Citas ziņas

Ekstrēmā tūrē noskaidroti labākie no labākajiem

, 10.09.2007

Jaunākais izdevums

2007.gada 10.septembrī

Svētdien, 9. septembrī, Latvijas galvaspilsētas festivāls "Ekstrēmā tūre '07 Rīga", kas notika Rīgas domes rīkotā Jauniešu mēneša ietvaros, Grīziņkalna skeitparkā pulcēja asu izjūtu cienītājus un aktīva dzīvesveida atbalstītājus no visas Latvijas. Sacensībās ekstrēmo sporta veidu disciplīnās, kā arī Break dance V.I.P. Battle, Baltijas valstu rollinga čempionātā un veloturnīrā tika noskaidroti labākie no labākajiem.

Spraigā cīņā, bet pozitīvā gaisotnē ekstrēmo sporta veidu un mākslas festivālā, ko rīkoja sabiedriskā organizācija "Avantis" sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamentu un Latvijas skeitborda federāciju, tika piedāvātas iespējas iesaistīties sportiskajās un mākslinieciskajās aktivitātēs jauniešiem ar dažādām gaumēm un iespējām.

Festivāla ietvaros ekstrēmo sporta veidu cienītāji apliecināja savu meistarību dažādās disciplīnās. Break dance V.I.P. Battle sacensībās sīvā cīņā uzvaru guva Forsy Flave, savukārt par absolūtu uzvarētāju BMX, MTB (kalnu divriteņi), kā arī rollingā un skeitrollingā ekipāžā ar Alfrēdu Rozentālu kļuvis Didzis Krogzems. Labākais skeitborda disciplīnā ir Madars Apse, savukārt ekstrēmā sporta veida - inline - sacensību uzvarētājs ir Dmitrijs Sokolovs.

Izrādās, ka festivāls atbalsta sporta veidu, kas citās Baltijas valstīs notiek vēl tikai "pagrīdē": "Latvija ir vienīgā valsts, kurā rollings norisinās oficiālā līmenī. Šis ekstrēmais sporta veids atkarīgs no kvalitatīvas asfalta trases," stāsta Aleksandrs Briedis, "Rīgas jauno tehniķu centra" interešu izglītības metodiķis, piebilstot, ka "skeitrollings kā rollinga veids radies tieši Latvijā."

Kā īpašs jauninājums tiek atzīmēta boksa ringa uzstādīšana Break dance VIP Battle sacensību dalībniekiem un "Beatbox" meistariem: "Esam sasnieguši plānoto - uzstādījuši boksa ringu. Tas ir kas jauns, Latvijā tas notiek pirmos reizi!" stāsta jauniešu organizācijas "Avantis" pārstāvis Anatolijs Soldatenko.

Ikvienam jaunietim skeitparkā bija iespēja bez maksas apgūt iemaņas grafiti radošajā darbnīcā "Open Graffiti Studio", kas tika veidotas sadarbībā ar Hansabankas jauniešu programmu "Open". Grafiti darbnīcas nodarbības vadīja Austrumeiropas grafiti leģenda Krys. Labākie grafiti darbi, kuri tapuši ekstrēmās tūres ietvaros dažādos Latvijas reģionos, tiks izmantoti kā dizaina elements, noformējot klades, un tuvākajā laikā tās varēs iegādāties visās Baltijas valstīs.

Foto un video darbnīcās sadarbībā ar "Converse" norisinājās ekstrēmo sporta veidu filmēšanas un fotografēšanas aktivitātes.

Par festivāla skaņu ritmiem rūpējās DJ AG&Raitis un "Red Bull", bet "Hooper" piedāvāja interesantus konkursus visiem pasākuma apmeklētājiem. R-viss, Picasso un DJ Monstrs muzikālās un ritma variācijas priecēja festivālā dalībniekus sacensību izšķirošajos brīžos.

Vaicāti par to, vai festivāls "atgriezīsies" arī nākamgad, organizatori apliecina, ka ekstrēmā tūre apceļos Latviju arī nākamajā sezonā, turklāt festivāla ietvaros tiks realizētas jaunas idejas: "Arī nākamgad plānojam viesoties dažādās Latvijas pilsētās, piedāvājot jauniešiem jaunas brīvā laika pavadīšanas iespējas. Vēlamies parādīt to, cik daudz pozitīvas enerģijas spēj sniegt kvalitatīvi pavadīts brīvais laiks!" apliecina Sanda Brūna, viena no pasākuma organizatorēm.

Pasākumu atbalstītāji: Rīgas domes izglītības, jaunatnes un sporta departaments un Latvijas Sporta pārvalde. Par balvām sacensību uzvarētājiem rūpējās - Hansabankas jauniešu programma "Open", "Converse", "Hooper", "Red Bull", veikals "Ripo", veikals "Burusports", "Čili Pica".

Informatīvais atbalsts: žurnāli Sports, Sīrups, Kas Jauns, Draugiem.lv, radio NABA, MTV, Pirmais Baltijas Kanāls, JCDecaux.

