Jaunākais izdevums

Vācijas valdība aizliegusi roka grupas Rammstein jaunā albuma publisku izstādīšanu veikalos, jo tajā kultivēts sadomazohisms, ziņo Reuters.

Valdības pārstāvjiem aizvainojošas šķitušas gan atsevišķas Rammstein diesmas, gan arī paša albuma dizains. Uz albuma vāciņa priekšpusē redzami grupas dalībnieki un kāda kaila sieviete, kura guļ uz galda. Vienam no grupas dalībniekiem rokā ir asmens, ar kuru viņš it kā grasās griezt sievietei.

Rammstein albums Liebe ist Fuer Alle Da (Love is For All) kopš tā izdošanas aptuveni pirms mēneša pasaulē ir bijis pārdotāko albumu augšgalā, ieņemot pirmo vietu Vācijā, Šveicē, Austrijā, Dānijā, Čehijas Republikā, Somijā un Nīderlandē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arēnā Rīga nākamā gada 4.martā uzstāsies Vācijas grupa Rammstein, liecina koncertaģentūras FBI sniegtā informācija.

FBI informē, ka Rammstein ir viena no šobrīd pieprasītākajām koncertgrupām pasaulē, turklāt pēdējo 2 gadu laikā vien mūziķi pārdevuši vairāk nekā 25 miljonus ierakstu. Rammstein ir pirmā vācu grupa, kas tikusi nominēta prestižajai Grammy balvai.

Šogad grupa izziņoja jaunu turneju, kas sākumā paredzēja 27 šovus 25 pilsētās – teju visās valstīs vien dažas dienas pēc biļešu tirdzniecības uzsākšanas koncerti tika izpārdoti. Sekojot panākumiem, grupa ir paziņowww.rammstein.dejusi, ka tūre turpināsies 2010. gadā un tās ietvaros Rammstein uzstāsies Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Latvijas mūzikas ierakstu gada balvā triumfē Prāta vētra

LETA, 27.02.2013

Prāta vētra otrdienas vakarā saņēma Zelta mikrofona balvu nominācijā Labākais pop-rock albums par dziesmu albumu Vēl viena klusā daba, savukārt grupas dziesma Lantern ieguvusi balvu kā labākā dziesma, bet dziesmas videoklips atzīts par uzvarētāju kategorijā Labākais videoklips. Grupas dziesma Lantern atzīta arī par gada labāko dziesmu tautas balsojumā.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visvairāk «Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas 2012» šoreiz ieguvusi grupa Prāta vētra, kas uzvarējusi trijās no četrām izvirzītajām nominācijām.

Prāta vētra otrdienas vakarā saņēma «Zelta mikrofona» balvu nominācijā «Labākais pop-rock albums» par dziesmu albumu Vēl viena klusā daba, savukārt grupas dziesma Lantern ieguvusi balvu kā labākā dziesma, bet dziesmas videoklips atzīts par uzvarētāju kategorijā Labākais videoklips.

Grupas dziesma Lantern atzīta arī par gada labāko dziesmu tautas balsojumā, kuru jau piekto gadu organizēja tirdzniecības parks Alfa, savukārt par 2012.gada radiohitu atzīta dziedātāja Dona izpildītā dziesma Signāls.

Par labāko pop albumu šogad žūrija atzinusi Jāņa Stībeļa dziesmu albumu Summer City, savukārt kā labākais rokmūzikā novērtēts Inokentijs Mārpls ar albumu Pupu Mizas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Rammstein koncerts izpārdots

Lelde Petrāne, 06.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupas Rammstein koncerts, kas rīt, 7. februārī, norisināsies Arēnā Rīga, ir izpārdots.

Vācijas superzvaigznes Rammstein Rīgā ieradīsies ar labāko dziesmu koncertu Made In Germany 1995 – 2011, un organizatori sola arī iespaidīgus specefektus Rammstein labākajās tradīcijās.

Kopš turnejas izziņošanas biļetes uz Rammstein koncertiem esot izpārdotas gandrīz visās pilsētās.

Arēnas Rīga durvis koncerta apmeklētājiem tiks atvērtas plkst. 18.00. Koncerta iesildītāji - zviedru grupa Deathstars uz skatuves kāps 19.30, bet Rammstein uzstāšanās sāksies plkst. 20.30.

Visas biļetes uz grupas koncertu Rīgā ir izpirktas un līdz ar to Arēnas Rīga kasē koncerta dienā biļetes nebūs nopērkamas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No jauna izdotie leģendārās grupas The Beatles albumi pirmajās tirdzniecības dienās Ziemeļamerikā, Lielbritānijā un Japānā pārdoti vairāk nekā 2.25 miljonos eksemplāru, ziņo Guardian.

