Citas ziņas

9.septembrī Grīziņkalnā - Ekstrēmā tūre '07 Rīga

, 30.08.2007

Jaunākais izdevums

9. septembrī Rīgā, Grīziņkalna skeitparkā notiks Latvijas lielās pilsētas festivāls "Ekstrēmā tūre '07 Rīga". Tā ietvaros īpašā ringā norisināsies Break dance V.I.P. Battle sacensības, varēs vērot Baltijas valstu čempionātu rollingā, ekstrēmajos sporta veidos un piedalīties veloturnīrā, kā arī bez maksas apgūt dažādas radošas iemaņas grafiti un foto/video darbnīcā.

Sabiedriskā organizācija "Avantis" sadarbībā ar Rīgas domes izglītības, jaunatnes un sporta departamentu un Latvijas skeitborda federāciju 9.septembrī rīko vienas dienas ekstrēmo sporta veidu un mākslas festivālu jauniešiem "Ekstrēmā tūre '07 Rīga".

9. septembrī Grīziņkalna skeitparkā tiksies labākie tūres darbnīcu dalībnieki, lai cīnītos par vērtīgām balvām un piedalītos pasākumā. Ikvienam jaunietim skeitparkā būs arī iespēja bez maksas apgūt iemaņas grafiti radošajā darbnīcā "Open Graffiti Studio", kas ir veidota sadarbībā ar Hansabankas jauniešu programmu "Open". Grafiti darbnīcas nodarbības vadīs Austrumeiropas grafiti leģenda Krys. Šī būs fantastiska iespēja gan grafiti profesionāļiem, gan iesācējiem veidot jaunus darbus, unikālus trafaretus, kā arī laimēt ikviena grafiti mākslinieka cienīgas balvas.

Tā ietvaros norisināsies ekstrēmo sporta veidu sacensības - "Flybikes" BMX, "Ripo" inline un "Dakine" skeitborda "park" disciplīnās, kā arī tiks izcīnītas balvas "Red Bull best trick" konkursā. Finālsacensību uzvarētāji BMX, inline disciplīnās un skeitbordā iegūs vērtīgas balvas no Dakine, Flybikes un veikala "Ripo".

Bez tam 9. septembrī varēs vērot arī kaujas starp "Beatbox" meistariem. Katram dalībniekam tiks dots laiks, lai pierādītu, ka ringā viņš ir vislabākais. Šo sacensību dalībnieki pārstāvēs visus Latvijas reģionus un viņu veikumu vērtēs šīs jomas ilggadēji profesionāli.

Pasākumā notiks arī Break dance V.I.P. Battle sacensības, kurās piedalīsies astoņi labākie Latvijas B-Boys. Jāpiebilst, ka šajās spraigajās dejās uzvarētājs būs tikai viens, kuru noteikts kompetentā žūrija no Itālijas, Igaunijas un Lietuvas.

Jāpiemin, ka Grīziņkalna skeitparkā norisināsies arī Baltijas valstu čempionāts rollingā, bet blakusesošajā parka teritorijā tiks rīkots veloturnīrs.

Foto un video darbnīcās sadarbībā ar "Converse" norisinās ekstrēmo sporta veidu filmēšanas un fotografēšanas aktivitātes, kā arī skeitborda filmu festivāla "Converse Sk8 Attack" īsfilmu demonstrācija.

Festivāla laikā skanēs pozitīva mūzika no DJ AG&Raitis un "Red Bull", bet "Hooper Active" piedāvās interesantus konkursus visiem pasākuma apmeklētājiem. Kā arī ikviens pasākuma apmeklētājs varēs baudīt koncertu, kurā uzstāsies "Crystral Sound System & Apofeoz Sound System" un "R-viss, Picasso, DJ Monstrs".

Ilona Bičevska, "Avantis" radošā direktore, ir gandarīta, ka ar šo pasākumu jaunieši var ne tikai baudīt ekstrēmās sacensības, bet arī aktīvi iesaistīties radošajā darbībā un lielākais prieks esot par to, ka šīs tūres veidotāji un vadītāji ir paši jaunieši.

Pasākumu atbalsta: Rīgas domes izglītības, jaunatnes un sporta departaments, Latvijas Sporta pārvalde, Hansabankas jauniešu programma "Open", "Converse", "Hooper", "Red Bull", veikals "Ripo", veikals "Burusports", "Čili Pica".

Informatīvais atbalsts: žurnāli Sports, Sīrups, Kas Jauns, Draugiem.lv, radio NABA, MTV, Pirmais Baltijas Kanāls, JCDecaux.

Papildu informācijai:

"Avantis": Kristaps Pagrabs (mob. 26476489), Sanda Brūna (mob. 29837235), Mikus Ojers (mob. 28331256).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Relaks tūre klienti par nenotikušu ceļojumu saņēmuši apdrošināšanas atlīdzības 28,5 tūkstošu eiro apmērā

Žanete Hāka, 19.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas sabiedrība BTA Insurance Company SE, izpildot visas uzņemtās saistības, kas izriet no BTA un SIA Relaks tūre savstarpēji noslēgtā apdrošināšanas līguma, izmaksājusi SIA Relaks tūre klientiem apdrošināšanas atlīdzības līgumā norādītās kopējās apdrošinājuma summas – 28,5 tūkstošu eiro – apmērā.

