Pirmā šāgada raža jau vācama Otaņķu pagasta Dižķuņķos. Siltumnīcā nobrieduši redīsi un mazāk populārie, bet veselīgie spināti, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.
Dižķuņķu siltumnīcā zaļo stādiņi – bietes, dilles, salāti. Pirmās lapiņas izdzinuši kāpostu dēsti, tomāti vēl mazi, bet gurķi drīz būs stādāmi. To sēšanai kasetnēs izmantota speciāla ierīce, ko darbina ar putekļu sūcēju. Vācama jau pirmā raža – redīsi un spināti. Saimniece Gunta Radomišķe tos iesējusi februāra beigās neapkurināmā siltumnīcā un audzē bez miglošanas un ķimikālijām. Abas aukstumizturīgās kultūras varot sēt plus divu, trīs grādu temperatūrā.
Redīsu dīgsti pacieš temperatūras pazemināšanos līdz mīnus pieciem grādiem, bet īsto lapu fāzē pat vēl dažus grādus zemāk. Tikai tad aizkavējas to augšana.
Redīsus pašu patēriņam vēlams sēt atkārtoti ar 10–15 dienu starplaiku. Agros pavasaros pirmās dobītes uz lauka var iesēt jau marta beigās, bet nav ieteicams sēt vēlāk par maiju, jo siltākā laikā saknes neattīstās normāli. Redīsus rudens ražai var sēt jūlija beigās, augustā.
Redīsi ir ļoti mitrumprasīgi. Ja nepietiek mitruma, audi pārkoksnējas, cieš sakņu kvalitāte, veidojas ziedneši. Sausā augsnē auguši redīsi ātri izkurtē, kļūst sīvi. Redīsu augšanai vispiemērotākā ir trūdvielām bagāta, irdena, pietiekami mitra, labi sastrādāta augsne.