Jaunākais izdevums

Db.lv piedāvā jaunu viktorīnu, kurā varat laimēt trīs ielūgumus divām personām uz pasaulsavenā mūzikla Les Misérables pirmizrādi 2008. gada 19. janvārī Ķīpsalas hallē! Balvu kopējā vērtība 180 LVL.

Lai laimētu ielūgumus divām personām uz pasaulsavenā mūzikla Les Misérables pirmizrādi , ir jāatbild uz četriem jautājumiem pareizi.

Ja pareizi uz visiem četriem jautājumiem atbildēs vairāk nekā trīs cilvēki, tad tiks veikta izloze, kuras rezultātā tiks noskaidroti laimīgie uzvarētāji. Viktorīna noslēgsies ceturtdien, 27. decembrī, plkst 12:00. Uzvarētājs tiks paziņots piektdien, 28. decembrī.

Priekšnoteikums dalībai viktorīnā ir dalībnieka iepazīšanās ar viktorīnas noteikumiem un pilnīga piekrišana tiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv viktorīnas Laimē ielūgumus uz pasaulslavena mūzikla pirmizrādi! uzvarētāji ieradās pēc balvām uz Dienas bizness redakciju. Ielūgumus divām personām uz pasaulslavenā mūzikla Les Misérables pirmizrādi 2008. gada 19. janvārī Ķīpsalas hallē ieguva Jānis Druvaskalns, Anda Šteinberga un Irēna Lonska.

Pēc pēdējā ielūguma uz mūzikla Les Misérables pirmizrādi šodien (10. janvārī) Dienas bizness redakcijā ieradās Anda Šteinberga.

Anda Šteinberga strādā SIA Juvento un atzina, ka viņa Db.lv lasa katru dienu. "Man jau ir izstrādājies pieradums. No rītiem pārbaudu e-pastu, un pēc tam lasu Db.lv," norāda A. Šteinberga.

A. Šteinberga pastāstīja, ka viņa ir piedalījusies visās Db.lv rīkotajās viktorīnās, un ir īpaši priecīga, ka ir laimējusi tieši šajā viktorīnā, jo bija jau nolēmusi jebkurā gadījumā iegūt biļetes uz šo pirmizrādi.

Viņa norādīja, ka jautājumi bija daļēji grūti, bet esot paticis tas, ka jautājumā bija paslēpts āķis, ja viktorīnas atbildētājs to nepamana, tad uz jautājumu pareizi nevar atbildēt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dārgākais pasaules mūzikls Zirnekļcilvēks, pie kura darbs norisinās jau vairāk nekā trīs gadus, visticamāk, nekad neatmaksāsies.

Pēc New York Post žurnālistu aprēķiniem pat, ja mūzikla budžets tiktu samazināts par 5 miljoniem ASV dolāru, lai uzvedums atmaksātos, būtu nepieciešams to izrādīt katru dienu 8 000 gadu garumā, ziņo newsru.com.

Paša dārgākā mūzikla budžets ir 40 miljoni ASV dolāru. Turklāt, lai to izrādītu nedēļas garumā, būs nepieciešams vēl viens miljons dolāru. Liela līdzekļu daļa tiks tērēta skatuves tērpiem un scenogrāfijai.

Kā raksta newsru.com, mūzikla režisore Džūlija Teimora nesatraucas par naudu, viņai svarīga esot māksla. „Viņai ir vienalga, cik tas izmaksās. Viņa uzskata, ka tā ir māksla un māksliniekiem nav jāuztraucas par naudas jautājumiem,” sacījis kāds aģentūras pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāzu ielūgumos tiek iekļautas mežģīnes ne tikai no auduma, bet arī no papīra, tāpat popularitāti gūst arī tautiskie motīvi.

Kad izlemts rīkot kāzas, ciemiņiem jāizsūta ielūgumi, kurus var iegādāties jau ar standarta dizainu vai arī izdomāt ko īpašu un tad doties pie ielūgumu izgatavotājiem ar savām vēlmēm. Kā liecina laikraksta Dienas Bizness aptauja, kāzu ielūgumu cenas var svārstīties no viena eiro un pārsniegt 10 eiro, taču vidējā cena ir aptuveni 3-7 eiro.