The Beatles no jauna māsterētās dziesmas, tādējādi piešķirot tām savādāku skanējumu, kopš 9. septembra iegādājamas atsevišķos albumos, kā arī kā albumu komplektos.

Ierakstu kompānijas EMI dati liecina, ka Lielbritānijā The Beatles no jauna izdotie albumi pirmajās 11 tirdzniecības dienās iegādāti vairāk nekā 354 tūkst. eksemplāru. Pēdējās desmitgades laikā Lielbritānijā kopā pārdoti 6.755 miljoni The Beatles albumu.

ASV pirmo piecu tirdzniecības dienu laikā The Beatles atkārtoti izdotie albumi pārdoti vairāk nekā miljons eksemplāros. Japānā pārdoti vairāk nekā 840 tūkst. no grupas 14 jaunizdotajiem albumiem un albumu komplektiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Sliktākie mūzikas albumu vāciņi, kādi jebkad radīti

Lelde Petrāne, 10.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neraugoties uz to, vai tas ir roks, pops, reps vai cits mūzikas stils, attēlam uz albuma vāciņa vajadzētu radīt priekšstatu par albumā esošo mūziku.

Bet dažkārt par albumu radītāju iztēli var tikai pabrīnīties...

Kāds ierakstu veikala īpašnieks - 52 gadus vecais Robins Ašs (Robin Ash), kurš kolekcionē sliktākos albumu vāciņus, vēlējies padalīties ar saviem krājumiem, darot zināmu savu Top 10.

Viņa izveidotajā sarakstā pirmo vietu ieņem dziedātājs un dejotājs Laionels Blērs ar 1983. gada albumu Aerobic Dancing.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Db viedoklis: Bezatbildības kalngals, kuras likme bija 11 tūkstoši cilvēku

Dienas Bizness, 08.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikraksts Dienas Bizness vienmēr ir iestājies par godīgu uzņēmējdarbību un aizstāvējis uzņēmēju intereses. Taču, ja uzņēmums spēj riskēt ar 11 tūkstošu cilvēku dzīvību, tad jautājums ir par to, cik šāds bizness ir saprātīgs.

Runa ir par lēmumu pieļaut pasaulslavenās vācu grupas Rammstein koncerta norisi ar visiem uguns specefektiem, neraugoties uz faktu, ka pusē Rīgas, tajā skaitā koncerta norises vietā Arēnā Rīga, nebija nodrošināta ūdens padeve un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests bija devis mutisku rīkojumu to nedarīt, jo ūdens spiediena pazemināšanās dēļ ēkā nedarbojās automātiskā ugunsdzēsības sistēma un sprinkleri. Interesanti, ka Arēnas Rīga valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris, kurš pieņēma gala lēmumu, pārkāpumu atzīst, taču uzsver, ka tas bijis «mazākais no diviem ļaunumiem».

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Uz Rammstein koncertu Rīgā ieradušies 12 tūkstoši skatītāju

Lelde Petrāne, 08.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas grupa Rammstein 7. februārī uzstājās pilnībā izpārdotā Arēnā Rīga.

Šovu noskatījās vairāk nekā 12 000 apmeklētāju.

Pirms vācu superzvaigznēm skatītājiem pārsteigumu sagādāja Rīgas Doma kora skolas skolēni, kuri izpildīja divu Rammstein dziesmu aranžijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz grupas Rammstein koncertu Latvijā, kas 2010. gada 4.martā norisināsies Arēnā Rīga, biļešu tirdzniecība tiks uzsākta nākampirmdien, 2.novembrī, plkst. 10.00, informēja koncertaģentūra FBI.

Biļetes varēs iegādāties interneta lapā www.ticketpro.lv un Biļešu paradīzes kasēs.

No ceturtdienas, 29.oktobra, plkst. 10.00 interneta lapā www.ticketpro.lv tiks uzsākta koncerta biļešu iepriekšpārdošana FBI koncertu kluba biedriem.

Pirmo 1 000 stāvbiļešu cena būs 25 Ls, pārējās stāvbiļetes maksās 30 Ls. Sēdvietas maksās no 25 Ls līdz 35 Ls, atkarībā no sēdvietas attāluma līdz skatuvei. Būs pieejamas arī 1 000 biļetes speciāli ierīkotā fanu zonā, kas atradīsies skatuves priekšā, un to cena būs 45 Ls.

