Jelgavā ilgi gaidīts un daudz apspriests, kopš piektdienas apmeklētājus gaida bistro un kafejnīcas «Silva» tējas namiņš Pasta salā. «Satraukums ir liels. Viss jauns, daudz mācāmies. Taisījām tā, lai būtu skaisti, patiktu pašiem un apmeklētājiem,» reģionalajam laikrakstam Zemgales Ziņas stāsta «Silvas» vadītāja Sandra Blūmane.
Tējas namiņa ēdienkartes piedāvājumā uzsvars likts uz konditorejas izstrādājumiem (smalkmaizītēm, kūkām, kēksiem, groziņiem), taču iespējams izvēlēties arī kādu «stingrāku» ēdienu. Ar laiku atkarībā no pieprasījuma ēdienkarte varētu mainīties. Tējnīcā iespējams nobaudīt kafiju un arī dažādus kafijas dzērienus. Namiņš nebūtu iedomājams bez tējas. Kā stāsta S.Blūmane, piedāvājumā ir tikai beramās tējas.
S.Blūmane teic – kopš namiņš ir atvērts, tas piedzīvojis daudz lielāku interesi, nekā varējuši iedomāties. Kaut gan sākumā tējas namiņā apmeklētājus apkalpo septiņi darbinieki, ar laiku plānots pāriet uz trim. Darbinieku skaits atkal varētu palielināties vasarā, kad būs pieejami āra galdiņi. Pašlaik tējnīca vienlaikus var uzņemt 35 apmeklētājus.
Tējas namiņš atvērts visu nedēļu. Pašlaik tas strādā no pulksten 10 līdz 22 darbadienās un sestdienās, taču tiek pārdomāts svētdienas darba laiks. «Aizvakar, kad cilvēki nāca un vēl pēc darba laika beigām raustīja durvis, sapratām, ka jau nākamsvētdien strādāsim ilgāk par septiņiem,» atklāj vadītāja.
Kaut tuvojas pavasaris, ledus iešana un iespējamie plūdi namiņa saimnieci nebaida. «Būvēt sākām pirms diviem gadiem, bet ūdens līmeņa mērījumus veicām jau pirms tam. Meklējām informāciju par iepriekšējo gadu plūdiem Jelgavā, un secinājām, ka esam virs augstākās plūdu līnijas. Taču esam rēķinājušies ar to, ka namiņa apkārtne varētu applūst,» spriež S.Blūmane.
Taujāta, kādus līdzekļus prasījusi namiņa izbūve, S.Blūmane teic – ieguldīts ir daudz. «Iztērēts milzums enerģijas. Taisījām kā sev, nostrādāta katra detaļa – daudzviet defekts pārvērsts par efektu. Visu darījām par saviem līdzekļiem,» atklāj S.Blūmane.