Patlaban modē ir tautiskie ielūgumi, kuros ietverts lins, mežģīnes, latvju raksti, aukliņas, tas varētu būt izskaidrojams ar to, ka arvien vairāk latvieši apzinās un novērtē savas vērtības, veidojot ielūgumus, pamanījusi SIA Puse Plus biroja vadītāja Lelde Baņģe, piebilstot, ka, izmantojot latvietim tuvos materiālus, jaunie pāri cenšas ielikt savā turpmākajā nākotnē spēcīgas saknes un vērtības. Tam piekrīt arī pārējie aptaujātie kāzu ielūgumu izgatavotāji, kas norāda, ka ielūgumi tiek veidoti smalki, tie netiek pārsātināti ar dažādiem dekoriem. «Ielūgumus gatavoju jau vairākus gadus, tāpēc droši varu apgalvot, ka ar katru gadu kāzu ielūgumu izvēle kļūst izsmalcinātāka,» novērojusi mājaslapas Jūsu svētkiem īpašniece Baiba Riežniece. Viņa stāsta, ka arvien populārāk ielūgumos kļūst izmantot papīra griešanu un papīra mežģīņu veidošanu, tādējādi padarot ielūgumus īpaši smalkus, elegantus un romantiskus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies Db.lv piedāvātā viktorīna, kurā varējāt laimēt trīs dāvanu kartes 40 latu vērtībā zobu higiēnista pakalpojumiem (līdz 2 procedūrām) no zobārstniecības centra SonRe, Rīgā, Baznīcas 39-1. Kopējā balvu summa Ls 120.

Jānis uzskata, ka jautājumi ar katru reizi kļūst āķīgāki, taču problēmas atbildēt uz tiem viņam neesot.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīdzinieks Sandis Ozols 2009. gada 7. oktobrī, piedaloties interneta totalizatorā, precīzi prognozēja 15 sporta spēļu rezultātus un, izdarot likmi 25 latu vērtībā, laimēja 47 777.69 latu.

Portāla Betway.com pārstāvji norāda, ka Sandis Ozols derībās izdarīja uzkrājuma likmi ar kopējo koeficientu 1 911.11. Šajā likmē tika iekļauti vairāki sporta veidi, tostarp arī tradicionālais hokejs, futbols, teniss, amerikāņu futbols un šautriņas. Sandis Betway.com sporta totalizatora klients ir kopš 2006. gada septembra un ikdienā pilda lombarda direktora pienākumus. Sandis interesējas par tenisu, hokeju un basketbolu. Liktenīgajā rītā jaunietis pamodies jau plkst. 4.00 no rīta, lai noskatītos pēdējo no viņa izraudzītajām spēlēm. «Par spīti agrajai rīta stundai miegainība pazuda mirklī, kad sapratu — bankas kontā ir ieskaitīts neticams laimests — 47 777.69 latu,» atceras Sandis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noskaidrots Db.lv viktorīnas uzvarētājs

, 18.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies Db.lv piedāvātā viktorīna, kurā varējāt laimēt vienu angļu valodas kursu 307 latu vērtībā atbilstoša zināšanu līmeņa vakara grupā Berlitz valodu centrāRīgā.

Tā kā pareizi uz visiem jautājumiem atbildēja vairāk nekā viens cilvēks, veicām izlozi, kuras rezultātā par uzvarētāju kļuva Antra Vilcāne (Atvainojamies lasītājiem - tehniskas kļūmes dēļ uz īsu brīdi bijām izlozējuši un publicējuši uzvarētāju ar 0 pareizām atbildēm.)

Uzvarētāju lūdzam pieteikties pa e-pastu [email protected].

Sveicam uzvarētāju un aicinām pārējos nezaudēt cerības, jo jau rīt piedāvāsim jaunu viktorīnu, kurā varēsiet laimēt trīs ielūgumus divām personām uz pasaulsavenā mūzikla Les Misérables pirmizrādi 2008. gada 19. janvārī Ķīpsalas hallē! Balvu kopējā vērtība 180 LVL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noskaidroti Db.lv viktorīnas uzvarētāji

, 28.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies Db.lv piedāvātā viktorīna, kurā varējāt laimēt trīs ielūgumus divām personām uz pasaulsavenā mūzikla Les Misérablespirmizrādi 2008. gada 19. janvārī Ķīpsalas hallē! Balvu kopējā vērtība 180 LVL.

