiem dārgāks nekā blakus tirgotais Danisco Sugar cukurs, bet daļa veikala apmeklētāju tomēr pērk Jelgavas cukuru. Tādējādi, izmantojot Jelgavas cukura kādreizējo popularitāti, tiek gūta papildu peļņa, vienlaikus apmānot pircējus, kas, atsaucoties valdības aicinājumam, kā Latvijas ražojumu vairāk pirks Jelgavas cukura vārdā pārkristīto dāņu – lietuviešu ražoto cukuru. Saistībā ar lielajiem maksājumiem par importējamo pārtiku pamatoti tiek izvirzīts jautājums par cukura ražošanas atjaunošanu Latvijā, kas ietaupītu ap 50 miljoniem latu gadā. Diemžēl ražošanas atjaunošana ir daudz sarežģītāka un dārgāka nekā tās sagraušana, secina avīze.