JIC biznesa inkubatora uzņēmums SIA Lat Eko Food, kas ražo Rūdolfa mammas biezeņus, Ādažos būvē savu ražotni, un nupat nosvinēti tās rūpnīcas spāru svētki.
Kopumā jaunajā biezeņu ražotnē tiks ieguldīti četri miljoni eiro. «Šobrīd ir piesaistītas ievērojamas investīcijas uzņēmuma darbības paplašināšanai un esam nolēmuši izveidot jaunu ražotni mūsu produktu ražošanai. Vienlaikus ar investīciju piesaisti, esam piesaisījuši arī Eiropas Savienības finansējumu jaunās ražotnes izveidei. Projektā plānots ieguldīt aptuveni četrus miljonus eiro,» JIC biznesa inkubatora izdevumam stāstīja Lat Eko Food vadītāja Egija Martinsone.
Rūpnīcas būvi plānots pabeigt šā gada septembrī un tajā tiks izmantotas Vācijas uzņēmuma iekārtas. «Vācijas iekārtu piegādātāji bija pārsteigti par īso projekta realizācijas termiņu, kurā plānots izveidot ražotni, bet mums – jaunajiem uzņēmējiem ir jādarbojas ātri, īpaši ņemot vērā, ka Eiropas līdzfinansēta projekta realizācijas laiks ir viens gads, bet viss ir izdarāms,» norādīja E. Martinsone.
Līdz šim Rūdolfa mammas biezeņus ražoja uzņēmuma sadarbības partneris Milda KM.
Lat Eko Food 2013. gadā apgrozīja bija 94 tūkstošus eiro, bet 2012. gadā - 32 tūkstošus eiro. Uzņēmuma peļņa pērn bija 3104 eiro, bet 2012. gadā - 5189 eiro. Uzņēmums reģistrēts Jelgavā 2010. gadā un tā pamatkapitāls ir 11 tūkstoši eiro.
47,39% Lat Eko Food kapitāldaļu pieder SIA VVMV, 27,56% kapitāldaļu pieder Vilim Vītolam, bet 25,05% - E. Martinsonei.