Tā kā pareizi uz visiem jautājumiem atbildēja vairāk nekā trīs cilvēki, veicām izlozi, kuras rezultātā par uzvarētājiem kļuva Jānis Druvaskalns, Anda Šteinberga un Irēna Lonska. Uzvarētājus lūdzam pieteikties pa e-pastu [email protected].

Sveicam uzvarētājus un aicinām pārējos nezaudēt cerības, jo jaunu viktorīnu piedāvāsim jau 9. janvārī. Tajā varēsiet laimēt uzņēmuma Skrivanek Angļu valodas mācības grupā vienu semestri (40 akadēmiskās stundas) Ls 165 vērtībā.

Priekšnoteikums dalībai viktorīnā ir dalībnieka iepazīšanās ar viktorīnas noteikumiem un pilnīga piekrišana tiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Vēlas Latvijai dot vairāk par izrādi debesīs

Jānis Goldbergs, 02.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviošovi visā pasaulē ir gan aviācijas profesionāļu, gan aviācijas biznesa aprindu tikšanās vieta, un tā tas var būt arī Latvijā

Tā intervijā Dienas Biznesam sacīja aviošova Wings Over Baltics Airshow (WOBA) 2019 organizators Artūrs Šlosbergs. Jūlija izskaņā Tukuma lidostā aizvadītais šovs pulcēja vairāk nekā 20 tūkstošus skatītāju, tādēļ pamatoti nosaucams par lielāko aviošovu Baltijas valstīs.

Kāds ir šodienas stāsts par aviošovu, kuru organizējat?

Šogad uz aviošovu Tukuma lidostā ieradās 20 tūkstoši cilvēku. Pārdevām 16 tūkstošus biļešu. Bērni līdz astoņu gadu vecumam tika bez maksas. Bijām izsūtījuši daudz ielūgumu, tostarp ministriem un vēstniecībām. Cilvēku bija vairāk nekā festivālā Positivus, bet mazāk nekā uz Prāta vētras koncertu Liepājā, kas, starp citu, notika tajā pašā laikā, kad mūsu aviošovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidējais Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) izrāžu apmeklējums 2019.gadā bija 91%. Kopumā operas un baleta iestudējumus pērn apmeklēja 176 569 šī žanra cienītāji. Pagājušajā gadā LNOB ieņēmumi no biļetēm bija gandrīz 3 miljoni eiro, kas ir par 10% vairāk nekā bija plānots, taču par 6% mazāk nekā 2018.gadā.

Apmeklētākie jauniestudējumi pērn bija Pāvela Akimkina balets "Trīs draugi", Imanta Kalniņa opera "Spēlēju, dancoju", baleta viencēlieni "Hamlets. (Ne)stāsti man pasakas", Fransisa Pulenka opera "Karmelīšu dialogi".

No iepriekšējo sezonu uzvedumiem visvairāk skatītājus 2019.gadā pulcēja Riharda Vāgnera opera "Tanheizers", Džuzepes Verdi operas "Nabuko" un "Traviata", Pētera Čaikovska baleti "Apburtā princese" un "Gulbju ezers", kā arī balets ar Johana Štrausa mūziku "Pie zilās Donavas".

Decembrī tradicionāli apmeklētākā izrāde bija Pētera Čaikovska balets "Riekstkodis".

Šajā sezonā LNOB skatītājus priecēs ar Pētera Čaikovska operas "Pīķa dāma" atjaunojuma pirmizrādi (20. februārī), Pētera Čaikovska baleta "Gulbju ezers" pirmizrādi (3. aprīlī), Volfganga Amadeja Mocarta operas "Dons Žuans" pirmizrādi (21. maijā).

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Papildināta - Pirmo reizi Latvijas filmu pirmizrāžu vēsturē visu Kino Citadele atvēlēs vienai filmai

Lelde Petrāne, 09.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 8. novembrī pirmizrādi piedzīvos filma «Dvēseļu putenis». Pirmo reizi Latvijas filmu pirmizrāžu vēsturē galvenā pirmizrādes norises vieta Rīgā – kinoteātris «Kino Citadele» – tiks pilnībā atvēlēta jaunajai filmai.

