Ādažu čipsu ražotājs a/s Latfood sācis agro kartupeļu šķirņu novākšanas darbus. Jaunie kartupeļi atbilstot kvalitātes standartiem un tos uzreiz varēšot izmantot čipsu ražošanā, norāda a/s Latfood Agroserviss direktors Ilgvars Krūmiņš.
Viņš arī piebilst, ka neskatoties uz mainīgajiem laika apstākļiem, kartupeļu raža būšot laba. Kartupeļu šķirnes, kas tiek audzētas tieši čipsu ražošanai, esot piemērotas Latvijas klimatam, līdz ar to Latfood sadarbībā ar zemnieku saimniecībām spēj nodrošināt čipsu ražošanu no vietējiem kartupeļiem.
Latfood ir lielākais kartupeļu čipsu un sāļo uzkodu ražotājs Latvijā, ar gandrīz 40% lielu tirgus daļu. Šogad plānots iegādāties 11 tūkstošus tonnu kartupeļu, kas ir tikpat liels kartupeļu iepirkuma apjoms kā pērn. Līgumi par kartupeļu iegādi noslēgti ar gandrīz 20 zemnieku saimniecībām visā Latvijā.
Uzņēmuma produkcija Latvijā galvenokārt tiek realizēta ar zīmolu Ādažu čipsi, bet eksporta valstīs ar zīmolu Taffel. a/s Latfood produkcija tiek eksportēta uz Lietuvu, Igauniju, Krieviju, Lielbritāniju, Gruziju, Kazahstānu un Azerbaidžānu.