Papildus informācijai:

"Avantis": Kristaps Pagrabs (mob. 26476489), Sanda Brūna (mob. 29837235), Mikus Ojers (mob. 28331256).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Relaks tūre klienti par nenotikušu ceļojumu saņēmuši apdrošināšanas atlīdzības 28,5 tūkstošu eiro apmērā

Žanete Hāka, 19.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas sabiedrība BTA Insurance Company SE, izpildot visas uzņemtās saistības, kas izriet no BTA un SIA Relaks tūre savstarpēji noslēgtā apdrošināšanas līguma, izmaksājusi SIA Relaks tūre klientiem apdrošināšanas atlīdzības līgumā norādītās kopējās apdrošinājuma summas – 28,5 tūkstošu eiro – apmērā.

Tomēr, ņemot vērā to, ka SIA Relaks tūre bija apdrošinājusi savu saistību izpildi par minimālo summu, kas noteikta attiecīgo jomu regulējošajos normatīvajos aktos, bet kas neatbilst tās patiesajām uzņemtajām saistībām, lielam skaitam SIA Relaks tūre klientu par nenotikušu ceļojumu rezultātā radītajiem zaudējumiem būs jāvēršas tiesībaizsardzības iestādēs. Šis gadījums uzskatāmi parāda, ka valsts nepilnīgas tūrisma nozares kontroles dēļ tūrisma aģentūru klienti nav pasargāti no zaudējumiem, kas var rasties situācijās, ja tūrisma aģentūra nonāk finansiālās grūtībāsl, informē BTA.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par tūrisma operatora, tūrisma aģenta un klienta tiesībām un pienākumiem, kompleksa tūrisma pakalpojuma sagatavošanas un īstenošanas kārtību, klientam sniedzamo informāciju un naudas drošības garantijas iemaksas kārtību, SIA Relaks tūre pienākums bija nodrošināt savu klientu iemaksātās naudas drošības garantiju. Drošības garantijai bija jābūt pietiekamai, lai nodrošinātu klientu iemaksātas naudas atmaksāšanu, bet ne mazākai par 28 457,44 eiro. Izpildot normatīvajos aktos noteiktās minimālās prasības, SIA Relaks tūre pērnā gada 15. oktobrī noslēdza ar BTA apdrošināšanas līgumu saskaņā ar Tūrisma operatoru saistību izpildes apdrošināšanas noteikumiem par apdrošinājuma summu 28 500 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jauniešu mēnesis turpinās: 9.septembrī Grīziņkalnā "Ekstrēmās tūres '07 Rīga" pasākums

, 09.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada 8.septembrī

9. septembrī Rīgā, Grīziņkalna skeitparkā, Rīgas domes rīkotā Jauniešu mēneša ietvaros notiks Latvijas galvaspilsētas festivāls "Ekstrēmā tūre '07 Rīga". Tā ietvaros īpašā ringā norisināsies Break dance V.I.P. Battle sacensības, varēs vērot Baltijas valstu čempionātu rollingā, ekstrēmajos sporta veidos un piedalīties veloturnīrā, kā arī bez maksas apgūt dažādas radošas iemaņas grafiti un foto/video darbnīcā.

Sabiedriskā organizācija "Avantis" sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamentu un Latvijas skeitborda federāciju 9.septembrī rīko vienas dienas ekstrēmo sporta veidu un mākslas festivālu jauniešiem "Ekstrēmā tūre '07 Rīga". Grīziņkalna skeitparkā uz noslēguma pasākumu ieradīsies labākie ekstrēmās tūres darbnīcu dalībnieki no vairākām Latvijas pilsētām, lai cīnītos par uzvarētāja titulu un vērtīgām balvām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Valdība atliek jautājumu par kompensāciju izmaksām Prieks tūre klientiem

LETA, 25.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabinets otrdien nolēma atlikt jautājumu par kompensāciju izmaksām likvidētās tūrisma firmas «Prieks tūre» klientiem no valsts budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem» par nesaņemtajiem tūrisma pakalpojumiem.

Valdība vēl neskatīja šo jautājumu, jo atsevišķi ministri vēlējās iegūt plašāku informāciju, tostarp, kāda bija Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) atbildība, uzraugot tūrisma nozari.

Tāpat ministri vēlējās iepazīties ar nepieciešamajām izmaiņām regulējumā, lai neatkārtotos situācija, kad valstij ir jāsedz pakalpojuma saņēmējam zaudējumi, jo bankrotējis pakalpojuma sniedzējs.

No valsts budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem» kompensācijās «Prieks tūre» klientiem plānots izmaksāt 161 314 eiro.

Kā ziņots, 2018.gada oktobrī «Prieks tūre» tika konstatētas likviditātes problēmas un kompānija nespēja pilnībā vai daļēji pildīt savas saistības un sniegt kompleksos tūrisma pakalpojumus, tāpēc PTAC aicināja iedzīvotājus iesniegt iesniegumu par visu to maksājumu atmaksāšanu, ko ceļotājs veicis, vai, kas veikti ceļotāja vārdā. Laika posmā no 2018.gada 3.oktobra līdz šā gada 4.janvārim PTAC saņēma 290 iesniegumus maksājumu atmaksāšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūrisma firma SIA «Prieks tūre» paziņojusi par darbības pārtraukšanu, neraugoties uz to, ka daļa uzņēmuma klientu joprojām atrodas ārvalstīs, trešdien vēstīja raidījums «TV3 ziņas».