14 zālēs visu vakaru tiks demonstrēta tikai vērienīgā kara drāma, uzņemot 3000 skatītāju. Vienlaikus ar pirmizrādi Rīgā filmu plaši sāks rādīt arī Latvijas kinoteātros. Šodien, mēnesi pirms pirmizrādes, sāksies biļešu pārdošana gan uz pirmizrādi, gan uz filmas seansiem visā Latvijā.

Tieši simt gadus pēc Latvijas brīvības cīņām «Dvēseļu puteņa» pirmizrādes vakars ievadīs valsts svētku nedēļu.

«Novēlu, lai tā kļūst par ikgadēju tradīciju – svinēt svētkus, skatoties «Dvēseļu puteni». Šis stāsts, kuru savā izcilajā romānā iemūžinājis strēlnieks Aleksandrs Grīns un kuru šodien no sava skatu punkta iemūžinām mēs, ir jāzina ikvienam: Latvija nav radusies tukšā vietā! Filma ir vērienīga vēstures stunda katram Latvijas iedzīvotājam un ikvienam skatītājam visā pasaulē, kurš interesējas par vēsturi ne tikai kā skaitļu un faktu hronoloģiju, bet arī kā cilvēces piedzīvojumu un pieredzi. Šī filma apliecina latviešu nesalaužamo spītu, dzimtenes mīlestību un varonību un būs interesanta visiem,» komentē filmas režisors Dzintars Dreibergs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kārļa Marksa slavenākais darbs Kapitāls vienā no Pekinas teātriem tiks iestudēts kā mūzikls, ziņo The Guardian.

Jaunā iestudējuma režisors He Njaņs solījis apvienot klasisko Brodvejas mūziklu tradīcijas ar spilgtu šovu Lasvegasas stilā, raksta The Gurdian. Mūzikls ar dziesmām un dejām būšot ne vien izklaidējošs, bet arī visnotaļ izglītojošs. Īpaši režisors uzsvēris, ka Marksa teorija netiks izkropļota.

Mūzikla sižeta pamatā būs stāsts par kādu kompāniju, kuras strādnieki piepeši apjauš savu apspiesto stāvokli un pakāpeniski iepazīst virsvērtības rašanās noslēpumus.

The Gurdian konstatē, ka šis nav pirmais mēģinājums iestudēt K.Marksa Kapitālu teātrī. Pirmo reizi to iestudēja jau 30. gados Japānā, pēc tam šo izrādi iestudēja arī ķīniešu valodā. 2007. gadā izrādi pēc Kapitāla motīviem iestudēja Vācijā, tiesa, prese to nosauca par kaut ko līdzīgu lekcijai, brīžiem sausu un garlaicīgu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Zelta globusu» godalgu ceremonijā svētdien Losandželosas piepilsētā Beverlihilsā ar četrām balvām triumfēja filma «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri», savukārt Holivudas sievietes, paužot nostāju pret seksuālo uzmācību kinoindustrijā, ceremonijā bija saģērbušās melnas krāsas drēbēs.

«Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» saņēma galveno godalgu kā labākā kinofilma drāma, bet divas filmas zvaigznes Frensisa Makdormanda un Sems Rokvels tika pie aktierdarbu godalgām - Makdormanda kā labākā aktrise drāmā, bet Rokvels kā labākais otrā plāna aktieris drāmā. Filma arī uzvarēja labākā scenārija kategorijā.

Ja citus gadus zvaigžņu ierašanās ceremonijā ir krāšņa modes dizaineru jaunāko veikumu parāde, šogad uz sarkanā paklāja dominēja melnā krāsa.

Pēc «sarežģītā gada» Holivudā izvēle par labu melnam apģērbam ir solidaritātes izpausme, skaidroja aktrise Rīza Viterspūna. Viņa ir viens no centrālajiem cilvēkiem koalīcijā pret seksuālo uzmācību «Time's Up Now», kas mudinājusi ceremonijā sarīkot modes «aptumšošanu».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas teātrī top sezonas grandiozākais projekts

Vēsma Lēvalde, 29.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas teātrī sākts darbs pie sezonas grandiozākā un finansiāli ietilpīgākā iestudējuma - mūzikla Vestsaidas stāsts. Vēl pirms darba sākšanas daļa biļešu uz izrādēm decembrī jau ir izpirktas.