Tomēr, ņemot vērā to, ka SIA Relaks tūre bija apdrošinājusi savu saistību izpildi par minimālo summu, kas noteikta attiecīgo jomu regulējošajos normatīvajos aktos, bet kas neatbilst tās patiesajām uzņemtajām saistībām, lielam skaitam SIA Relaks tūre klientu par nenotikušu ceļojumu rezultātā radītajiem zaudējumiem būs jāvēršas tiesībaizsardzības iestādēs. Šis gadījums uzskatāmi parāda, ka valsts nepilnīgas tūrisma nozares kontroles dēļ tūrisma aģentūru klienti nav pasargāti no zaudējumiem, kas var rasties situācijās, ja tūrisma aģentūra nonāk finansiālās grūtībāsl, informē BTA.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par tūrisma operatora, tūrisma aģenta un klienta tiesībām un pienākumiem, kompleksa tūrisma pakalpojuma sagatavošanas un īstenošanas kārtību, klientam sniedzamo informāciju un naudas drošības garantijas iemaksas kārtību, SIA Relaks tūre pienākums bija nodrošināt savu klientu iemaksātās naudas drošības garantiju. Drošības garantijai bija jābūt pietiekamai, lai nodrošinātu klientu iemaksātas naudas atmaksāšanu, bet ne mazākai par 28 457,44 eiro. Izpildot normatīvajos aktos noteiktās minimālās prasības, SIA Relaks tūre pērnā gada 15. oktobrī noslēdza ar BTA apdrošināšanas līgumu saskaņā ar Tūrisma operatoru saistību izpildes apdrošināšanas noteikumiem par apdrošinājuma summu 28 500 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jauniešu mēnesis turpinās: 9.septembrī Grīziņkalnā "Ekstrēmās tūres '07 Rīga" pasākums

, 09.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada 8.septembrī

9. septembrī Rīgā, Grīziņkalna skeitparkā, Rīgas domes rīkotā Jauniešu mēneša ietvaros notiks Latvijas galvaspilsētas festivāls "Ekstrēmā tūre '07 Rīga". Tā ietvaros īpašā ringā norisināsies Break dance V.I.P. Battle sacensības, varēs vērot Baltijas valstu čempionātu rollingā, ekstrēmajos sporta veidos un piedalīties veloturnīrā, kā arī bez maksas apgūt dažādas radošas iemaņas grafiti un foto/video darbnīcā.

Sabiedriskā organizācija "Avantis" sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamentu un Latvijas skeitborda federāciju 9.septembrī rīko vienas dienas ekstrēmo sporta veidu un mākslas festivālu jauniešiem "Ekstrēmā tūre '07 Rīga". Grīziņkalna skeitparkā uz noslēguma pasākumu ieradīsies labākie ekstrēmās tūres darbnīcu dalībnieki no vairākām Latvijas pilsētām, lai cīnītos par uzvarētāja titulu un vērtīgām balvām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepazīties ar tā saucamās Ārrīgas strādnieku sadzīvi, koka ēku arhitektūras un būvniecības elementiem jau šoruden varēs Grīziņkalnā, Rīgā.

Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansiālu atbalstu Rīgā ir sākts projekts, kura oficiālais nosaukums ir Grīziņkalna kultūrvēsturiskā mantojuma tūrisma potenciāla stiprināšana. Tā mērķis ir attīstīt Grīziņkalna koka arhitektūras kultūrvēsturisko kompleksu kā starptautiski atzītu nacionālas nozīmes kultūras tūrisma objektu.

Pašlaik ir sākta vēsturiskās koka ēkas atjaunošana Krāsotāju un Lienes ielas stūrī. Taču projekts paredz ne tikai sakārtot vēsturisku īpašumu, bet izveidot tur Grīziņkalna tūrisma informācijas biroju, kā arī veidot koka arhitektūras centru.

Divstāvu koka ēka Krāsotāju ielā 12 ir viena no vecākajām koka celtnēm Grīziņkalna apkaimē, tai ir 135 gadi. To ir paredzēts atjaunot, otrajā stāvā veidojot ekspozīciju Rīgas priekšpilsētas – katrs no tur esošajiem četriem dzīvokļiem atainos noteiktu laiku, katrs tiks iekārtots atšķirīgi, izvēlētajam laikam atbilstoši – sākot no 1876. gada līdz 1991. gadam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ekstrēmā tūrē noskaidroti labākie no labākajiem

, 10.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada 10.septembrī

Svētdien, 9. septembrī, Latvijas galvaspilsētas festivāls "Ekstrēmā tūre '07 Rīga", kas notika Rīgas domes rīkotā Jauniešu mēneša ietvaros, Grīziņkalna skeitparkā pulcēja asu izjūtu cienītājus un aktīva dzīvesveida atbalstītājus no visas Latvijas. Sacensībās ekstrēmo sporta veidu disciplīnās, kā arī Break dance V.I.P. Battle, Baltijas valstu rollinga čempionātā un veloturnīrā tika noskaidroti labākie no labākajiem.