Vēl dienu pirms šā lēmuma pieņemšanas uzņēmums klientiem sniedzis pakalpojumus, turklāt vairāki tūristi vēl ir ārzemēs. Piemēram, pirms nedēļas uz Horvātiju aizbraukušie ceļotāji, jau esot tur uz vietas, uzzinājuši, ka kompānija pēkšņi beigusi savu darbību. Uzņēmuma mājaslapa ir slēgta, bet gides sniegtā informācija katru uzrunāšanas reizi bijusi atšķirīga.

Šie tūristi nolēma doties atpakaļ uz Latviju bez tūrisma firmas palīdzības. Viņiem nāksies nakšņot Polijā, taču, līdz ar «Prieks tūre» darbības pārtraukšanu, par šiem numuriņiem viesnīca samaksu nav saņēmusi.

«Par ceļojumu nākamnedēļ uz Bulgāriju jau biju samaksājis, bet šonedēļ vairs nekādi nevarēju sazināties ar firmu, tāpēc atnācu uzrakstīt iesniegumu, lai atdod naudu un miers,» raidījumam stāstīja cits «Prieks tūre» klients.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

9.septembrī Grīziņkalnā - Ekstrēmā tūre '07 Rīga

, 30.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9. septembrī Rīgā, Grīziņkalna skeitparkā notiks Latvijas lielās pilsētas festivāls "Ekstrēmā tūre '07 Rīga". Tā ietvaros īpašā ringā norisināsies Break dance V.I.P. Battle sacensības, varēs vērot Baltijas valstu čempionātu rollingā, ekstrēmajos sporta veidos un piedalīties veloturnīrā, kā arī bez maksas apgūt dažādas radošas iemaņas grafiti un foto/video darbnīcā.

Sabiedriskā organizācija "Avantis" sadarbībā ar Rīgas domes izglītības, jaunatnes un sporta departamentu un Latvijas skeitborda federāciju 9.septembrī rīko vienas dienas ekstrēmo sporta veidu un mākslas festivālu jauniešiem "Ekstrēmā tūre '07 Rīga".

9. septembrī Grīziņkalna skeitparkā tiksies labākie tūres darbnīcu dalībnieki, lai cīnītos par vērtīgām balvām un piedalītos pasākumā. Ikvienam jaunietim skeitparkā būs arī iespēja bez maksas apgūt iemaņas grafiti radošajā darbnīcā "Open Graffiti Studio", kas ir veidota sadarbībā ar Hansabankas jauniešu programmu "Open". Grafiti darbnīcas nodarbības vadīs Austrumeiropas grafiti leģenda Krys. Šī būs fantastiska iespēja gan grafiti profesionāļiem, gan iesācējiem veidot jaunus darbus, unikālus trafaretus, kā arī laimēt ikviena grafiti mākslinieka cienīgas balvas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

FOTO: Noskaidroti 30 labākie Latvijas restorāni

Žanete Hāka, 14.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieaicinot šefpavāru žūriju no ārvalstīm, trešo gadu pēc kārtas noskaidroti labākie restorāni Latvijā.

Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2015 nosaka atbilstoši starptautiskajai praksei – vispirms interneta aptaujā vietējie žurnālisti, gardēži un restorānu jomas eksperti nobalsoja par viņuprāt labākajiem restorāniem, katru no tiem izvērtējot, piešķirot punktus par ēdienu, dzērieniem, apkalpošanu un atmosfēru. Pēc iegūto rezultātu apkopošanas pie darba ķērās starptautiska žūrija, kuru šogad veidoja 14 pieredzējuši profesionāļi no Vācijas, Zviedrijas, Igaunijas, Dānijas, Šveices, Somijas un Norvēģijas, informē konkursa organizētāji.

Apmeklējot restorānus, žūrija katram no tiem individuāli piešķīra punktus. Maksimālais punktu skaits, ko restorāns varēja iegūt, bija 200 punkti - 80 punktus par ēdienu; 50 punktus par apkalpošanu; 40 punktus par dzērieniem un 30 punktus par atmosfēru restorānā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

KP atļauj vienošanos starp Balticovo, ZS Vētras un SIA Straupes Ligzda

Žanete Hāka, 04.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu atļaut AS Balticovo, ZS Vētras un SIA Straupes Ligzda paziņoto vienošanos par sadarbību, informē KP.

Vienošanās veicinās konkurenci brīvas turēšanas apstākļos iegūto vistu olu tirgū un palielinās izvēles iespējas patērētājiem.

KP lēmumā secina, ka sadarbības rezultātā palielināsies visu vienošanās iesaistīto uzņēmumu konkurētspēja, tiks sekmēta konkrēto preču izplatība un ražošanas attīstība. Tāpat vienošanās rezultātā palielināsies patērētāju izvēles iespējas.

Lai palielinātu realizējamo brīvas turēšanas apstākļos iegūtu vistu olu skaitu, vienošanās paredz, ka AS Balticovo izaudzēs un sadarbības partneriem – ZS Vētras un SIA Straupes Ligzda – pārdos dējējvistu jaunputnus un dējējvistu barību. Tāpat AS Balticovo nodrošinās šo putnu veterināro aprūpi, saražoto olu šķirošanu, iepakošanu, pārstrādi produktos un izplatīšanu, kā arī neproduktīvo putnu nodošanu kautuvēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītas izglītības organizācijas “Junior Achievement Latvia” un “Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras” organizētās Jauno uzņēmēju dienas 2022, kurās noskaidroti Latvijas labākie skolēnu mācību uzņēmumi (SMU) un uzņēmējdarbības izglītības pedagogi valstī.

