Rihards Frīdenbergs-Kalniņš restorāna EcoCatering šefpavārs
Siera fritatta ar spinātiem
Sastāvdaļas:
8 olas
80 g Fontina siera (kubiciņos)
50 g spinātu
1 ēdamkarote Parmezāna siera (svaigi rīvēta)
pannas ietaukošanai olīveļļa
sāls
Pagatavošana:
Viegli sakuļ olas ar šķipsniņu sāls un iemaisa Fontina sieru, Parmezāna sieru un spinātus. Uzsilda cepampannu un viegli iesmērē ar eļļu. Ielej olu maisījumu un gatavo uz lēnas uguns, līdz apbrūninātas abas puses. Kad omlete gatava, tai būtu jābūt mīkstai, bet sieram pa vidu vajadzētu veidot stīgas. Pasniedz uz silta servējamā trauka.
Klāt var pasniegt romāņu maizi.
Romāņu maize
Sastāvdaļas:
75 g pilngraudu miltu
390 g kviešu miltu
25 g rudzu miltu
12 g jūras sāls
10 g rauga
120 g kviešu ierauga
380 g ūdens
Pagatavošana:
Saber un samaisa visas sausās sastāvdaļas, pievieno ūdeni un kviešu ieraugu. Mīkla jāmīca 15 minūtes, mehāniski. Uz 10 minūtēm jāatstāj bļodā uzrūgt. Izkaisa rudzu miltus uz darba virsmas, ar ātrām kustībām izvieto mīklu uz galda (tai jābūt ļoti šķidrai). Apkaisa cepampannu ar rudzu miltiem, ar ātrām kustībām izklāj mīklu uz cepamās virsmas. Viegli pārkaisa mīklas virsmu ar rudzu miltiem. Liek krāsnī, kas uzkarsēta līdz 250 grādiem. Cep 25-30 minūtes.
Spinātu-biešu salāti ar Fetas sieru
Sastāvdaļas:
50 g spinātu
100 g vārītu biešu
25 g Fetas siera
5 g grauzdētu valriekstu
20 g olīveļļas
10 g balzamiko etiķa
sāls un pipari
Pagatavošana:
Sagriež bietes, liek traukā, pieliek spinātus, Fetas sieru, sadrupinātus valriekstus un pārlej ar balzamiko un olīveļļas mērci.