Rammstein Latvijā ieradīsies sava jaunā albuma Liebe ist für alle da popularizēšanas ietvaros. Eiropas turnejas pirmie 27 šovi gandrīz visur tika izpārdoti dažu dienu laikā, un grupas pārstāvji prognozē, ka arī tikko izziņotie 11 tūres koncerti Austrumeiropas valstīs, tostarp Latvijā, tiks izpārdoti īsā laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ūdens avārijas dēļ Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) liedza sākt vācu grupas Rammstein koncertu Arēnā Rīga, taču tā organizatori rīkojās pretēji. Līdz ar to VUGD izdevis rīkojumu par koncerta organizatoru darbības apturēšanu, vēsta portāls Diena.lv.

«Izvēlējāmies mazāko ļaunumu no diviem,» teic Arēna Rīga valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris. Viņš klāsta, ka bijušas divas iespējas - evakuēt zālē sanākušos aptuveni 10 000 cilvēku, vai arī nodrošināt visus drošības pasākumus, lai koncerts notiktu. Izvēlēts otrais, ņemot vērā arī to, ka Rammstein koncertos nav bijuši incidenti ar pirotehnikas lietošanu, bet koncerta atcelšana un sanākušo evakuācija varētu izraisīt konfliktsituācijas.

Savukārt VUGD izdevis rīkojumu par koncerta organizatora darbības apturēšanu. «Ir tas koncerts jāpārtrauc,» rīkojuma būtību skaidro VUGD pārstāve Inga Vetere, skaidrojot, ka atļauja pēc atkārtotas ekspertīzes nav dota, jo nelaimes gadījumā nebūtu iespējams nodrošināt nepieciešamos glābšanas darbus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Ainars Pencis brīnās par vācu grupas Rammstein koncerta rīkotāju bezatbildību.

A.Pencis Db skaidroja, ja tas būtu bijis parasts koncerts, tad ar tām ugunsdzēsēju mašīnām, kas bija novietotas pie Arēnas, varētu arī pietikt. Bet visi efekti, kas tika rādīti koncertā, padarīja visu vēl bīstamāku, jo nebija nodrošināta ungunsdrošība un nebija arī ūdens spiediena, līdz ar to, ja kaut kas notiktu, neko nevarētu izdarīt.

«Tā ir klaja likumdošanas un Ministru kabineta noteikumu ignorēšana un savu interešu likšana augstāk par sabiedrības interesēm. Noteikumi ir rakstīti, nevis lai būtu vienkāršs papīrītis uzrakstīts, bet gan lai tie tiktu ievēroti,» uzsver A.Pencis. Viņš arī norādīja, ka ir ne mazums piemēru pasaulē, kad dažādu pasākumu un koncertu laikā izceļas ugunsgrēki un cilvēki arī tiek sabradāti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rammstein izceļas ar smagāko un sarežģītāko skatuves aprīkojumu koncertu vēsturē Rīgā

Vēsma Lēvalde, Db, 09.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupai Rammstein, kas 4. martā koncertēs Arēnā Rīga, paredzama smagākā skatuve un tehniski sarežģītākie specefekti arēnas vēsturē.

Nepieciešamo skaņas, gaismu un specefektu tehniku uz Latviju transportēs 27 kravas automašīnas, kas ir absolūts rekords starp Rīgā notikušajiem koncertiem, informē koncertaģentūra FBI.

Rammstein koncerts būšot viens no tehniski sarežģītākajiem un vizuāli iespaidīgākajiem šoviem, kāds jebkad noticis Arēnā Rīga. Tehniskā komanda Latvijā ieradīsies ar 8 autobusiem un pie koncerta tehniskā nodrošinājuma strādās aptuveni 100 cilvēku. Skatuves konstrukciju svars sasniedz 44 tonnas un tā būs smagākā skatuve, kas jebkad uzstādīta Arēnā Rīga. Bet gaismu tehnika, specefekti un pie griestiem stiprināmā skaņu tehnika svērs vēl 38 tonnas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rammstein koncerta organizatoriem būs jāmaksā 1000 latu sods

Guna Gleizde, 05.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par ugunsdrošības noteikumu neievērošanu, tā organizatoriem būs jāšķiras no tūkstoš latiem, Db sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere.

Db jau rakstīja, ka koncertaģentūra FBI 4.martā izlēma, ka Rammstein koncerts tomēr notiks, lai arī ar VUGD uzskatīja, ka tā norise nav droša, jo Rīgā pie Brasas stacijas notikušā maģistrālā ūdensvada plīsuma dēļ Arēnā Rīga bija pazeminājies ūdens spiediens un nedarbojas automātiskā ugunsdzēsības sistēma

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Ainars Pencis brīnās par vācu grupas Rammstein koncerta rīkotāju bezatbildību.