Spraigā cīņā, bet pozitīvā gaisotnē ekstrēmo sporta veidu un mākslas festivālā, ko rīkoja sabiedriskā organizācija "Avantis" sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamentu un Latvijas skeitborda federāciju, tika piedāvātas iespējas iesaistīties sportiskajās un mākslinieciskajās aktivitātēs jauniešiem ar dažādām gaumēm un iespējām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar EY (Ernst & Young) veiktajiem aprēķiniem VSIA Kultūras un sporta centrs Daugavas stadions apjomīgais atjaunošanas projekts laikā līdz 2037.gadam nodrošinās aptuveni 63 miljonu eiro atdevi Latvijas ekonomikai, informē centra stratēģiskās plānošanas un attīstības dienesta vadītājs Edgars Pudzis.

Šo summu veidos ieguvumi no veiktajiem ieguldījumiem kultūras attīstībā, ieguvumi no iedzīvotāju veselības stāvokļa un dzīves kvalitātes uzlabošanās sporta infrastruktūras pieejamības ietekmē, kā arī ieguvumi no jaunu darba vietu nodrošināšanas un iedzīvotāju ienākuma nodokļa.

Šī ekonomiskā ieguvuma aplēse neietver pašu būvniecības izmaksu jeb aptuveni 47 miljonu eiro radīto pozitīvo efektu uz ekonomiku. Aprēķini veikti saskaņā ar Eiropas Komisijas vadlīnijām, veicot padziļinātu Grīziņkalna un tam piegulošo teritoriju un to apdzīvotības rādītāju izpēti, kā arī stadiona dažādo objektu noslodzes datiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Balttour 2011 apmeklētājus vilinās arī uz Grīziņkalnu

Ingrīda Drazdovska, 09.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā tūrisma izstādē Balttour 2011 šogad piedalīsies arī Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments ar ERAF līdzfinansētu projektu Grīziņkalna kultūrvēsturiskā mantojuma tūrisma potenciāla stiprināšana.

Projekta mērķis ir attīstīt Grīziņkalna koka arhitektūras kultūrvēsturisko kompleksu kā starptautiski atzītu nacionālas nozīmes kultūras tūrisma objektu.

Projekta izstādes ekspozīcijā Koka Rīga interesentiem būs iespēja iepazīties ar Grīziņkalna, Maskavas priekšpilsētas apkaimes vēsturi un to vērtību – koka arhitektūru, tostarp, piemēram, ēku Krāsotāju ielā 12, kuras restaurācija, rekonstrukcija un labiekārtošana tiek veikta projekta ietvaros.

Izstādē tiks prezentēta projektā rezultātā izveidotā tīmekļa vietne un virtuālie tūrisma maršruti. Ekspozīcijas apmeklētājiem būs iespēja piedalīties konkursā, pārbaudot savas zināšanas par notikumiem un vērtību bagātajā Grīziņkalna apkaimē, kā arī satikt jau par apkaimes un Mūrnieku ielas simbolu kļuvušo skursteņslauķi, tāpat tiks organizētas īpašas aktivitātes bērniem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā reģistrēti kopumā 16,36 tūkstoši jaunu uzņēmumu, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2012.gadu, pagājušā gadā reģistrēto uzņēmumu skaits sarucis, taču jaunreģistrēto uzņēmumu skaita kritums nebūt nenozīmē, ka būtu samazinājusies arī jauno uzņēmēju radošā pieeja, izvēloties savu uzņēmumu nosaukumus. Veicot pētījumu par 2013.gadā reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, Lursoft secinājis, ka radoši ļaudis dzīvo visā Latvijas teritorijā, sākot ar Liepāju, beidzot ar Daugavpili.

Vairāki uzņēmēji saviem uzņēmumiem izvēlējušies nosaukumus, kuri liek uzreiz noprast par komersanta darbības jomu. Tādi ir, piemēram, Beķerfeja, Ātra Paka, Kārumu fabrika, Prieks Būvēt, Tortes fabrika. Lursoft novērojumi arī liecina, ka nezūdoša ir cilvēku vēlme uzņēmumu nosaukumos iepīt pozitīvisma pilnus vārdus, kas, pavisam iespējams, nākotnē varētu līdzēt veiksmīgi vairot klientu loku. Starp interesantākajiem pērn reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, kuri tā vien vairo ticību savām spējām un rada optimismu, noteikti jāmin Yes, we can, Laimīgie nami, Good Feeling, Labs dzēriens, Tīri un Skaisti, Patiesi ar Mīlestību, Pozitīvo emociju aģentūra, Happy Latvia, tomēr ir uzņēmēji, kuri uzskata, ka lietas ir jāsauc īstajos vārdos, tādēļ pagājušajā gadā arī reģistrēti uzņēmumi, kuriem ir tādi nosaukumi kā Cerība resnīšiem un Pēdējā aģentūra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūrisma firma SIA «Prieks tūre» paziņojusi par darbības pārtraukšanu, neraugoties uz to, ka daļa uzņēmuma klientu joprojām atrodas ārvalstīs, trešdien vēstīja raidījums «TV3 ziņas».

Vēl dienu pirms šā lēmuma pieņemšanas uzņēmums klientiem sniedzis pakalpojumus, turklāt vairāki tūristi vēl ir ārzemēs. Piemēram, pirms nedēļas uz Horvātiju aizbraukušie ceļotāji, jau esot tur uz vietas, uzzinājuši, ka kompānija pēkšņi beigusi savu darbību. Uzņēmuma mājaslapa ir slēgta, bet gides sniegtā informācija katru uzrunāšanas reizi bijusi atšķirīga.

