Biznesa augstskolas Turība Izdevniecībā sērijā Viesmīlības un tūrisma bibliotēka ir iznākusi jauna grāmata Jaunā konditora rokasgrāmata. Tās autore ir Anita Bicāne, liecina izdevniecības sniegtā informācija medijiem.
Šī grāmata domāta visiem tiem, kas nopietni nolēmuši sākt apgūt cepšanas mākslu. Taču jau arī pieredzējis konditors varēšot iegūt jaunas idejas un vērtīgus padomus, kā pagatavot dažāda veida mīklas izstrādājumus, krēmus, pildījumus un rotājumus konditorejas izstrādājumiem.
Grāmatā apkopotas receptūras, kas domātas garšīgu izstrādājumu pagatavošanai, kā arī dažādu veidošanas paņēmienu apguvei. Grāmatā parādīts izejvielu aprēķināšanas veids noteiktam daudzumam izstrādājumu, kas atzīmēts tehnoloģiskajās kartēs, kā arī dots viena izstrādājuma svars gramos, kas ļaus receptes plaši izmantot ražošanas vajadzībām.
Grāmata aizstrādāta atbilstīgi LR Izglītības ministrijas apstiprinātām konditoru apmācības programmām, lai apgūtu teorētiskās zināšanas un pilnveidotu praktisko apmācību kvalitāti.
Mācību līdzeklis būšot noderīgs gan attiecīgā profila augstskolu studentiem un pasniedzējiem, gan specializēto skolu audzēkņiem, vidusskolēniem un viņu pedagogiem, apgūstot konditorejas un kulinārijas izstrādājumu gatavošanas pamatus, gan ēdināšanas uzņēmumu vadītājiem, tehnologiem un konditoriem, gan arī namamātēm, lai papildinātu zināšanas šajā jomā.
Receptūras grāmatā veidotas, izmantojot dabīgās izejvielas.
Grāmatā apskatītie temati:
1. Inventārs, formas un iekārtas
2. Pareizo izejvielu izvēle
3. Pusfabrikāti
4. Termiskā apstrāde
5. Rauga mīkla, tās izstrādājumi
6. Biskvīta mīkla, tās izstrādājumi
7. Smilšu mīkla, tās izstrādājumi
8. Uzlabotā bezrauga mīkla
9. Plaucētā mīkla, tās izstrādājumi
10. Kārtainā bezrauga mīkla, tās izstrādājumi.
11. Piparkūku mīkla, tās izstrādājumi
12. Olbaltummasas gatavošana
13. Kēksi
14. Izstrādājumi no vairāku veidu mīklām
15. Atvasinātie biskvīta mīklas pusfabrikāti
16. Kūku un tortu apdares un rotāšanas pusfabrikāti
17. Kūkas, to veidi, pusfabrikātu izvēle, gatavošana, salikšana, virsmas apdare un rotāšana
18. Tortes, to veidi, pusfabrikātu izvēle, gatavošana, salikšana, virsmas un malu apdare un rotāšana
19. Kalkulācijas
20. Dažādu mīklu pusfabrikātu svara zudumi termiskās apstrādes laikā.