Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir apturējis sidra Fizz Strawberry 4.7% izplatīšanu, jo tā marķējumā nebija norādīts, ka dzēriens satur sēra dioksīdu, kas var izraisīt alerģiskas reakcijas.
Tādējādi PVD ir uzdevis Cēsu alum pārmarķēt visu apturēto produkciju, tas ir - apmēram 44 tūkstošu skārdeņu, Db pavēstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.
Sidrs Fizz Strawberry 4.7% ir ražots Igaunijā pēc AS Cēsu alus pasūtījuma.
Sēra dioksīdu dzērienu ražošanā izmanto kā konservantu, lai novērstu tā bojāšanos.
AS Cēsu alus Kvalitātes vadītājas Inetas Jonases komentārs par sidra Fizz Strawberry taste marķējumu
Sidra Fizz Strawberry taste ražošanas procesā vīnam, lai to varētu uzglabāt, tiek pievienots konservants – sulfīts, kurš sadalīšanās rezultātā dzērienā rada sēra dioksīdu. Sēra dioksīds ir atļauta pārtikas piedeva (MK noteikumi Nr.158.), kas nav kaitīga, izmantojot to noteiktajā daudzumā – ne vairāk kā 200 mg/l, sidrs Fizz satur 50 mg/l sēra dioksīda, kā to arī konstatēja Pārtikas un veterinārais dienests.
Sēra dioksīds sidra Fizz Strawberry taste sastāvdaļu marķējumā nebija norādīts PVD konstatētā produkcijas partijā, kas pēc Cēsu alus pasūtījuma tika ražota Igaunijā. Neatbilstošs marķējums sidra partijā nekādā gadījumā neietekmē konkrētās produkcijas kvalitāti. Kā noteicis PVD, no šī gada 1. maija sidram tiks nodrošināts atbilstošs marķējums.