Šie tūristi nolēma doties atpakaļ uz Latviju bez tūrisma firmas palīdzības. Viņiem nāksies nakšņot Polijā, taču, līdz ar «Prieks tūre» darbības pārtraukšanu, par šiem numuriņiem viesnīca samaksu nav saņēmusi.

«Par ceļojumu nākamnedēļ uz Bulgāriju jau biju samaksājis, bet šonedēļ vairs nekādi nevarēju sazināties ar firmu, tāpēc atnācu uzrakstīt iesniegumu, lai atdod naudu un miers,» raidījumam stāstīja cits «Prieks tūre» klients.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Valdība atliek jautājumu par kompensāciju izmaksām Prieks tūre klientiem

LETA, 25.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabinets otrdien nolēma atlikt jautājumu par kompensāciju izmaksām likvidētās tūrisma firmas «Prieks tūre» klientiem no valsts budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem» par nesaņemtajiem tūrisma pakalpojumiem.

Valdība vēl neskatīja šo jautājumu, jo atsevišķi ministri vēlējās iegūt plašāku informāciju, tostarp, kāda bija Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) atbildība, uzraugot tūrisma nozari.

Tāpat ministri vēlējās iepazīties ar nepieciešamajām izmaiņām regulējumā, lai neatkārtotos situācija, kad valstij ir jāsedz pakalpojuma saņēmējam zaudējumi, jo bankrotējis pakalpojuma sniedzējs.

No valsts budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem» kompensācijās «Prieks tūre» klientiem plānots izmaksāt 161 314 eiro.

Kā ziņots, 2018.gada oktobrī «Prieks tūre» tika konstatētas likviditātes problēmas un kompānija nespēja pilnībā vai daļēji pildīt savas saistības un sniegt kompleksos tūrisma pakalpojumus, tāpēc PTAC aicināja iedzīvotājus iesniegt iesniegumu par visu to maksājumu atmaksāšanu, ko ceļotājs veicis, vai, kas veikti ceļotāja vārdā. Laika posmā no 2018.gada 3.oktobra līdz šā gada 4.janvārim PTAC saņēma 290 iesniegumus maksājumu atmaksāšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Aizliedz 1,56 miljonus latu tērēt Grīziņkalna un Ziedoņdārza atjaunošanai

LETA, 10.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aizliedzis Rīgas domei slēgt 1,56 miljonus latu vērtus līgumus par Grīziņkalna un Ziedoņdārza teritoriju atjaunošanu.

Rīgas dome bija paredzējusi slēgt 926 440 latus vērtu līgumu par Grīziņkalna parka teritorijas un 638 294 latus vērtu līgumu par Ziedoņdārza teritorijas revitalizāciju jeb atjaunošanu un labiekārtošanu. Abos iepirkumos par uzvarētāju bija atzīta SIA Livland Būve un SIA Livland veidotā pretendentu apvienība.

IUB sūdzības par šiem Rīgas domes lēmumiem iesniedza SIA RBSSKALS Būvvadība. Uzņēmums norādīja, ka pasūtītāja lēmums atzīt par uzvarētājiem Livland Būve un Livland ir nepamatots un ir pretrunā konkursa nolikuma prasībām un Publisko iepirkumu likuma nosacījumiem, teiks IUB interneta mājaslapā publicētajā lēmumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Miljoni sakoptākiem, skaistākiem parkiem

Ingrīda Drazdovska, 03.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz šā gada 7. maijam turpinās sabiedriskā apspriešana par paredzēto koku ciršanu Grīziņkalna parkā un Ziedoņdārzā Rīgā.

Ar ES fondu līdzfinansējumu Rīgā šogad sāks Grīziņkalna, Ziedoņdārza atjaunošanu, kā arī Spīķeru kvartālā labiekārtošanu. Vistuvāk realizācija no pieminētajiem trim lielajiem projektiem ir Spīķeru t.s. revitalizācijas projekts. Pašlaik notiek iepirkums par būvdarbu veikšanu (pieteikumu iesniegšana ir līdz 15. maijam) un, ja konkursa rezultāts netiks apstrīdēts, jau tuvākajos pāris mēnešos varētu sākties rosība.

Arī parkos jau šogad varētu gaidīt pārmaiņas. Pašlaik notiek Ziedoņdārza un Grīziņkalna parka teritorijas atjaunošanas tehniskā projekta izstrāde (projekta izstrādes un rekonstrukcijas konkursā uzvarēja apvienība Livland un Livland Būve), paralēli notiek sabiedriskā apspriešana par vairāku koku ciršanu tajos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Grīziņkalna un Ziedoņdārza atjaunošana izmaksās 4,6 miljonus eiro

Žanete Hāka, 24.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments izsludinātajā iepirkuma konkursā par Grīziņkalna parka un Ziedoņdārza revitalizācijas tehnisko projektu izstrādi, autoruzraudzību un būvdarbiem uzvarējusi SIA Tilts, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Konkursā piedalījās četri dalībnieki. Pretendents iesniedzis piedāvājumu par 4,59 miljoniem eiro.

Db.lv jau rakstīja, ka līguma izpildes termiņš paredzēts ne ilgāk kā līdz 2015.gada 31.martam. Projektiem paredzēts Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums.

Pamatojoties uz Rīgas pilsētas attīstības plānu, iepirkuma vispārējais mērķis ir sakopt vidi Rīgas pilsētā, labiekārtojot Ziedoņdārzu un Grīziņkalnu, radot atraktīvu un komfortablu vidi atpūtai un izklaidei, saglabājot kultūrvēsturisko mantojumu.

