SIA VSL Pārtikas grupa paplašina produktu portfeli ar majonēzi un pierāda, ka rūpnieciskiem nolūkiem to var pagatavot no paipalu olām
Ģimenes uzņēmuma SIA VSL Pārtikas grupa pamatbizness ir kulinārijas produktu ražošana. Pirms diviem gadiem tas sāka attīstīt ideju par majonēzes ražošanu, kuras sastāvā būtu nevis dažādi pārtikas pulveri, bet īstas paipalu olas. Pie tās ražošanas uzņēmums ķērās pirms gada. «Man gribējās pierādīt, ka arī industriālā vidē var iedzīvināt dabīgu produktu, nepievienojot tam konservantus, krāsvielas un garšas uzlabotājus,» stāsta viena no paipalu olu majonēzes BilleMoon radītājām, SIA VSL Pārtikas grupa valdes locekle Vita Levkāne–Grīnberga.
VSL Pārtikas grupa darbojas jau 25 gadus, uzņēmuma sirds un dvēsele ir mamma Valentīna Levkāne, kura gadu gaitā tajā iesaistījusi arī pārējos ģimenes locekļus – vīru, dēlu, meitu un viņu ģimenes. Levkānu ģimene 90. gados privatizēja Ogres izmēģinājuma dārzkopības stacijas ODIS ēdināšanas kompleksu; sākumā nodarbojās ar tirdzniecību un ēdināšanas biznesu un attīstīja banketu servisu, bet ap 2000. gadu sāka ražot kulinārijas produktus, kurus piegādā dažādiem maziem Rīgas veikaliem, kas pārsvarā atrodas biroju un rūpnīcu tuvumā.
Nolūkā gatavos kulinārijas produktus aizvirzīt arī līdz lielo pārtikas ķēžu veikalu plauktiem ģimenes atvase V. Levkāne-Grīnberga izgudroja tehnoloģiju, kas dabīgā veidā ļauj paildzināt produkta derīguma termiņu.
«Tehnoloģijas pamatā ir veids, kā tiek pagatavoti produkti. Atslēgas vārds ir pasterizācija zemos grādos. Savulaik ar lielajiem pārtikas veikalu pārstāvjiem tā arī neizdevās vienoties par mūsu salātu ievietošanu to plauktos, jo cena tiem nešķita konkurētspējīga, bet tagad šo tehnoloģiju pārveidotā veidā pielietoju majonēzes ražošanā,» stāsta V. Levkāne–Grīnberga.
Visu rakstu Galvenā vijole – paipalu olām lasiet 23. oktobra laikrakstā Dienas Bizness.