Kurzemes biznesa inkubatora(KBI) uzņēmums Durbes veltes un Ventspils biznesa inkubatora uzņēmums Graliņi gatavojas piedalīties starptautiskajā izstādē Riga Food 2011 kā inovatīvu produktu ražotāji.
SIA Durbes veltes izveidots nesen kā Kurzemes Biznesa inkubatora uzņēmums un kā ekoloģisko konservu un mājas vīnu ražotājas SIA Evi&Jo saistītais uzņēmums. Izstādē abi saistītie uzņēmumi būs pārstāvēti vienā stendā. DB rakstīja, ka abu uzņēmumu dibinātāja Evija Kopštāle vīnu, ievārījumu un dārzeņu konservu ražošanai izmanto pašas zemnieku saimniecībā Avenes audzēto produkciju. Ar zīmolu Durbes veltes šogad tapis upeņu saldais vīns, Pieneņu vīns, kas ir pussauss, vermuta tipa vīns, kā arī tradicionāls augļu un ogu mājas vīns, db.lv informēja E. Kopštāle.
Savukārt Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā tapušie graliņi ir zemā temperatūrā kaltēts, gatavs lietošanai produkts no diedzētiem graudiem, ko radījusi SIA Graliņi dibinātāja Svetlana Kuštana.
Abi uzņēmumi kopā ar Vidzemes biznesa inkubatora uzņēmumiem savus produktus demonstrēs stendā Inovācija pārtikai, ko organizē Latvijas Tehnoloģiskais centrs sadarbībā ar Eiropas Biznesa atbalsta tīklu Latvijā.
Riga Food 2011 notiks no 7. līdz 10.septembrim.