Sagatavotajā iepirkuma nolikumā norādīts, ka parki apmierina tuvāko kvartālu iedzīvotāju prasības pēc rekreācijas, taču vienlaikus tiek norādīts, ka gadu gaitā gan Ziedoņdārzs, gan Grīziņkalns zaudējis savu apkārtnes sabiedrisko nozīmi, jo izskatās pamests un nepievilcīgs - pāraugušie augi, novecojušās mazās arhitektūras formas nerada vēlmi ilgstoši uzturēties šajās vietās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Grīziņkalna parka un Ziedoņdārza atjaunošanā plāno ieguldīt 2,2 miljonus latu

LETA, 11.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments izsludinājis iepirkuma konkursu par Grīziņkalna parka un Ziedoņdārza revitalizācijas tehnisko projektu izstrādi, autoruzraudzību un būvdarbiem, paredzot, ka līgumcena varētu sasniegt 2,2 miljonus latu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Līguma izpildes termiņš paredzēts ne ilgāk kā līdz 2015.gada 31.martam. Projektiem paredzēts Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums.

Pamatojoties uz Rīgas pilsētas attīstības plānu, iepirkuma vispārējais mērķis ir sakopt vidi Rīgas pilsētā, labiekārtojot Ziedoņdārzu un Grīziņkalnu, radot atraktīvu un komfortablu vidi atpūtai un izklaidei, saglabājot kultūrvēsturisko mantojumu.

Sagatavotajā iepirkuma nolikumā norādīts, ka parki apmierina tuvāko kvartālu iedzīvotāju prasības pēc rekreācijas, taču vienlaikus tiek norādīts, ka gadu gaitā gan Ziedoņdārzs, gan Grīziņkalns zaudējis savu apkārtnes sabiedrisko nozīmi, jo izskatās pamests un nepievilcīgs - pāraugušie augi, novecojušās mazās arhitektūras formas nerada vēlmi ilgstoši uzturēties šajās vietās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Ziedoņdārzu un Grīziņkalnu sakārtos Livland grupas uzņēmumi

Ingrīda Drazdovska, 20.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldības rīkotajā konkursā par Ziedoņdārza un Grīziņkalna parka teritorijas revitalizāciju uzvarējuši un līgumi noslēgti ar pretendentu grupu SIA Livland Būve un SIA Livland.

Noslēgtie līgumi paredz Ziedoņdārza un Grīziņkalna parka teritorijas revitalizācijas tehniskā projekta izstrādi, autoruzraudzību un būvniecības darbus - gājēju seguma atjaunošanu, veloceliņu ierīkošanu, atbalsta sienu un kāpņu atjaunošanu, nožogojuma uzstādīšanu, tūrisma norāžu, arhitektūras mazo formu un ietvju apgaismojuma uzstādīšanu, bērnu atpūtas laukuma atjaunošanu, sabiedrisko tualešu, dārznieka mājas izbūvi un teritorijas apzaļumošanu.

Uzvarētājam tehniskos projektu jāizstrādā līdz 2012. gada maijam, bet būvdarbi jāpabeidz līdz 2013. gada janvārim.

Ziedoņdārzam tehniskā projekta izstrāde, ekspertīze, autoruzraudzība un būvdarbi tiks veikti par 778, 7 tūkst. latu, savukārt Grīziņkalna parkam šo darbu izmaksas ir 1,13 miljoni latu. Projekta Grīziņkalna un tam pieguļošā Miera dārza teritorijas revitalizācija kopējās attiecināmās izmaksas ir turpat 5,27 miljoni latu, no tām ERAF finansējums ir 85%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Grīziņkalna apkaimē rekonstruēs vairāku ielu apgaismojumu

Dienas Bizness, 03.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments, realizējot projektu Grīziņkalna un tam pieguļošā Miera dārza teritorijas revitalizācija, šoruden sāks Grīziņkalna apkaimē esošo ielu un ielu apgaismojuma rekonstrukciju, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Darbu laikā tiks veikta ielas seguma bruģēšana un apmaļu uzlikšana, apakšzemes inženierkomunikāciju nomaiņa, zāliena veidošana, apgaismojuma atjaunošana, ceļa zīmju uzstādīšana Pļavas ielā, Zaķu ielā, Sparģeļu ielā un Lienes ielā. Rekonstruējot ielu apgaismojumu, tiks veikta kabeļu, trošu, gaismas ķermeņa demontāža, jaunu komunikāciju un apgaismes objektu uzstādīšana, koku zarošana, ietvju un zaļās zonas atjaunošana.

Būvdarbus Grīziņkalna apkaimes ielās plānots sākt novembrī, tādējādi iedzīvotājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem Pļavas ielā, Zaķu ielā, Sparģeļu ielā un Lienes ielā, kur tiks veikta ielu rekonstrukcija, kā arī Terēzes ielā, Alauksta ielā, Laboratorijas ielā, Vārnu ielā, Lauku ielā, Zvaigžņu ielā, Augšielā, J.Asara ielā un Krāsotāju ielā, kur tiks veikta ielu apgaismojuma rekonstrukcija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau nākamgad īpašuma nodokļa slogs varētu skart jaunaudzes, elektropārvades līnijas,HES, lauksaimniecības ražošanas ēkas.