Tiesības pārstāvēt valsti Eiropas labāko mācību uzņēmumu konkursā šovasar izcīnījis SMU “ThreeCube”. Skolēni radījuši ar 3D printeri drukājamas dažādu rotaļu tēlu figūras. Tās kopā ar aplikāciju “C-app” ļaus sākumskolas vecuma bērniem saistošā veidā apgūt dažādus mācību priekšmetus, piemēram, matemātiku, angļu valodu vai latviešu valodu.

Uzņēmumu izveidojuši četri skolēni no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas un konkursā uzņēmums saņēma arī titulu “Latvijas labākais tehnoloģiju SMU”. Šo titulu piešķir labākajam “Junior Achievement Latvia” un “Printful” SMU tehnoloģiju un inovāciju programmas dalībniekam, kas programmas ietvaros radījis dzīvotspējīgāko tehnoloģijās balstīto produktu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noskaidroti Latvijas zīmolu topa 2024. gada finālisti, informē pasākuma organizatori.

Par vietām kādā no septiņām kategorijām šogad Latvijā sacentās kopumā 363 zīmoli, bet finālā ierindojušies 35. Savukārt visas Baltijas 2024. gada laureāti tiks noskaidroti jau 20. septembrī, mārketinga nozares pasākuma – Baltic Brand Forum – laikā.

Finālisti noskaidroti, pamatojoties uz Baltijas zīmolu un dzīvesstila pētījuma Brand Capital datiem, ko veica kompānija Norstat.

Šogad pētījumā piedalījušies vairāk nekā 3000 Baltijas valstu iedzīvotāju, atbildot uz teju 300 jautājumiem par dzīvesstilu un attieksmi, tādējādi ļaujot apkopot patērētāju viedokļus par aptuveni 600 zīmoliem Baltijā.

Norstat vadītāja Latvijā Linda Ezera: “Brand Capital pētījums ir unikāls rīks, jo tas sniedz iespēju vairāk nekā 600 zīmolu precīzi izprast savu pozīciju Baltijas tirgū. Šāda mēroga pētījums ļauj izvērtēt patērētāju gaidas un vajadzības, kā arī nodrošina zīmoliem iespēju pielāgot savu mārketinga stratēģiju un aktivitātes atbilstoši jaunākajām tirgus tendencēm. Vienlaikus, neslēpsim, tas ļauj arī izcelties citu zīmolu vidū savā nozarē, kas mūsdienās nav mazsvarīgi!”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pirms Lieldienām veicot pārbaudes pārtikas aprites uzņēmumos, konstatējis, ka viena vairumtirdzniecības uzņēmuma noliktavā atrodas liels daudzums - vairāk nekā 40 tūkstoši Polijas izcelsmes vistu olu, kurām ražotāja noteiktais derīguma termiņš beidzies 14.aprīlī, informē PVD.

Produkta izplatītājs ir SIA Walux.

Konstatēts, ka olu iepakojumam ir veikts pārmarķējums, lai šādu, jau pārtikai nederīgu produkciju, izplatītu patērētājiem. PVD ir noskaidrojis tirdzniecības uzņēmumus, kuriem olas ir izplatītas un uzsācis olu izņemšanu no apgrozības.

Veicot detalizētāku pārbaudi atklājās, ka vistu olu marķējuma vizuālais izskats un teksta saturs atšķiras no ražotāja marķējuma, uz dažām olu iepakojuma kastēm bija pat divi marķējumi – ražotāja un pārmarķētais. Tāpat pārbaudes laikā PVD inspektori konstatēja pazīmes - bojātu olu kārbas virsmu, kas liecina, ka olas pārmarķētas ar mērķi pagarināt derīguma termiņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojoties Lieldienām, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) atgādina – iegādājoties pārtikas produktus svētku galdam un olas krāsošanai, jābūt vērīgiem – jāseko līdzi informācijai preces marķējumā un jāpievērš uzmanība pārtikas produktu derīguma termiņam. PVD aicina iegādāties produktus pārdomāti, neveidojot lielus pārtikas uzkrājumus.

Gatavojoties svētkiem, PVD atgādina:

- Pārtikas produktus iegādājieties legālā tirdzniecības vietā. Nepērciet nezināmas izcelsmes un apšaubāmas kvalitātes pārtikas produktus, neiegādājieties tos neatļautās tirdzniecības vietās!

- Iepērkoties pievērsiet uzmanību tirdzniecības vietas tīrībai un apstākļiem, kādos pārtikas produkti tiek tirgoti.

- Kārtīgi izpētiet produkta marķējumu - paskatieties, kāds ir tā derīguma termiņš un kādā temperatūrā produkts jāuzglabā, lai tas nesabojātos.

- Pārliecinieties, vai pārtikas produkta iepakojums nav bojāts un vai veikalā tas ir uzglabāts atbilstošos apstākļos.