Skatītāju aktivitāte ir pārsteidzoša, atzīst teātra literārās daļas vadītāja Zanda Borga. Lai gan teātris neatklāj iestudējuma budžeta apjomu, tomēr norāda, ka piesaistīts ģenerālsponsors - SEB banka, kā arī iegūts Kultūrkapitāla atbalsts projektam.

Mūzikla Vestsaidas stāsts pirmizrāde paredzēta 10. decembrī. Mūziklu Liepājas teātrī iestudē režisors Valdis Lūriņš kopā ar muzikālo vadītāju un diriģentu Andri Veismani un horeogrāfu Albertu Kivlenieku. Iestudējumam scenogrāfiju veido Aigars Ozoliņš, bet kostīmus – Ilze Vītoliņa.

Izrādes papildinās Liepājas simfoniskā orķestra mūziķi un masu skatiem papildu algos atlases konkursu izturējušus jauniešus. Galvenajās lomās pieaicināti viesmākslinieki Annija Putniņa un Jolanta Strikaite, Emīls Kivlenieks un Juris Jope. Pārējās lomās - Liepājas teātra aktieri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas loterijā Gosloto beidzot ir uradies uzvarētājs, lai gan uz 3 miljonus ASV dolāru lielo balvu pagaidām vēl neviens nav atsaucies, raksta Bloomberg.

Laimīgā biļete, kuru var apmainīt pret 100 miljoniem rubļu (3 miljoniem ASV dolāru) tika iegādāta kāda nelielā pilsētiņā netālu no Sanktpēterburgas, savā tīmekļa vietnē norādījis loterijas operators Gosloto. Uzvarējušie cipari bija 11, 13, 16, 21, 26 un 27.

Biļetes tiek tirgotas pa 20 rubļiem gabalā, un loterija notiek divas reizes nedēļā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Putniņa kosmētiskie līdzekļi ir dāmu sapņi un cerības — konstatēja prese 1936. gadā.

— Bija laiki, kad mūsu nacionālā rūpniecība — īpaši dažas viņas speciālās nozares — vēl atradās bērna autos. Latviešiem nebija lietpratēju šajās nozarēs, kāpēc še strādāja tikai sveštautieši un par labu bija jāņem patērētājam to ražojumi, kurus sveštautietis viņam sniedza, — rakstīja Brīvā Zeme 1936. gadā. — Viena no šādām vēl neiekarotām un arī komplicētākām rūpniecības nozarēm vairākus gadu desmitus atpakaļ bija drogu, farmaceitiskā, ķīmiskā un kosmētiskā rūpniecība. Latvieši šajā nozarē vēl nebija savu vārdu teikuši, izņemot dažus drogistus (Resnais, Midegs, Ramiņš, Pods). Nacionālais darbs šajā nozarē, patiesību sakot, sākās ar Pētera Putniņa firmas nodibināšanu (5. sept. 1911. g.), kad šī nozare guva latviešu iniciatīvu un citu, daudz plašāku vērienu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bagātākās valstīs cilvēki ir vidēji laimīgāki; vienlaikus ir svarīgi izvērtēt, kā turība tiek pārvērsta labklājībā.

Tā uzsver Meiks Vikings (Meik Wiking), Dānijā bāzētā laimes izpētes institūta The Happiness Research Institute vadītājs un grāmatu The Little Book of Hygge, The Little Book of Lykke, The Art of Making Memories un The Key to Happiness autors. Uzņēmumu īpašniekiem un vadītājiem ir vērts pievērst uzmanību darbinieku labsajūtai, jo laimīgāki darbinieki ir produktīvāki, radoši, mazāk dienu pavada slimojot. Vairāk par laimi un laimīgu darbinieku lomu biznesā un valsts attīstībā M. Vikings stāsta intervijā Dienas Biznesam.

Jūs esat The Happiness Research Institute vadītājs. Kā jūs definējat laimi un kā to pētāt institūtā?