Šādas idejas izskanējušas premjera izveidotajā darba grupā, kas izveidota nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) pilnveidošanai, ir satraukušas privātmežu īpašniekus, lauksaimniekus utt. Ir ideja par nodokļu maksātāju loka paplašināšanu, par to, ka pašvaldībām varētu tikt dotas NĪN nodokļa likmes noteikšanas tiesības kādā diapazonā, piemēram, no 1% līdz 3% vai pat normatīvi pieņemtu maksājumu, piemēram, 150 Ls apmērā. Tāpat tiek piedāvāts pilnveidot kadastrālās vērtības noteikšanu. Tiek piedāvāts arī šī nodokļa sloga izmaiņas saistīt ar izmaiņām iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Ideju par tiesību piešķiršanu vietējām pašvaldībām noteikt savu NĪN noteiktā koridorā, daļa uzņēmēju vērtē pozitīvi, citi visai piesardzīgi, jo, nonākot karojošā situācijā, pašvaldība varētu vienkārši dramatiski palielināt NĪN.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldot pusmiljonu eiro, nekustamo īpašumu attīstītājs SIA "Rent MGMT" novembrī pabeidzis vēsturiskas koka ēkas atjaunošanas darbus Rīgā. Atjaunotā ēka ir arhitekta Konstantīna Pēkšēna projektēts divstāvu dzīvojamais īres nams, kas atrodas Grīziņkalna apkaimē – Valmieras ielā, informē projekta attīstītājs.

"Tika ieguldīts patiesi liels darbs, lai šai ēkai - Ģrīziņkalna apkaimei raksturīgajai koka arhitektūras mantojuma pārstāvei - tiktu atgriezts tās sākotnējais koka apdares veidols. Pirms ēkas atjaunošanas reti kurš varēja to atpazīt kā koka ēku. To slēpa pagājušā gadsimta 30.-tajos gados izveidotais fasādes apmetums un citi dažādu laiku materiālie uzslāņojumi. Pēc atjaunošanas ēkai izveidots fasādes koka apšuvums ar klasicisma koka arhitektūrai atbilstošiem dekoratīvajiem elementiem, kas atgriež ēkai tās autora iecerēto sākotnējo vizuālo tēlu. Atdzimst Grīziņkalna apkaimes šarms," skaidro projekta arhitekte, SIA "12 līnijas" dibinātāja Agnese Lāce.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ēkā Rīgā, Krāsotāju ielā 12 projekta Grīziņkalna koka arhitektūras kompleksa restaurācija ietvaros norisinās kompleksa atjaunošanas 2. kārtas darbi.

Grīziņkalna rajons ar savu unikālo koka apbūvi ir valsts nozīmes kultūrvēsturiskais piemineklis, kas iekļauts UNESCO Pasaules kultūrvēsturiskā mantojuma sarakstā. Lai veiksmīgāk izmantotu Grīziņkalna tūrisma potenciālu, kā arī veicinātu koka arhitektūras saglabāšanu Rīgā, pašvaldība nolēma veikt investīcijas vēsturisko koka ēku renovācijā, kā arī rajona infrastruktūras sakārtošanā.

Ēkas Krāsotāju ielā 12 pirmā stāva vienā daļā plānots izvietot tūrisma uzziņas centru, kurā tiks sniegta informācija par Grīziņkalna apkaimes tūrisma piedāvājumiem: apskates objektiem, izstaigājamiem maršrutiem un apkaimes vēsturi. Uzziņas centrs pildīs arī papildus funkciju - darbosies kā kompetences centrs, kas uzkrās informāciju par koka ēku renovāciju un tās metodēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir izstrādājusi Daugavas stadiona teritorijas attīstības stratēģiju, kas paredz līdz 2022.gadam stadiona teritorijas uzlabošanai atvēlēt 47 miljonus eiro. Sadarbībā ar iesaistītajām institūcijām sagatavotā stratēģija un informatīvais ziņojums par iespējamiem risinājumiem šā gada jūlijā tiks iesniegts izskatīšanai Ministru kabinetā, informē IZM.

IZM ieteiktais risinājums paredz rietumu tribīnes pārbūvi, izveidojot papildu pagarinājumus ar 2150 skatītāju sēdvietām katrā pusē, kā rezultātā pēc rekonstrukcijas tribīnēs kopā tiks paredzētas sēdvietas 10 000 skatītājiem. Tāpat paredzēta vieglatlētikas manēžas, multifunkcionālās halles, ledus halles un bobsleja starta estakādes būvniecība, vieglatlētikas treniņlaukuma rekonstrukcija, kā arī esošās teritorijas labiekārtošana un inženierkomunikāciju sakārtošana.

Stadiona teritorijas uzlabošana plānota ar Eiropas Savienības fondu finansējumu, kas paredzēts Rīgas pilsētvides sakārtošanai Grīziņkalna apkaimē. Eiropas Komisijas programmas paredz atbalstu maza mēroga sabiedrisku, kultūras, un sporta objektu izveidei un rekonstrukcijai, nodrošinot kvalitatīvu un daudzveidīgu pakalpojumu piedāvājumu. Grīziņkalna apkaimes uzlabošana paredz attīstīt mūsdienīgu un sabiedrībai pieejamu multifunkcionālu kultūras un sporta kvartālu esošajā Daugavas stadiona teritorijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

KP atļauj vienošanos starp Balticovo, ZS Vētras un SIA Straupes Ligzda

Žanete Hāka, 04.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu atļaut AS Balticovo, ZS Vētras un SIA Straupes Ligzda paziņoto vienošanos par sadarbību, informē KP.