- Nebaidieties preci pasmaržot, lai pārliecinātos, vai tai nepiemīt produktam netipiska smarža.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Dzīvnieku turēšanai būs jāizstrādā biodrošības pasākumi

Žanete Hāka, 20.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātus jaunus noteikumus, kuri nosaka biodrošības pasākumus dzīvnieku turēšanas vietās, lai pilnībā vai daļēji novērstu slimības ierosinātāju iekļūšanu ganāmpulkā vai atsevišķā dzīvnieku populācijā, informē ZM.

Biodrošības pasākumi ir darbību kopums, kas nodrošina dzīvnieku turēšanas vietu un to aprīkojuma tīrību, transportlīdzekļu un apmeklētāju kontrolētu kustību, kūtsmēslu un dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu savākšanu un uzglabāšanu, kā arī darbinieku zināšanas par dzīvnieku slimībām un mijiedarbību starp dzīvnieku veselību, dzīvnieku labturību un cilvēka veselību.

Biodrošības pasākumi jāizstrādā mājputnu ganāmpulkiem, izņemot ganāmpulkus, kuros mājputnus tur olu un gaļas iegūšanai nelielā daudzumā. Vēl biodrošības pasākumi ir jāievieš vēršu apakšdzimtas, cūku, aitu un kazu savākšanas centros, dzīvnieku tirgošanas telpās un dzīvnieku turēšanas vietās, kur dzīvniekus tur izolācijā līdz izvešanai uz trešajām valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

airBaltic piesaista 200 milj. eiro obligācijās; varēs īstenot iecerēto biznesa plānu; pavērs iespējas citām Latvijas kompānijām

To trešdien sarunā ar Dienas Biznesu norādīja Latvijas nacionālas lidsabiedrības valdes priekšsēdētājs Martins Gauss, izbaudot savu slavas mirkli un aizrautīgi stāstot par investīciju piesaistes procesu.

Fragments no intervijas, kas publicēta 26. jūlija laikrakstā Dienas Bizness:

Nu, tad klājiet tik vaļā! Šai vajadzētu būt lielai dienai uzņēmuma vēsturē.

Jā, mēs strādājām ļoti smagi, lai līdz tai nonāktu. Emitēt obligācijas mūsu situācijā nebija viegli. Vispirms ir nepieciešams kredītreitings, ko saņēmām no Standard & Poor’s (BB-). Tas bija iepriekšējo gadu darba rezultāts. Tad bija nepieciešams sagatavot informāciju potenciālajiem pircējiem. Bija arī nepieciešams, lai bankas atzītu, ka ir iespēja (veiksmīgi) veikt emisiju. Beigās bija jārīko investīciju prezentācijas tūre, ejot pie investoriem un ar viņiem runājot. Mums bija ļoti intensīva tūre – sākām piektdien Tallinā, pirmdien bijām Londonā, otrdien – Frankfurtē, trešdien – Cīrihē un Ženēvā, ceturtdien lidojām uz Viļņu un Rīgu un piektdien – uz Helsinkiem. Tas darbojas šādi: jūs sākat astoņos no rīta un beidzat pēc pusnakts prezentējot, prezentējot, prezentējot. Šajā tūrē mēs faktiski runājām ar pasaules kapitālu, visiem galvenajiem fondiem un bankām. Mēs prezentējam, bet viņi izlemj, vai ticēt mums, ka varēsim obligācijas dzēst, jo tās ir nenodrošināts (finanšu) instruments. Pasaule ticēja, pieprasījums pārsniedza piedāvājumu, un mēs veicām 200 milj. eiro vērtu obligāciju emisiju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zem PVD inspektoru lupas – olu ražošana un tirdzniecība

Vēsma Lēvalde, 29.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms Lieldienām pastiprinātas pārbaudes sagaida pārtikas tirdzniecības vietas, kā arī olu ražošanas un fasēšanas uzņēmumus, īpašu uzmanību pievēršot olu marķējumam, derīguma termiņiem, uzglabāšanas un temperatūras režīmiem.

Par to brīdina Pārtikas un veterinārais dienests (PVD). Iedzīvotājiem PVD atgādina, ka pērkoties uzmanību jāpievērš tirdzniecības vietas tīrībai un apstākļiem, kādos tiek uzglabāti pārtikas produkti, kā arī pārtikas produkta marķējumam – derīguma termiņam un ieteicamajai uzglabāšanas temperatūrai. Jāatceras, ka ātri bojājošos produktus – gaļu un gaļas produktus, pienu un piena produktus, zivis un zvejas produktus, kā arī salātus un saldos ēdienus gan veikalā, gan mājās jāuzglabā aukstumā no 0 °C līdz +6 °C un tie jāsargā no tiešiem saules stariem. Tā kā svētkos viens no pirktākajiem pārtikas produktiem būs olas, atgādinām, ka olu uzglabāšanas temperatūru un derīguma termiņu ražotājs norāda uz iepakojuma. Atnesot mājās, olas var uzglabāt vai nu ledusskapī, vai nu ārpus tā - istabas temperatūrā, taču uzglabāšanas temperatūrai jābūt nemainīgai, jo temperatūras svārstības varētu veicināt olu bojāšanos. Iepērkoties, pircējs var atvērt kastīti un apskatīties arī marķējumu uz olas, kas ļauj uzzināt, kurā valstī olas ražotas un kādos apstākļos turētas vistas, kas šīs olas dējušas. Cipars uz olas norāda dējējvistu turēšanas veidu (0 – bioloģiskā ražošana, 1 – brīvā turēšana, 2 – turēšana kūtī, 3 – turēšana sprostos), bet burti valsts kodu, kurā olas ražotas (Latvijai tas būs LV). Tāpat uz olas redzams PVD piešķirtais identifikācijas numurs (piemēram, 1234) un papildus zīmes, kas identificē dējējvistu ganāmpulka mītni (piemēram, 1).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš šā gada 1. janvāra visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs ir aizliegts dējējvistas turēt nelielos būros, tomēr 12 valstīs, tostarp arī Latvijā, dējējvistu turētāji šo jauno normu par vistu labturību neievēro, vēsa ibtimes.com.