A.Pencis Db skaidroja, ja tas būtu bijis parasts koncerts, tad ar tām ugunsdzēsēju mašīnām, kas bija novietotas pie Arēnas, varētu arī pietikt. Bet visi efekti, kas tika rādīti koncertā, padarīja visu vēl bīstamāku, jo nebija nodrošināta ungunsdrošība un nebija arī ūdens spiediena, līdz ar to, ja kaut kas notiktu, neko nevarētu izdarīt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvalde (RRP) pieņēmusi lēmumu neuzsākt kriminālprocesu saistībā ar vācu grupas Rammstein koncerta atļaušanu, DB pastāstīja policijas pārstāvis Aigars Bērziņš.

Jāatgādina, ka pārbaude tika uzsākta pēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) lūguma. Tanī tika izvērtēta koncerta organizatoru rīcība saistībā ar ugunsdrošības normu neievērošanu. Pēc koncerta, kas notika šā gada 4. martā, ar VUGD lēmumu Arēnai Rīga tika piespriests tūkstoš latu sods. Arēnas Rīga direktors Edgars Buncis DB iepriekš apliecināja, ka soda nauda un arī VUGD rēķins par ugunsdzēsības tehnikas dežūrēšanu pie Arēnas esot samaksāts.

Tovakar Rīgā pie Brasas stacijas notikušā maģistrālā ūdensvada plīsuma dēļ Arēnā Rīga bija pazeminājies ūdens spiediens, tāpēc ēkā nedarbojās automātiskā ugunsdzēsības sistēma. Turpretim Rammstein koncertā bija iecerēti vērienīgi specefektu, atklātas uguns un pirotehnikas priekšnesumi, tāpēc no koncerta rīkotāju puses tā esot bijusi klaja bezatbildība. Koncertu apmeklēja 11 tūkstoši skatītāju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī nākamajā gadā festivāls «Positivus» notiks divas dienas, informēja festivāla rīkotājs Ģirts Majors.

Jautāts par aptuveno laiku, kad festivāls varētu notikt, Majors sacīja, ka datumi festivāla pastāvēšanas laikā gandrīz nav mainījušies. «Šogad gan festivāls notika nedēļu vēlāk nekā iepriekšējos gados, bet nākamgad tas noteikti būs kādā no ierastajām nedēļām,» sacīja Majors.

Programmas veidošana un mākslinieku atlase nākamā gada festivālam notiks, sākot ar septembri, pastāstīja Majors, uzsverot, ka tas ir darbs, kas notiek visu laiku.

Pirmās aplēses liecina, ka šogad aizvadīto festivālu «Positivus» apmeklēja vairāk nekā 15 000 cilvēku.

Jautāts, kādas ir sajūtas pēc aizvadītā festivāla, Majors atklāja, ka pašreiz nav īsti laika pievērsties pārdomām. «Ir gandarījuma un noguruma sajūta, bet mums nav daudz laika kavēties atmiņās par nedēļas nogali, jo gatavojamies grandiozajam pasākumam Lucavsalā - vācu metāla mūzikas grupas «Rammstein» koncertam,» atklāja Majors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Vācija – liels tirgus Latvijas uzņēmējiem

Ārlietu dienests Latvijas eksportam , [email protected], 10.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas tirgus ir raksturojams kā tradicionāls un piesātināts tirgus ar 80 miljoniem patērētāju un plaši attīstītu rūpniecību. Kaut arī dzīves līmenis Vācijā ir augsts, ap 42% no iedzīvotājiem saņem dažādus pabalstus.

Attiecīgi arī patērētāju psiholoģija ir balstīta taupīšanas paradigmā, kā rezultātā Vācijā ir viens no augstākajiem naudas krāšanas rādītājiem pasaulē. Ņemot vērā visus šos apstākļus, Vācijas ekonomikas modelis ir balstīts uz spēcīgu rūpniecības preču eksporta nozari, kuras piedāvātā produkcija bieži tiek finansēta ar pašu vāciešu eksportēto kapitālu.

Vācijas ekonomikas attīstība

Sākot ar 2008. gada septembri Vācijas ekonomika atradās brīvā kritienā un sasniedza savu zemāko punktu 2009. gada Lieldienās. Gada sākumā vairākkārtīgi uz leju tika koriģētas šī gada ekonomikas izaugsmes prognozes līdz pat -6% samazinājumam. Lai mazinātu krīzes iespaidu 2009. gada sākumā Vācijas valdība pieņēma divas konjunktūras paketes ekonomikas stimulēšanai kopsummā 83 miljardu Eiro vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fotogrāfijas ir vērts saglabāt taustāmā veidā, jo tā ir vēsture, kas dod iespēju uz mirkli apsēsties un saprast, kā cilvēki un lietas laika gaitā mainās.