Vienošanās veicinās konkurenci brīvas turēšanas apstākļos iegūto vistu olu tirgū un palielinās izvēles iespējas patērētājiem.

KP lēmumā secina, ka sadarbības rezultātā palielināsies visu vienošanās iesaistīto uzņēmumu konkurētspēja, tiks sekmēta konkrēto preču izplatība un ražošanas attīstība. Tāpat vienošanās rezultātā palielināsies patērētāju izvēles iespējas.

Lai palielinātu realizējamo brīvas turēšanas apstākļos iegūtu vistu olu skaitu, vienošanās paredz, ka AS Balticovo izaudzēs un sadarbības partneriem – ZS Vētras un SIA Straupes Ligzda – pārdos dējējvistu jaunputnus un dējējvistu barību. Tāpat AS Balticovo nodrošinās šo putnu veterināro aprūpi, saražoto olu šķirošanu, iepakošanu, pārstrādi produktos un izplatīšanu, kā arī neproduktīvo putnu nodošanu kautuvēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bimbuļi rimbuļi, Palikt LV, Sēdnīca un citas asprātības uzņēmumu nosaukumos

Dienas Bizness, 23.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot iepriekšējos gados aizsāktās tradīcijas, Lursoft apkopojis arī 2014.gadā reģistrēto uzņēmumu interesantākos nosaukumus.

Lursoft skatījumā radošie prāti nav koncentrēti tikai kādā noteiktā reģionā, jo pērn reģistrēti uzņēmumi ar interesantiem nosaukumiem gan Latvijas lielākajās pilsētās, gan novados, informē Lursoft pārstāve Indra Jansone.

Tā, piemēram, no pērn janvārī reģistrētajiem uzņēmumiem, interesantākie nosaukumi Lursoft skatījumā ir Sudraba Laikmets (Rīga), Miera pērle (Rīga), Laika Eksperti (Rīga), Māra kumoss (Rīga), Rituālie Pakalpojumi (Valmiera), Labs Remonts (Rīga), Zirga Spēks (Ozolnieku nov), Flying Dogs (Ventspils), Digipalīgs (Rīga), BRIKU-BRAKU (Grobiņas nov), Viss Labi (Rīga), ZUMZUM (Rēzekne), Elpo Brīvi (Lielvārdes nov), Lec un minies (Ogres nov), 7.vārti (Ogres nov), Irracionāli risinājumi (Rīga), VĀRNU IELAS REPUBLIKA (Rīga).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grīziņkalna apkaimē, Valmieras ielā, sākti ievērojamā arhitekta Konstantīna Pēkšēna projektētā divstāvu dzīvojamā nama renovācijas darbi.

Ieguldot pusmiljonu eiro, nekustamo īpašumu attīstītājs SIA "Rent MGMT" ēkai atgriezīs tās sākotnējo koka apdares veidolu. Plānots, ka turpmāk šī būs viena no retajām autentiskajām koka ēkām Rīgas vēsturiskajā centrā, kas uzņems pilsētas viesus, ļaujot iepazīt apkārtnes bagātīgo kultūras mantojumu.

"Renovācijas projekta risinājumi paredz atbrīvoties no dažādu laiku materiālu uzslāņojumiem, tai skaitā tagadējā fasādes apmetuma, kas izveidots pagājušā gadsimta 30-tajos gados un neatbilst K. Pēkšēna sākotnējai iecerei. Tā vietā tiks izveidots fasādes koka apšuvums ar atbilstošiem dekoratīvajiem elementiem, kas atgriezīs ēkai to vizuālo tēlu, kādu sākotnēji paredzējis ēkas autors, piešķirot tai Grīziņkalna apkaimes klasicisma koka arhitektūrai raksturīgās iezīmes. Vēl būtiska pārmaiņa ēkā būs apkures sistēmas maiņa no videi ne tik draudzīgajām malkas krāsnīm uz sašķidrinātās gāzes apkures veidu. Tāpat arī tiks pilnībā pārveidota kanalizācijas un ūdens apgādes sistēma, nomainīti iekšējie un ārējie elektrotīkli, ēkas jumts, kā arī stiprinātas nesošās konstrukcijas un labiekārtots pagalms," norāda projekta arhitekte, SIA "12 līnijas" dibinātāja Agnese Lāce.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

airBaltic piesaista 200 milj. eiro obligācijās; varēs īstenot iecerēto biznesa plānu; pavērs iespējas citām Latvijas kompānijām

To trešdien sarunā ar Dienas Biznesu norādīja Latvijas nacionālas lidsabiedrības valdes priekšsēdētājs Martins Gauss, izbaudot savu slavas mirkli un aizrautīgi stāstot par investīciju piesaistes procesu.

Fragments no intervijas, kas publicēta 26. jūlija laikrakstā Dienas Bizness:

Nu, tad klājiet tik vaļā! Šai vajadzētu būt lielai dienai uzņēmuma vēsturē.

