Nupat Rīgā, K. Barona ielā, durvis vērusi jauna kafejnīca, kuras īpašnieks bijušais žurnālists Reinis Kļavis cienā viesus ar paša gatavotu saldējumu un priecājas, ka cilvēki to novērtē
Kā daudzi mājražotāji, arī Reinis nodarbi sāka, eksperimentējot ar dažādām saldējuma šķirnēm un piedāvājot to gardēžiem tirdziņos visā Latvijā. Cilvēki arvien vairāk piedomā pie uzturā lietoto pārtikas produktu kvalitātes, pārliecināts ir kafejnīcas Albertīne īpašnieks.
«Iekritu ūdenī un sāku peldēt,» pirmās gaitas uzņēmējdarbībā smejoties raksturo Reinis. Pēc iepriekšējā darba zaudēšanas viņš ilgstoši pētījis dažādas nozares un domājis, kurai ķerties klāt. Apsverot domu par lauksaimniecību, jaunais uzņēmējs nosprieda, ka tā tomēr ir pārāk sarežģīta nodarbe, kas prasa specifiskas zināšanas. Doma par darbu tirdzniecībā vai došanās uz ārzemēm viņam arī nav šķitusi pievilcīga. Vienlaikus sirdij tuvāka likusies pārtikas ražošana. «Domāju par pārtiku, proti, kas būtu tāds vienkāršāks un arī pieprasīts. Nospriedu, ka maizes cepšanai vajag pamatīgu krāsni, savukārt gaļas kūpinātāju arī ir ļoti daudz. Pabraukāju pa tirdziņiem un sapratu, ka nav tik daudz saldējuma mājražotāju. Redzēju, ka siltā laikā pie saldējuma stendiem stāv garas rindas,» stāsta Reinis.
Visu rakstu Spalvaskātu nomaina pret saldējuma mašīnu lasiet 7. septembra laikrakstā Dienas Bizness.