Smiltenes tehnikuma mācību virtuvē gaisā virmo kārdinošs un vilinošs aromāts. Ik dienu ēdināšanas pakalpojumu kursu audzēkņi rosās mācību virtuvē, kur gatavo Firsta Madāmas kārumu līnijas produktus, par kuriem jau taujājot malu malās, vēsta reģionālais medijs Ziemeļlatvija.
«Uj! Cilvēki zvana un jautā, vai būsim Ziemassvētku tirdziņā Smiltenē. Būsim, būsim!» priecājusies Smiltenes tehnikuma Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas vadītāja Inguna Avota.
Tehnikums esot izstrādājis pats savu produktu zīmolu - Firsta Madāmas kārumu līnija, kurā ietilpst piparkūku našķi, konfektes, ievārījumi un džemi, savukārt Firsta beķereja piedāvā pašu cepto saldskābmaizi, kungu un dāmu maizi.
Pirmsākumi esot meklējami pirms trīs gadiem, kad skolā prātojuši, ar ko tieši viņi ir īpaši citu acīs, ar ko atšķiras. Sarunās vienam ar otru atklājies, ka, iepinot vēsturiskos notikumus, kas saistās ar Smiltenes muižas īpašnieku firstu Paulu Līvenu, un, izmantojot mūsdienu garšu, sanāk tas, kā nav citiem.
Ziemeļlatvija galerijā piedāvā nelielu ieskatu audzēkņu un viņu pedagogu veikumā, gatavojoties svētku tirdziņam.