Tā uzskata Ģirts Draugs, Myprint (SIA Parrot Telpa un SIA Parrot Reklāma) līdzīpašnieks. Uzņēmums drukā dažādus foto produktus, kurus klienti var pasūtīt interneta vietnē myprint.lv, – kartītes, albumus, plakātus, kanvas, kalendārus utt. Ģirts uzsver, ka īpaši svarīgs ir iepakojums. «Katru albumu glīti ietinam pauspapīrā, uzlīmējam uzlīmīti, iepakojam speciāli šim produktam paredzētā kastītē, apsienam ar striķīti. Tas ir mežonīgs darbs un papildu izmaksas, bet tā vajag un viss. Tā iedodam produktam līdzi kaut ko īpašu, un cilvēku atsauksmes ir lieliskas,» viņš apgalvo.

Ģirts uzskata, ka labai fotogrāmatai nekas daudz nav vajadzīgs – labs papīrs un pārdomāts bilžu izvietojums. Myprint piedāvājumā ir viens albums, kur pasūtītājs neko īpaši nevar mainīt. Piemēram, ja konkrētā bilde ir kvadrāts, tad automātiski tiek paņemta fotogrāfija, vadoties pēc īsākās malas, un, ja tā ir vertikāla, daļa var tikt «nogriezta» un jāmeklē piemērotāka. Šī iemesla dēļ klientu apkalpošanā ir vairāk darba, jo cilvēki mēdz zvanīt un vaicāt, kāpēc tā. «Mēs šādā veidā viņus piespiežam izveidot skaistu albumu. Protams, ir arī fotogrāmatas, kur visu var darīt, kā vien pats vēlas, un ir cilvēki, kuri spēj uztaisīt kaut ko ļoti skaistu,» spriež Ģirts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Merilins Mensons šoka terapijai izvēlējies Latviju

Vēsma Lēvalde, Db, 14.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 17. septembra internetā sāksies koncerta biļešu iepriekšpārdošana uz šokroka mūziķa Merilina Mensona koncertu, kas plānots 15. novembrī Arēnā Rīga.

Biļešu cenas tiek solītas no 15 latiem līdz 35 latiem.

Amerikāņu kulta mūziķis, kas visā pasaulē iemantojis slavu ar saviem spilgtajiem un provokatīvajiem priekšnesumiem, Latvijā uzstāsies pirmo reizi. Merilins Mensons ar grupu Latvijā ieradīsies sava jaunākā albuma The High End Of Low popularizēšanas turnejas ietvaros, un šī būs mūziķa vienīgā uzstāšanās Baltijā, informē koncertaģentūra F.B.I..

Pirms diviem gadiem Merilins Mensons koncertēja Tallinā, publikas interese bija milzīga un šovu apmeklēja arī daudzi interesenti no Latvijas. Ar panākumiem norisinājās arī mūziķa koncerts Žalgiris futbola stadionā Viļņā.

Merilins Mensons savas karjeras laikā pārdevis vairāk nekā 44 miljonus albumu kopiju. Ieraksti ASV, Austrālijā un Kanādā saņēmuši zelta un platīna statusu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mīlgrāve: ir apgrūtinoši radīt starptautiskus projektus, jo viss maksā

LETA, 28.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūzikas ierakstu kompānijām Latvijā mazā tirgus un finansiālā atbalsta trūkuma dēļ ir apgrūtinoši radīt starptautiskus projektus, saka Mikrofona ierakstu valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve.

Raksturojot šā brīža mūzikas ierakstu biznesu Latvijā, viņa akcentēja, ka nozares biznesam pietrūkst finansiālā atbalsta. «Mums ir mazs tirgus. Lai varētu izdot produktu, mēs ieguldām tikpat daudz darba kā Lielbritānijas kompānijas, taču viņi atšķirībā no mums var pārdot pilnīgi citas tirāžas. Tā ir problēma, tādēļ ir apgrūtinoši radīt starptautiskus projektus, jo viss maksā,» sacīja Mīlgrāve.

Problēma ir tā, ka mūzikas ierakstu kompānijām ir jācīnās pašu spēkiem un līdzekļiem, kas ir salīdzinoši niecīgi pret to, ko vajadzētu ieguldīt katrā projektā, ko grib izvirzīt pāri robežām.

