Lāču ceptuvei piešķirts ISO 22000:2006 sertifikāts, kas apliecina atbilstību starptautiskajām pārtikas kvalitātes un drošības pārvaldības standartu prasībām, informē uzņēmuma pārstāve Ieva Miežubrāle.
Starptautiskais vadības sistēmu sertifikācijas līderis Bureau Veritas Latvia ir pozitīvi novērtējis Lāču darbību un atzinis, ka organizācijā ir izveidota kvalitātes pārvaldības sistēma, kas nodrošina patērētājam drošas un nekaitīgas pārtikas ražošanu.
«Lai mazs ražotājs varētu sevi pieteikt pasaulē, ir nepieciešams sertifikāts, kas apliecina atbilstību starptautiskajām pārtikas kvalitātes un drošības prasībām. Mūsu uzņēmums vienmēr ir strādājis godprātīgi un rūpīgi sekojis tam, lai saražotā produkcija būtu kvalitatīva, tomēr piešķirtais seritifikāts mums ir vēl viens apliecinājums, ka visu veicam pareizi un varam nodrošināt produktu kvalitātes kontroli. Lāči arvien vairāk paplašina produkcijas eksportu uz dažādām valstīm, kurās minētais sertifikāts tiek novērtēts kā būtisks kvalitātes garants, tādēļ uzņēmuma turpmākai attīstībai un iziešanai pasaulē šāda sertifikāta iegūšana ir likumsakarīgs solis,» atzīst ceptuves saimnieks Normunds Skauģis.
Pārtikas drošības vadības standarts - ISO 22000 apliecina, ka uzņēmumā nodrošināta sistēma (vadlīnijas un noteikumi), ar kuru saskaņā strādā visi pārtikas ražošanā, piegādē un apritē nodarbinātie darbinieki, kas nodrošina pārtikas nekaitīgumu patērētājiem. Standartu ir izstrādājusi Starptautiskā Standartizācijas organizācija (ISO)sadarbībā ar pārtikas ekspertiem un asociācijām no visas pasaules. Standarta pamatā ir HACCP (Riska analīzes kritisko kontroles punktu) sistēma, kas ietver interaktīvo komunikāciju, sistēmas pārvaldību, risku novērtēšanu un uzraudzību.