Jā, mēs strādājām ļoti smagi, lai līdz tai nonāktu. Emitēt obligācijas mūsu situācijā nebija viegli. Vispirms ir nepieciešams kredītreitings, ko saņēmām no Standard & Poor’s (BB-). Tas bija iepriekšējo gadu darba rezultāts. Tad bija nepieciešams sagatavot informāciju potenciālajiem pircējiem. Bija arī nepieciešams, lai bankas atzītu, ka ir iespēja (veiksmīgi) veikt emisiju. Beigās bija jārīko investīciju prezentācijas tūre, ejot pie investoriem un ar viņiem runājot. Mums bija ļoti intensīva tūre – sākām piektdien Tallinā, pirmdien bijām Londonā, otrdien – Frankfurtē, trešdien – Cīrihē un Ženēvā, ceturtdien lidojām uz Viļņu un Rīgu un piektdien – uz Helsinkiem. Tas darbojas šādi: jūs sākat astoņos no rīta un beidzat pēc pusnakts prezentējot, prezentējot, prezentējot. Šajā tūrē mēs faktiski runājām ar pasaules kapitālu, visiem galvenajiem fondiem un bankām. Mēs prezentējam, bet viņi izlemj, vai ticēt mums, ka varēsim obligācijas dzēst, jo tās ir nenodrošināts (finanšu) instruments. Pasaule ticēja, pieprasījums pārsniedza piedāvājumu, un mēs veicām 200 milj. eiro vērtu obligāciju emisiju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mūrnieku ielas svētkos skanēs Grīziņkalna dziesmas

, 18.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 21.septembrī plkst. 20.00 notiks Mūrnieku ielas vakara koncerts, tā vainagojot Mūrnieku ielas svētkus, kas Latgales priekšpilsētas romantiskajā ieliņā netālu no Grīziņkalna notiek jau trešo gadu.

21.septembra vakara koncertā Mūrnieku ieliņā skanēs Grīziņkalna dziesmas, kad kopā ar ielas iedzīvotājiem un svētku viesiem uz sadziedāšanos aicinās ansambļi "Šņāci, Minna", "Mūžīgais unisons" un aktieri Dita Lūriņa un Mārtiņš Egliens, Imants Skrastiņš un seno ziņģu izpildītājs Andris Daņiļenko.

Mūrnieku ielas vakara koncerta režisors Valdis Lūriņš stāsta: "Ikdienā rūdījusies, mīlējusi, smējusies, skumusi un spītējusies, tagad - plaukstoša Mūrnieku iela kļūst neatkārtojama un savdabīga. Slavenā Grīziņkalna iela. Un Grīziņkalns joprojām lepojas ar savu neatkarību, kur "Rīgas puikas tiltu taisa", kur platām acīm, caur logu rūtīm pasaulē lūkojās Vizmas Belševicas asredzīgā Bille, kur joprojām uz ielu stūriem satiekas sapņi, satiekamies arī mēs - Mūrnieku ielas dziesmās. Iespējams, ka mums sanāks mazi savējo sadziedāšanās svētki. Un domāju, ka šīs divas stundas vakarā būs mūzikas un cilvēku prieka pārpilnas".

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zem PVD inspektoru lupas – olu ražošana un tirdzniecība

Vēsma Lēvalde, 29.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms Lieldienām pastiprinātas pārbaudes sagaida pārtikas tirdzniecības vietas, kā arī olu ražošanas un fasēšanas uzņēmumus, īpašu uzmanību pievēršot olu marķējumam, derīguma termiņiem, uzglabāšanas un temperatūras režīmiem.

Par to brīdina Pārtikas un veterinārais dienests (PVD). Iedzīvotājiem PVD atgādina, ka pērkoties uzmanību jāpievērš tirdzniecības vietas tīrībai un apstākļiem, kādos tiek uzglabāti pārtikas produkti, kā arī pārtikas produkta marķējumam – derīguma termiņam un ieteicamajai uzglabāšanas temperatūrai. Jāatceras, ka ātri bojājošos produktus – gaļu un gaļas produktus, pienu un piena produktus, zivis un zvejas produktus, kā arī salātus un saldos ēdienus gan veikalā, gan mājās jāuzglabā aukstumā no 0 °C līdz +6 °C un tie jāsargā no tiešiem saules stariem. Tā kā svētkos viens no pirktākajiem pārtikas produktiem būs olas, atgādinām, ka olu uzglabāšanas temperatūru un derīguma termiņu ražotājs norāda uz iepakojuma. Atnesot mājās, olas var uzglabāt vai nu ledusskapī, vai nu ārpus tā - istabas temperatūrā, taču uzglabāšanas temperatūrai jābūt nemainīgai, jo temperatūras svārstības varētu veicināt olu bojāšanos. Iepērkoties, pircējs var atvērt kastīti un apskatīties arī marķējumu uz olas, kas ļauj uzzināt, kurā valstī olas ražotas un kādos apstākļos turētas vistas, kas šīs olas dējušas. Cipars uz olas norāda dējējvistu turēšanas veidu (0 – bioloģiskā ražošana, 1 – brīvā turēšana, 2 – turēšana kūtī, 3 – turēšana sprostos), bet burti valsts kodu, kurā olas ražotas (Latvijai tas būs LV). Tāpat uz olas redzams PVD piešķirtais identifikācijas numurs (piemēram, 1234) un papildus zīmes, kas identificē dējējvistu ganāmpulka mītni (piemēram, 1).

Komentāri

Pievienot komentāru