«Papildus tam klāt vēl nāk vietējie autortiesību nīdēji, kuri grib atņemt tos ienākumus, kam būtu jāienāk caur blakustiesībām, piemēram, no tukšā nesēja nodevas, ienākumi no publiskā atskaņojuma, ko iekasē Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība. Tas viss vietējai populārajai mūzikai rok bedri. Lielās pasaules kompānijas to tik ļoti neizjūt kā tieši vietējie producenti un izpildītāji, kuru rocība ar katru gadu sarūk. Mēs netiekam uz ārpusi, jo mums nav, uz kā atsperties,» norādīja Mikrofona ierakstu valdes priekšsēdētāja, piebilstot, ka vispirms pašiem ir jābūt spēcīgiem, lai varētu tikt uz ārpusi un sāktu ierakstīties pie lieliem producentiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sjūzanas Boilas albumam rekordlieli pārdošanas apjomi

, 24.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sjūzanas Boilas (Susan Boil) debijas albums I Dream A Dream varētu kļūt par šī gada visstraujāk pārdoto mūzikas albumu, ziņo Telegraph.

Tiek lēsts, ka albuma iznākšanas pirmajā dienā tas pārdots aptuveni 150 tūkst. eksemplāru. Kompānija HMV norāda, ka S. Boilas debijas albuma pārdošanas apjomi pirmajā dienā ir līdzvērtīgi pasaules «lielo» mākslinieku albumu pārdošanas apjomiem nedēļā.

HMV palielinājis savu prognozi attiecībā uz S. Boilas albuma pārdošanas apjomiem pirmajā nedēļā no 300 tūkst. līdz 400 tūkst. eksemplāru, kas padarītu šo albumu par vislabāk pārdoto 2009. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rūdis Rubenis izveidojis albumu Saruna ar mērķi saglabāt senču dzīvesstāstus pierakstītā formā un kolekcionēt tos kā vērtīgas ģimenes pērles

Pamatdoma – jaunatne šo albumu dāvina saviem vecvecākiem un vecākiem, lai viņi atbild uz grāmatā minētajiem jautājumiem. Tie raisa dažādas atmiņas un, atbildot uz šiem jautājumiem, cilvēki pieraksta savu dzīvesstāstu, un tad pārējie ģimenes locekļi tos var izlasīt un nodot mazbērniem. Rūdis uzskata, ka ir svarīgi saglabāt atmiņas, jo tās paliek ne vien ģimenē, bet arī pašam aizpildītājam vēlreiz ļauj atcerēties savu dzīvi un tādējādi mierīgi atskatīties uz to, ne tikai visu laiku nemitīgi skriet uz priekšu. «Un tas piešķir lielāku jēgu visam, ko darām, jo varam apgūto piefiksēt un nodot tālāk. Jauniešiem ir vērtīgi izlasīt savu vecvecāku pieredzi un labāk saprast savu dzīvi, veikt salīdzinājumu. Tas ļauj labāk apzināties sevi, savu ģimeni, savas saknes,» viņš spriež un cer, ka šis albums rosinās daudzas sarunas ar vecvecākiem. Rūdis uzskata, ka mūsdienās cilvēki saknes novērtē vairāk nekā agrāk. Viņš to skaidro ar to, ka vēsturiski, sabiedrībai attīstoties, rodas resursu pārpalikums – ir vairāk brīvā laika, un tas dod iespēju pievērsties dažādiem jautājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai palīdzētu šādiem jauniem un mazpazīstamiem māksliniekiem atrast savu auditoriju un izstādīt darbus plašākai publikai, durvis ir vērusi galerija-veikals „Zīmulis un ota”, kas atrodas Rīgā, Skolas ielā 18.

Galerijas vadītāja Šarlote Baškevica stāsta, ka jauniem vai mazpazīstamiem māksliniekiem allaž ir problēmas atrast vietu, kur izstādīt darbus plašākai auditorijai. Nemaz jau nerunājot par to pārdošanu. No otras puses netrūkstot arī cilvēki, kas labprāt iegādātos kādu mākslas darbu sev vai dāvanai, taču cenas dēļ nevar atļauties profesionālu mākslinieku gleznas. «Gribam kļūt par vietu, kur atrast „savu” gleznu vai dāvanu, neiztērējot par to kaudzi naudas,» skaidro Šarlote Baškevica.

Neskatoties uz to, ka galerija strādā mazāk par mēnesi, tā paspējusi pārdot jau vairākus jauno mākslinieku darbus. Interese esot liela, jo galerijas apmeklētāji augstu vērtē ne tikai iespēju aplūkot neformālos Latvijas mākslas talantus, bet arī iegādāties viņu darbus par pieņemamu cenu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paaugstinātā sāls pieprasījuma dēļ SIA "Latvijas sāls tirdzniecības kompānija" (LSTK) veiktajās piegādēs iespējami īslaicīgi pārtraukumi, tomēr satraukumam par ilgstošu sāls trūkumu nav pamata, sacīja LSTK vadītājs Ilmārs Krivads.