Nelielie būri tika aizliegti, jo tie nenodrošina pat minimālas dzīvnieku labturības prasības. Būros, kuru izmantošanu ES liegusi, vistas dzīvo 550 kvadrātcentimetru platībā, kas ir mazāks laukums par A4 formāta lapu. Tāpat vistām nav pieejama dienasgaisma, šajā «laukumā» nevar nodrošināt to, lai vistas būtu nodarbinātas. ES Direktīva paredz, ka šauro būru vietā jāizmanto modernizēti būri.

ES Direktīvu par dējējvistu turēšanu bez Latvijas tiek pārkāpta arī Beļģijā, Bulgārijā, Kiprā, Francijā, Grieķijā, Unghārijā, Itālijā, Nīderlandē, Polijā, Portugālē un Spānijā.

Šā gada 26. janvārī Eiropas Komisija (EK) uzsāka procedūru pret 14 valstīm, kurās netika ievēroti jaunie dējējvistu turēšanas nosacījumi. EK noteica, ka pārkāpumiem jābūt novērstiem divu mēnešu laikā – līdz 26. martam, taču tas tika paveikts tikai divās valstīs – Lielbritānijā un Rumānijā, informē ibtimes.com.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noskaidrota komanda, kas pārstāvēs Latviju Eiropā

, 02.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 2. augustā noslēgusies Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) rīkotā nometne Latvijas labākajiem Jaunajiem satiksmes dalībniekiem. Nometnes noslēguma sacensībās noskaidrots komandas sastāvs, kas rudens sākumā pārstāvēs mūsu valsti Eiropas sacensībās Madridē. Četri labākie Jaunie satiksmes dalībnieki ir: Arnita Lējēja, Linda Gundega Rungovska, Rihards Frīdenbergs un Deins Lagzdiņš - visi - aizputnieki.

No 30.jūlija līdz 2. augustam, Tehniskās universitātes sporta un atpūtas bāzē "Ronīši" CSDD rīkoja sagatavošanās nometni, kur no astoņiem šī gada Latvijas Jauno satiksmes dalībnieku sacensību uzvarētājiem tika noskaidroti četri spēcīgākie un zinošākie.

Sagatavošanās nometnē jaunieši pilnveidoja zināšanas ceļu satiksmes noteikumos, drošības jautājumos, spējā koncentrēties un mākā izbraukt sarežģītus posmus ar velosipēdu. Pēdējā nometnes dienā tika rīkotas sacensības, kuru ietvaros tika pārbaudītas dalībnieku iemaņas un prasmes, kā arī noskaidroti četri labākie.

Projekta kuratore Valda Kjaspere vērtē, ka šī gada uzvarētāji apliecinājuši ļoti augstu sagatavotības līmeni. "Ne velti uzvarētāju četrinieks ir no komandas, kura šogad Jauno satiksmes dalībnieku finālā jūnijā pārspēja citas ar 60 punktu pārsvaru. Viņu sagatavotība ļauj cerēt uz panākumiem arī Eiropas sacensībās," norāda Valda Kjaspere.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Vērtēs, kuros Latvijas restorānos tiek gatavoti labākie deserti

Žanete Hāka, 21.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šis ir jau trešais gads, kad pavārmākslas konkursa Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2016 ietvaros tiks izvērtēts un noteikts, kurā no pašmāju restorāniem tiek gatavoti labākie deserti Latvijā.

Saldos ēdienus vērtē augstākā līmeņa eksperti – ar Michelin zvaigznēm godalgoti šefpavāri no dažādām Eiropas valstīm. Iepriekšējos divos gados Latvijas labākā deserta nominācijā uzvarēja restorāns Vincents.

«Konditoram restorānā ir ļoti liela loma, jo deserts ir maltītes kulminācija, bez kuras neviena restorāna apmeklējums nebūs pilnvērtīgs. Tomēr konditori nereti paliek šefpavāra ēnā, tādēļ, lai uzslavētu un izceltu desertu meistaru sniegumu, ir ieviesta labāko desertu nominācija, kas tiek piešķirta par visaugstāk novērtētajiem restorāna desertiem,» stāsta Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2016 organizators Normunds Norenbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Zaudējot ABLV Bank, mēs zaudējam labākos

Sandris Točs, speciāli DB, 14.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Tieši Gaida Bērziņa laikā tika uzbūvēta šī «administratoru pūlu» sistēma, radās šīs administratoru apvienības, kas garantēja, ka parādnieks var tikt pie «pareizā» administratora, kas akceptēs kaut kādas «kreisās» ārpusbilances saistības, kas palielinās kopējo parādu un līdz ar to samazinās bankas iespējas saņemt atpakaļ savu naudu,» saka AS West Kredit valdes priekšsēdētājs Sergejs Maļikovs

Pēc notikušās advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības no visām pusēm tagad dzirdam stāstus, kas sākas apmēram tā «advokātu aprindās visi sen jau zināja». Varbūt jūs arī varat pastāstīt, ko «visi sen jau zina» jūsu aprindās?