Mums ir plašs skatījums par to, kas ir laime. Tā var būt gan tas, kā cilvēks piedzīvo savu dzīvi kopumā un cik apmierināts ir, gan arī saistīta ar to, kādas emocijas pieredz. Mēs cenšamies to sadalīt un skatīties uz dažādām dimensijām, komponentēm, bet esam ieinteresēti tajā, kā cilvēki pieredz savu dzīvi, cik laimīgi viņi ir. Veidojot pētījumus, mums patīk sekot līdzi cilvēkiem laika gaitā, piemēram, es varētu sekot desmit tūkstošiem cilvēku Rīgā nākamos desmit gadus un skatīties, vai viņi tiek paaugstināti darbā, atlaisti, apprecas, izšķiras, kā tas ietekmē viņu laimes līmeni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš deviņdesmitajiem gadiem Latvija ir nogājusi garu ceļu un kļuvusi par spēku, intervijā telekanāla LTV raidījumam Rīta Panorāma sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Latvijai ir jāiet uz priekšu apzinoties, ka ir stipra un, ka jādara viss, lai noturētu neatkarību, sacīja prezidents. «Mūsu pienākums ir stiprināt attiecības ar kaimiņzemēm. Apzinoties to, ka mēs esam stipri un, lai mēs paliktu stipri - mums ir jābūt arī vērtīgiem ar to, ka mēs esam citiem vajadzīgi,» sacīja Bērziņš.

Latvijai ir jāsaglabā tas, kas tika iekarots 1919.gada 11.novembrī. «Ja mēs neesam lieli - mums jābūt gudriem un šī gudrība jāizmanto,» sacīja prezidents. «24 gadi [kopš neatkarības atjaunošanas] devuši bāzi, lai mēs varētu iet uz priekšu,» akcentēja prezidents.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Žagara pēdējā intervija Dienas Biznesam: «Manas trofejas ir atmiņas no mākslas notikumiem»

Daiga Laukšteina, 26.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā intervijā DB 2017.gada 28.jūlijā teica režisors, producents, aktieris, uzņēmējs un nu jau atkal politiķis Andrejs Žagars.

Uzzinot par A.Žagara aiziešanu mūžībā, mākslinieka piemiņai publicējam viņa interviju pilnā apmērā.

Allaž esat bijis saistīts ar ievērības vērtiem notikumiem mākslā un kultūrā. Kas ir jūsu šī brīža prioritāte šajā lauciņā?

Joprojām esmu ierauts trīs gadu festivāla (2017.–2019.) Baltijas muzikālās sezonas mākslas notikumu virknē. Mani uzaicināja kļūt par māksliniecisko vadītāju. Festivāls tika atklāts 3. jūnijā Dzintaru koncertzālē ar pasaulslavenā diriģenta Rikardo Muti un viņa izveidotā Luidži Kerubīni vārdā nosauktā orķestra koncertu. Sākumā bija doma festivālā orientēties uz akadēmisko mūziku, taču es paplašināju robežas. Uzskatu, ka mums ir pietiekami daudz notikumu ar ārkārtīgi labiem simfoniskās mūzikas māksliniekiem – pašmāju un ārzemju vijolniekiem, čellistiem, pūšamo instrumentu lietpratējiem u.c. Savukārt nepietiekami ir laikmetīgās dejas, laba kustību teātra un dažādu mākslas žanru apvienojuma. Tālab festivālā vēlos paplašināt žanru loku, akadēmisko mūziku caurvijot ar labu dramatisko teātri un laikmetīgo deju (žanri, ar ko saistās arī vēl pāris manu iecerēto projektu). Un tas ir iespējams, jo festivāls iestiepjas gada garumā atbilstoši savam nosaukumam. Paralēli tam mans lielais projekts ir pašam savs kultūras fonds.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 23. februārī, oficiālā BMW pārstāvja Latvijā “Inchcape Latvija” salonā sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru svinīgi tika atklāta pasaulslavenā amerikāņu mākslinieka Marka Rotko gleznu reprodukciju izstāde. Izstādē aplūkojamas sešas mākslinieka gleznu reprodukcijas. Mākslas darbi pieejami apskatei līdz 30. jūnijam.

Nemitīgi iesaistīties kultūras un mākslas iniciatīvās visā pasaulē jau vairāk kā 50 gadus ir bijusi BMW zīmola svarīga sastāvdaļa. Gadu no gada BMW globāli turpina iesaistīties vairākās gan kultūras, gan mākslas iniciatīvās, kuras pārstāv tādas jomas kā modernā un laikmetīgā māksla, klasiskā un džeza mūzika, kā arī arhitektūra un dizains.