LSTK spēj apgādāt veikalus iepriekš plānotajos apjomos, taču šī brīža ģeopolitiskās situācijas dēļ ir izveidojusies nepamatota ažiotāža, kam neviens sāls tirgotājs nav gatavs, sacīja Krivads.

Ukraina aizliedz vairāku pārtikas produktu eksportu 

Ukrainas valdība aizliegusi vairāku pārtikas produktu eksportu....

LSTK sāls uzkrājums veidots pēc standarta pieprasījuma februārī un martā. Uzkrājums tiek veidots diviem līdz trīs mēnešiem, taču šobrīd sāls tiek masveidā izpirkts.

"Ieraugot tukšos sāls plauktus veikalos, protams, rodas psiholoģisks satraukums, tāpēc cilvēki izpērk sāli, un mēs kā sāls piegādātāji un ražotāji neesam priecīgi par radušos situāciju," sacīja Krivads.

Līdz šim LSTK iepirka sāli no Ukrainas un Baltkrievijas tā lētās cenas dēļ, bet šobrīd kara dēļ nav iespējamas piegādes no Ukrainas, savukārt no Baltkrievijas nav iespējami sūtījumi politisko sankciju dēļ.

Turpmāk sāls tiks iepirkts no citām Eiropas valstīm, tostarp no Polijas, Vācijas, Turcijas, Nīderlandes un Dānijas.

LSTK ir veikusi sāls pasūtījumus, kas šobrīd jau ir ceļā, tomēr jārēķinās ar iespējamiem pārtraukumiem sāls apgādē, jo "sāls ir lēta, bet smaga prece, un nav iespējams ātri piegādāt vairākas tonnas sāls," norādīja Krivads.

Viņš arī sacīja, ka šīs krīzes rezultātā būs novērojams cenu pieaugums.

"Šādas situācijas notiek ik pa brīdim - tā bija Covid-19 pandēmijas sākumā, tā bija, kad Latvija pievienojās eirozonai, un arī tad, kad iestājāmies Eiropas Savienībā (ES). Arī šoreiz iedzīvotāju satraukums norimsies," sacīja Krivads.

Aicinot iedzīvotājus neļauties satraukumam, Krivads uzsvēra, ka drīzumā veikalos būs pieejams sāls, un tā izpirkšana ir nepamatota, jo "sāls ir, bija un būs".

SIA "Latvijas sāls tirdzniecības kompānija" reģistrēta 1999.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 71 142 eiro. LSTK 2020.gadā strādāja ar 1,221 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 6,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās trīs reizes un bija 40 582 eiro. Finanšu dati par 2021.gadu vēl nav publiskoti.

Veikalos "Maxima", "Rimi" un "Lidl" sāls iztrūkums ir īslaicīgs, norādīja lielāko Latvijas mazumtirdzniecības veikalu tīklu pārstāvji.

Ukrainas notikumu straujās attīstības dēļ "Maxima" veikalos ir traucētas piegādes no šīs valsts ražotājiem. Šie traucējumi īpaši jūtami rupjā sāls krājumu nodrošināšanā, norādīja "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

Lai papildinātu "Maxima" veikalu plauktus, pakāpeniski tiek vests sāls no citiem piegādātajiem, kā arī "Maxima" veikalos pieejami dažādi sāls veidi, ko nodrošina partneri no citām valstīm ārpus Ukrainas, piemēram, no Itālijas, Spānijas un Pakistānas.

Dupate-Ugule aicina cilvēkus saglabāt mieru un iegādāties rezerves nelielā apjomā, jo esošais sāls iztrūkums "Maxima" veikalos skaidrojams ar cilvēku vēlmi pirkt vairāk nekā nepieciešams.

Viņa uzsver, ka uztraukumam nav pamata, jo piegādes pakāpeniski normalizēsies un jau tuvākajā laikā tiks piegādāts sāls visiem "Maxima" veikaliem nepieciešamā daudzumā.

Uztraukumam par sāls trūkumu nav pamata arī "Rimi" veikalos, norādīja "Rimi Latvia" ārējās komunikācijas vadītāja Inga Bite.

Viņa uzsvēra, ka veikalu tīkla piegādātāji ir apstiprinājuši, ka sāls krājumi ir pietiekoši, un pēc īslaicīga pieprasījuma pieauguma tuvākajā laikā uz "Rimi" noliktavu tiks piegādāti papildu krājumi, kurus pēc iespējas drīzāk nogādās uz veikaliem.