Pastāstīšu kaut ko tādu, ko jūs neatradīsiet ne Google, ne Delfi, ne pietiek.com. Kreditēšanas nozarē darbojos apmēram no 1998.gada. Bet kāpēc es ar to vispār sāku nodarboties? Tāpēc, ka es pirms tam lielu naudu pazaudēju Capital Bank. Krievijas 1998.gada krīze skāra arī vairākas Latvijas bankas – bankrotēja Rīgas komercbanka un arī Capital Bank, kas atradās Brīvības ielā. Tad es pazaudēju 1 miljonu dolāru, kas tolaik bija ļoti daudz un arī tagad nav maz. Un zināt, kas bija bankas administrators? Jūs gan jau tajā laikā noteikti nebijāt dzirdējuši pat tādus vārdus kā «administrācija» un «likvidācija». Bankas likvidators tātad bija Ilmārs Krūms. Un zināt, kas viņam palīdzēja, skraidīja un pienesa papīrus? Gaidis Bērziņš un Lauris Liepa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

12. jūlijā Liepāja svinēs Jūras svētkus

Vēsma Lēvalde, Db, 09.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

12. jūlijā pulksten 12:00 Liepājā sāksies gadskārtējie „Jūras svētki”, kas turpināsies līdz 2:00 Vecās ostmalas promenādē ar dziesmām, dejām, atrakcijām, pārsteigumiem un balvām. Īpašais viesis būspirāts Roberto Meloni.

Dienas programma sāksies 12:00 – ar svinīgu piemiņas brīdis pie pieminekļa bojā gājušajiem jūrniekiem. Pēc tam visi aicināti uz Liepājas promenādi, kur no 12:30 līdz 17:30 kopā ar Veco Pirātu un Kuģa Žurku varēs aizceļot uz tālām zemēm. Varēs dziedāt un dejot, piedalīties SEB bankas „Ģimeni mīlot!” dziesmotajā konkursā „Jūra krāc un vēji pūš!”, kā arī sadziedāt ar Liepājas zvaigznēm(Ivo Fominu, Tomasu Kleinu un Ediju Šnipki). Varēs izpausties Ingas Čires sejas apgleznošanas darbnīciņā, kā arī piedalīties zīmējumu konkursā uz asfalta „Vecā pirāta piedzīvojumi” un „Pirāta karoga” apgleznošanā. Savus spēkus varēs izmēģināt arī pirātu stafetēs. Svētku ietvaros Jūras spēki piedāvā arī kuģa apskati. Visi dienas pasākumi būs bez maksas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošības policija ir noskaidrojusi personas, kas izplatīja baumas par iespējamo nacionālās valūtas devalvāciju un šobrīd cenšas rast pierādījumus, kas apliecinātu šo personu pretlikumīgos nolūkus.

Viens no kriminālprocesiem ir par kāda laikraksta izplatīto informāciju par lata devalvāciju, kas neatbilst patiesībai. Sīkāku informāciju par aizdomās turētajām personām DP neatklāj, taču brīdina, ka ik vienam vajadzētu būt uzmanīgam un esošajā ekonomiskajā situācijā pārdomāt, pirms sākt atstāstīt dzirdēto par iespējamajām norisēm ekonomikā.

Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz pat sešiem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupas "Prāta vētra" koncerti Krievijā šajos apstākļos nenotiks, sociālajos tīklos paziņojusi grupa.

Par minēto grupa informējusi "Instagram" latviešu valodā vēstošajā kontā, savukārt krievvalodīgajā kontā grupas ieraksts vēsta par to, ka tūre ir nevis atcelta, bet pārcelta. Mūziķi saviem sekotājiem akcentē, ka "apstākļi ir spēcīgāki par viņiem" un ka līdzko būs informācija par pārceltajiem tūres datumiem, tie tiks izziņoti. Līdz tam "Prāta vētra" faniem apsolījusi "būt tuvāk tiešsaistē, ticot, ka viss būs labi".

"Prāta vētrai" no marta sākuma bija plānota albuma "Gads bez kalendāra" tūre Krievijā, apmeklējot vairāk nekā desmit pilsētas.

Ņemot vērā Krievijas agresiju pret Ukrainu, sociālajos tīklos izvērsās diskusijas, cik nošķirta patiesībā ir politika un mūzika un attiecīgi - vai Latvijas grupai vajadzētu doties šajā koncertturnejā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Gjensidige būs jāizmaksā atlīdzības Prieks Tūre klientiem par nenotikušiem ceļojumiem

Db.lv, 06.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir izskatījis saņemtos 290 patērētāju iesniegumus par apmaksātajiem, bet nesaņemtajiem tūrisma pakalpojumiem no SIA «Prieks Tūre», kurai tika konstatētas likviditātes problēmas un kura vairs pakalpojumu sniegšanu nenodrošina.

Šobrīd, pamatojoties uz Uzņēmumu Reģistra valsts notāra lēmumu, ir izbeigta SIA «Prieks Tūre» darbība.