“Esam pagodināti stiprināt BMW globālās vērtības, sniedzot atbalstu laikmetīgās mākslas un kultūras popularizēšanai Latvijā. Ieguldījums cilvēkos un kultūrā ir neatņemama BMW un Inchcape stratēģijas sastāvdaļa visā pasaulē. Ar šo izstādi vēlamies arī iedvesmot savus klientus neierobežot savu radošo brīvību, jo tā ir būtiska ne tikai māksliniekiem radīšanas procesā, bet arī jebkura profesionāļa darba ikdienā ceļā uz izciliem panākumiem,” saka BMW autosalona direktors Andris Ustups.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv piedāvā jaunu viktorīnu, kurā varat laimēt trīs ielūgumus (katrs divām personām) uz Chris De Burgh koncertu, Arēnā Rīga, šā gada 11. martā. Balvu kopējā vērtība 150 lati.

Lai laimētu ielūgumus, ir jāatbild uz četriem jautājumiem pareizi.

Ja pareizi uz visiem četriem jautājumiem atbildēs vairāk nekā trīs cilvēki, tad tiks veikta izloze, kuras rezultātā tiks noskaidrots laimīgais uzvarētājs. Viktorīna noslēgsies pirmdien, 28. janvārī, plkst. 12:00. Uzvarētājs tiks paziņots otrdien, 29. janvārī.

Priekšnoteikums dalībai viktorīnā ir dalībnieka iepazīšanās ar viktorīnas noteikumiem un pilnīga piekrišana tiem.

Lai piedalītos viktorīnā, klikšķiniet šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Sākam biznesu: tuvojas atklātnīšu biznesa ražas laiks

Inita Šteinberga, speciāli DB, 03.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzlieku labu mūziku, izkārtoju priekšā papīrus, un iedvesma nāk, tā sākas atklātnīšu mākslinieces Unas Austrumas darba diena. Darbošanos šajā jomā pavisam nopietni Una sākusi šovasar jūnijā.

Pāraug hobiju

Viņa gatavo dažādas apsveikuma kartītes, ielūgumus, galda kartes u.c., tostarp ir gan tādas, kas ir individuāls roku darbs, gan drukātas, gan tikai kā dizaina paraugi pārdošanai elektroniskā formātā.

Ar atklātnīšu gatavošanu viņa aizrāvusies jau agrāk, ar dažādu dizainu izstrādi reklāmas aģentūrā saistīts bijis arī viņas iepriekšējais darbs. Pamazām viņa sapratusi, ka šajā radošajā jomā jūtas vislabāk, visbrīvāk. Tas esot no darba veidojies hobijs, kas pārvērties par darbu.

Tiklīdz māksliniece pievēršas saviem papīra darbiem, viss izdodas, veicas. Turklāt gatavošanas process viņai sagādā lielu prieku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noskaidrots Db.lv viktorīnas uzvarētājs

, 12.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies Db.lv piedāvātā viktorīna, kurā varējāt laimēt īpašo Valentīndienas balvu: romantisku nedēļas nogali divām personām The Body Shop Ladies Floor ® numuriņā Reval Hotel Olümpia, Tallinā 270 EUR vērtībā.

Tā kā pareizi uz visiem jautājumiem atbildēja vairāk nekā viens cilvēks, veicām izlozi, kuras rezultātā par uzvarētāju kļuva Edgars Rocis.

Uzvarētāju lūdzam pieteikties pa e-pastu [email protected].

Sveicam uzvarētāju un aicinām pārējos nezaudēt cerības, jo jaunu viktorīnu piedāvāsim jau 13. februārī. Tajā varēsiet laimēt ielūgumus uz Best Marketing organizēto Mārketinga sasniegumu konferenci Password 2008, 6. martā (otrā diena) Reval Hotel Latvia. Varēsiet laimēt 3 ielūgumus (katrs 176 latu vērtībā vienai personai. Kopēja balvu vērtība – 528 latu).

Priekšnoteikums dalībai viktorīnā ir dalībnieka iepazīšanās ar viktorīnas noteikumiem un pilnīga piekrišana tiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lēmums par 9.maija svinībām par godu 70.gadadienai kopš Padomju Savienības uzvaras pār nacistisko Vāciju ir bijis visu mūžu iekšā, ceturtdien žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

«Es, protams, personīgi esmu. Man tas lēmums ir bijis visu mūžu iekšā,» taujāts, vai ir pieņemts lēmums 9.maijā doties uz Maskavu, atbildēja prezidents.

