SIA Bauskas alus šogad uzsācis inovatīva produkta - tējas sēnes dzēriena Dr. Kombucha rūpniecisku ražošanu Baltijā, papildinot bezalkoholisko dzērienu segmentu, informē uzņēmumā.
SIA Bauskas alus rūpnieciski izgatavotais tējas sēnes dzēriens D. Kombucha ir 100 % raudzēts, bezalkoholisks un dabīgs dzēriens.Jaunā produkta izstrādē ir investēti 300 000 eiro, informē uzņēmuma pārstāve Inga Zālīte
«Līdz šim tējas sēnes dzērienu gatavoja galvenokārt mājas apstākļos un tas ir pazīstams daudzām tautām no seniem laikiem. To uzskata par patiesu dzīvības eliksīru. Tautas medicīnā to iesaka organisma imūnsistēmas, zarnu trakta darbības uzlabošanai un kā detoksikācijas līdzekli. Rūpnieciski SIA Bauskas alus izgatavotais tējas sēnes dzēriens Dr. Kombucha ir 100 % raudzēts, dabīgs dzēriens ar viegli dzirkstošām, veldzējošām un tonizējošām īpašībām. Satur B grupas vitamīnus: B1, B3, B6 un B12 un nesatur konservantus,» stāsta Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes profesore D. Kārkliņa.
«Produkts ir inovatīvs visā Baltijā, jo esam pirmie šajā reģionā, kas ir uzsākuši tējas sēnes dzēriena rūpniecisku ražošanu. Plānojam arī turpmāk investēt produkta līnijas paplašināšanā, jo šī gada deviņos mēnešos bezalkoholisko dzērienu tirgus segmentā esam audzējuši kopējo pārdošanas apjomu par 10 procentiem, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu,» atklāj SIA Bauskas alus direktors Vladimirs Barskovs.
Tējas sēnes dzērienu gatavo no saldinātas tējas un raudzē ar mikroorganismu asociāciju, kurā vienlaikus darbojas raugs un etiķskābes baktērijas. Raugi ražo etanolu, kuru etiķskābes baktērijas pārveido etiķskābē. Abu mikroorganismu darbības rezultātā veidojas dzēriens ar nozīmīgām bioloģiski aktīvām vielām kā dažādas organiskās skābes, enzīmi un vitamīni, kam ir svarīga loma cilvēka organismā notiekošajos vielmaiņas procesos.