Iesniegumu izskatīšanas rezultātā PTAC ir pieņēmis lēmumu, ar kuru SIA «Prieks Tūre» nodrošinājuma (t.i., apdrošināšanas polises) izsniedzējam ADB «Gjensidige» Latvijas filiālei uzdod bez nepamatotas kavēšanās veikt maksājumu atmaksāšanu tiem ceļotājiem, kuri bija iegādājušies kompleksos tūrisma pakalpojumus un iesnieguši atbilstošus dokumentus (268 iesniegumi).

Katram ceļotājam atmaksājamo izdevumu apmērs ir aprēķināts proporcionāli ceļotāju skaitam, kuri pieteikušies PTAC, to samaksātajai summai un kopējam nodrošinājuma apmēram (30 000 EUR), tas ir 15,68 % no samaksātās, bet neatgrieztās naudas summas (kopējā neatgrieztā summa – 191 313,42 EUR).

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

HES interaktīvajā tūrē virtuāli var iepazīties ar Latvenergo ražošanas objektiem

Dienas Bizness, 01.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas energokompānija AS Latvenergo virtuāli vērusi durvis uz saviem ražošanas objektiem – Daugavas hidroelektrostacijām (HES), klajā laižot interesantu projektu – HES interaktīvo tūri, informē Latvenergo preses sekretāre Sandra Vējiņa.

Tūre ir virtuāls, vizuāli oriģināls un izzinošs ceļojums pa Daugavu, iepazīstot Rīgas, Ķeguma un Pļaviņu HES, kā arī uzzinot daudz interesanta par elektrības ražošanu hidroelektrostacijās un citām šai jomai saistītām lietām - zaļo enerģiju, zivju resursu atjaunošanu, palu specifiku, remontdarbiem ūdenskrātuvēs u.c.).

Projekta galvenā ideja ir atraktīvi parādīt ražošanas procesu HES vienkāršotā veidā. Tūrē apkopoti interesanti fakti un vizuālie materiāli foto un video formātā par Daugavas HES un par elektroenerģijas ražošanu hidroelektrostacijās kopumā. Iespējams pašiem virtuāli apmeklēt AS Latvenergo Daugavas HES ar 3600 panorāmasfotogrāfiju palīdzību, apskatot ražošanas objektus gan no ārpuses, gan, ielūkojoties interjerā. Tāpat var aplūkot visus Daugavas HES šķērsgriezumāar interaktīviem elementiem, lai saprastu pamatlietas, no kurām sastāv un kā funkcionē HES, kā arī animācijā uzzināt par Daugavas HES un to nozīmi Latvijā un reģionā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu rokgrupa «Coldplay» nedosies tūrē sava jaunākā albuma «Everyday Life» reklamēšanai sakarā ar bažām par koncertu ietekmi uz vidi, paziņojis grupas solists Kriss Mārtins.

Pēc viņa teiktā, grupa vēlas, lai tās koncerttūrēm «būtu pozitīva ietekme».

Pēdējā «Coldplay» tūre bija 2016. un 2017.gadā ar grupas septīto albumu «A Head Full of Dreams», kuras ietvaros tā sniedza 122 koncertus četros kontinentos.

«Mūsu nākamā tūre būs iespējami labākā versija vides ziņā,» pavēstīja Mārtins. «Mēs būtu vīlušies, ja tā nebūtu oglekļa neitrāla. Mēs uz šo brīdi esam veikuši daudzas lielas tūres. Kā mēs to varam pavērst, lai nebūtu tik daudz ņemšanas, kā došanas?»

Šobrīd grupa atrodas Jordānijas galvaspilsētā Ammānā, kur piektdien saullēktā un saulrietā rīkos divus koncertus, atzīmējot albuma «Everyday Life» iznākšanu. Abi koncerti tiks tiešraidē straumēti «YouTube».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Olu un olu produktu ražotājs Balticovo šodien izplatītā paziņojumā norāda, ka apzinās - nesen iegādātajās mazajās reģionālajās filiālēs Daugavpilī un Madonā būros audzēto vistu apstākļi, lai arī atbilst ES noteiktajām prasībām, tomēr ir vēl uzlabojami un putnu fermām nepieciešams veikt modernizāciju. Uzņēmuma stratēģiskais mērķis esot nākotnē Madonas kūtis pārveidot par brīvās turēšanas apstākļos dzīvojošu vistu kūtīm, kas patērētājiem nodrošinātu 1. numura brīvās turēšanas apstākļos dētas olas.

«Publiskotajā video, ko uzņēmuši dzīvnieku aizstāvji, redzami kadri no nemodernizētajām novietnēm Madonā un Daugavpilī, kurās atrodas putni dzīves stadijā, kad notiek dabīga putnu atspalvošanās - putni maina spalvu. Tas ir dabisks process, taču sprostos dzīvojošu putnu spalvas atjaunojas lēnāk, jo putni viens otru knābā. Tieši tāpēc putniem fermās tiek īsināti knābji, lai putni viens otru netraumētu, kā arī lai putnam ērtāk būtu satverama un uzņemama pilnvērtīga barība. Knābja īsināšana notiek putna 7-9 dienu vecumā, kad knābītis vēl nav ticis apasiņots, līdz ar to putnam netiek nodarītas sāpes,» skaidro uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru