Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju lieto uzturā bioloģisko pārtiku vismaz reizi nedēļā.
Par to liecina a/s Rīgas Dzirnavnieks veiktā aptauja ar mērķi noskaidrot patērētāju attieksmi pret bioloģisko pārtiku un viņu ēšanas paradumus.
Visvairāk cilvēku ēd bioloģiskos dārzeņus un augļus, 35% respondentu ēd bioloģiski tīro gaļu, un 33% aptaujāto atzīst, ka uzturā lieto bioloģiskos graudaugu produktus.
Lielākā daļa iedzīvotāju bioloģiskos produktus iegādājas tirgū, un tikai 16% - lielveikalos. Interesanti, ka 38% uzskata – viņi vairāk pirktu bioloģisko pārtiku, ja tā būtu plašāk pieejama lielveikalos un tiktu skaidrots tās nozīmīgums veselībai.
Vairāk nekā puse respondentu uzskata bioloģisko pārtiku par veselīgāku, bet 32% aptaujāto ir svarīgi, ka šī pārtika ir ražota Latvijā, nevis importēta. Ieklausoties patērētāju vēlmēs, AS Rīgas Dzirnavnieks sāk ražot Hercogs bioloģiskos kviešu miltus.
Bioloģiskā pārtika tiek ražota atveseļotos laukos, pilnīgi brīvi no jebkādu ķīmisko preparātu un minerālmēslu lietošanas, tās pārstrādē nav atļauts izmantot mākslīgos aromatizētājus, garšas pastiprinātājus. Dažādās valstīs mēdz būt atšķirīgi pieņemtie apzīmējumi organiski audzētiem pārtikas produktiem, taču Eiropā pārsvarā tiek izmantoti divi – ekoprodukti un bioprodukti.