Viņš norādīja, ka lēmums publiski tiks paziņots pēc tam, kad tiks informēta Krievija par Latvijas atbildi.

Uz jautājumu, kad prezidents paudīs savu nostāju, viņš sacīja: «Kad dzīve rādīs, ka tas ir nepieciešams, jo es neesmu viens šajā spēlē. Latvija viņu veiksmīgi iesākusi un arī veiksmīgi turpinās.»

Jau ziņots, ka prezidents ir saņēmis ielūgumu no Krievijas apmeklēt pasākumus par godu 70.gadadienai kopš Padomju Savienības uzvaras pār nacistisko Vāciju un patlaban izvērtē, vai ierasties uz gaidāmajiem pasākumiem, pastāstīja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne. Krapāne norādīja, ka līdz nākamā gada maijam ir pietiekami daudz laika, lai prezidents izvērtētu to, vai pieņemt ielūgumu un apmeklēt pasākumus, vai arī nē.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Bezmaksas ielūgumi – par nopelniem vai noderīgumu?

Rūta Kesnere, DB komentāru nodaļas redaktore, 23.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krišjāņa Kariņa vadītā valdība izpelnījusies asus pārmetumus par birokrātiju un «nevēlēšanos stiprināt atklātu un godprātīgu valsts pārvaldi». Turklāt šie pārmetumi nenāk no opozīcijas, kā tas būtu sagaidāms, bet gan no Valsts kontroles (VK).

Iemesls vienkāršs, taču simptomātisks. VK aicinājusi Ministru prezidentam rosināt plašāku diskusiju par ielūgumu piešķiršanu uz budžeta finansētiem pasākumiem, piemēram, Dziesmu svētkiem, kā arī publiskot tās personas, kas šos ielūgumus saņēmušas. VK jau pirms pieciem gadiem sniedza ieteikumu izstrādāt skaidri saprotamu kārtību, kam tiek piešķirti bezmaksas ielūgumi uz valstiski nozīmīgiem, no valsts budžeta finansētiem pasākumiem. Šogad nosūtītajā vēstulē VK raksta: «Jebkurai publiskā sektora institūcijai, kas saņem publisko finansējumu un to izmanto pasākumu rīkošanai, būtu arī atklāti jānorāda/jāpublicē ielūgto personu vai institūciju saraksts. Šādas informācijas, kas jau ir pasākuma rīkotāju rīcībā, publiskošana neradītu arī papildu administratīvo slogu, bet atbilstu labas pārvaldības principiem un veicinātu sabiedrības pārliecību par publisko līdzekļu izlietojumu un publiskās pārvaldes lēmumu atbilstību sabiedrības interesēm.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noskaidroti Db.lv viktorīnas uzvarētāji

, 26.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies Db.lv piedāvātā viktorīna, kurā varējāt laimēt trīs ielūgumus uz Mārketinga sasniegumu konferenci Password 2008 6. martā (otrā diena) Reval Hotel Latvia (katrs ielūgums 176 latu vērtībā vienai personai. Kopēja balvu vērtība – 528 latu).

Tā kā pareizi uz visiem jautājumiem atbildēja vairāk nekā trīs cilvēki, veicām izlozi, kuras rezultātā par uzvarētājiem kļuva Ēriks Krūze, Vizbulīte Kuplā un Kristaps Lazda. Uzvarētājus lūdzam pieteikties pa e-pastu [email protected].

Sveicam uzvarētājus un aicinām pārējos nezaudēt cerības, jo jaunu viktorīnu piedāvāsim jau 27. ferbruārī. Tajā varēsiet laimēt 3x2 ielūgumus (katrs 25 latu vērtībā. Kopā – 150 latu vērtībā) uz baskājainās dīvas Sezārijas Evoras (Cesaria Evora) koncertu, Arēnā Rīga, 10. aprīlī.

Priekšnoteikums dalībai viktorīnā ir dalībnieka iepazīšanās ar viktorīnas noteikumiem un pilnīga piekrišana tiem.

Komentāri

Pievienot komentāru