Savukārt "Lidl" veikalos lielāks pieprasījums novērots atsevišķām precēm, tostarp dažādiem sausajiem produktiem, sālim un citiem produktiem ar ilgu uzglabāšanas termiņu, informēja "Lidl Latvija" pārstāvis Ingars Rudzītis.

Viņš norādīja, ka "Lidl Latvija" pašlaik aktīvi strādā ar saviem piegādātājiem un loģistikas partneriem, lai nodrošinātu augsta pieprasījuma preču piegādi veikaliem un lai klientiem nodrošinātu pēc iespējas labāku preču pieejamību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielveikalu Maxima un Rimi pārstāvji uzsver, ka sezonas laikā lielveikalos sortimenta izveidē priekšroka vienmēr tiekot dota vietējo ražotāju produkcijai, un pārmetumi par vietējo lauksaimnieku ignorēšanu esot nepamatoti.

Sezonas laikā Maxima Latvija veikalos vietējie dārzeņi un augļi ir līdz pat 70% no visiem piedāvātajiem dārzeņiem un augļiem, norāda tirdzniecības tīkla pārstāvis Jānis Beseris.

«Esam pārsteigti par šādiem Lazdiņa kunga izteikumiem, kas neatspoguļo reālo situāciju Maxima Latvija veikalos. Vietējos dārzeņus un augļus ļoti gaida mūsu pircēji, tādēļ arī pēc iespējas vairāk cenšamies viņiem tos piedāvāt. Piemēram, šobrīd Maxima Latvija veikalos ir pieejamas gan vietējās bietes, sešu veidu kartupeļi, burkāni, gan sarkanie kāposti, sveramie kāposti, riekstu ķirbji, fasētie zaļie loki, salāti podiņos un dzeltenie tomāti. Tāpat Maxima veikalos pieejami arī pašmāju āboli, » norāda J.Beseris.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāku Latvijas mazumtirdzniecības veikalu tīklu plauktos vēl atrodamās Krievijā un Baltkrievijā ražotās preces galvenokārt ir neiztirgotie pārpalikumi, savukārt pieaudzis pieprasījums pēc Ukrainā ražotām precēm, lai gan noiets pēc tām bijis pietiekami labs arī pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā šī gada 24.februārī, atklāja aptaujātie uzņēmumu pārstāvji.

Veikalu tīkla "Mego" valdes loceklis Igors Šihmans sacīja, ka "Mego" vēl līdz šim brīdim turpina veikt izmaiņas preču piegādātāju klāstā. Patlaban preces no Krievijas un Baltkrievijas veikalos aizņem mazāk nekā 2% no apgrozījuma, un no tām vairāk nekā 60% preču tiek iztirgotas uz atlaidēm.

Taujāts, vai veikalos iedzīvotāji interesējas par Krievijas un Baltkrievijas produkciju, Šihmans pauda, ka interese esot, galvenokārt - par bērnu pārtiku, sēklām, tējām un saldumiem.

Vienlaikus "Mego" strauju Ukrainas produkcijas realizāciju nav novērojusi. "Pieprasījums pēc šīm precēm ir bijis pietiekami augsts arī pirms konflikta," skaidroja Šihmans, piebilstot, ka Ukrainā ražoto preču īpatsvars "Mego" veikalos palicis nemainīgs, taču uzņēmumā regulāri tiek izskatītas jaunas sadarbības iespējas ar piegādātājiem no Ukrainas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdzīgi kā citus gadus jūlijā, arī šogad konservēšanas sezonā pieaug pārdotā cukura daudzums, aģentūrai LETA pauda aptaujātie mazumtirdzniecības tīkli.

SIA "Maxima Latvija" korporatīvo komunikāciju projektu vadītāja Laura Bagātā aģentūrai LETA sacīja, ka patlaban pilnā sparā rit dažādu ievārījumu, marinējumu un citu ziemas krājumu gatavošana, kas novērojamas arī atsevišķu preču pieprasījuma izmaiņās.

"Ja apskatām pieprasījuma izmaiņas pēc dažādām marinēšanai un konservēšanai nepieciešamajām garšvielām, var secināt, ka šogad ziemas krājumi, iespējams, tiek plānoti lielākā apjomā," teica Bagātā, piebilstot, ka, piemēram, salīdzinot ar pagājušo gadu, pieprasījums pēc cukura, etiķa un citronsulas ir audzis par aptuveni 20%, savukārt sāls pieprasījums - teju par 50%.

Tāpat Bagātā minēja, ka pieprasījums pēc cukura šogad visvairāk pieaudzis Vidzemē un Kurzemē, savukārt pēc sāls un etiķa - Latgalē. Līdztekus viņa atzīmēja, ka iedzīvotāji mēdz preces konservēšanai iegādāties iepriekš akciju laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru