Kuldīgas novada ģimenes SIA Milzu! sākusi ražot dabīgu graudaugu produktu - kraukšķus. Līdz šim ar Milzu! zīmolu tika tirgotas tikai brokastu pārslas.
Fotogrāfijas - raksta galerijā!
Patlaban tirgū laisti divu veidu kraukšķi - ar kanēli un kakao. Kanēļa kraukšķu pamatsastāvā ir rudzi un auzas, savukārt, kakao kraukšķu - rudzi un griķi.
Kopš darbības uzsākšanas uzņēmums produktu izpētē un attīstībā ir investējis 30 000 eiro, informēja SIA MILZU! vadītājs Enno Ence. «Daļa šo investīciju bija veltītas arī jaunā produkta attīstībai, kura radīšana raksturojama kā dinamisks testēšanas, receptes uzlabošanas, atkal testēšanas process. Recepšu izstrādēs mēs turpinām sadarbību ar LLU pārtikas tehnologiem. Paralēli notiek vēl citu produktu izstrāde, jo produktu attīstības laikā, strādājot pie vienas receptes, paralēli dzimst idejas citiem,» viņš skaidro.
«Strādājot pie pirmajām veselīgo pārslu receptēm ar medu un kakao, mums bija skaidrs, ka pēc BIO sērijas mēs veidosim jaunus risinājumus. Mums ir arī savi mērķi attiecībā uz pasaules tirgu, kur šajā segmentā redzam iespēju konkurēt, ņemot vērā mūsu pārslu pamatsastāvu, kas ir rudzi un auzas, kā arī zemo cukura saturu,» sacīja E. Ence.
Viņš atzīst - nav izsēgts, ka Milzu! paplašinās savu piedāvājumu arī citos pārtikas segmentos.