Pārkaisot savam iecienītākajam ēdienam vai iemaisot kokteilī jebkuru no augu pulveriem, var uzņemt pietiekamu daudzumu zaļumu labuma
Tā uzskata un tos piedāvā mājražotāja Ilva Kavicka. Viņa teic, ka nodarbojas ar konservēšanu, jo kaltēšana (kā rezultātā top viņas galaprodukts) ir viens no senākajiem tās veidiem. Ogas, dārzeņi, savvaļas zaļie augi – nātres, smiltsērkšķu lapas, gārsa u.c. – ir pašu izaudzētās izejvielas piemājas saimniecībā Auces novadā. Pārstrādāt to, ko paši izaudzē, ir arī izdevīgi.
Tā ir I. Kavickas pirmā uzņēmējdarbības pieredze, ko viņa sākusi attīstīt tikai pērn. Ņemot vērā produkta specifiku, vispirms viņa startēja ar pašu izaudzēto, ievākto ar piebildi, ka avantūra tā ir, nezinot, vai produktam būs pieprasījums. Taču tagad, kad šāda ražošana mājas apstākļos apliecinājusi sevi kā gana veiksmīgu, ir doma paplašināties. Proti, palielināt apjomu, dažādot produkciju, nodibināt SIA, lai sāktu sadarbību ar Jelgavas biznesa inkubatoru un, kas zina, varbūt arī lai nonāktu līdz eksportam, kam pagaidām produkcijas nepietiek. Piemēram, nātres ir ļoti pieprasītas un teju izpirktas jau tagad tepat.
Cenas ir dažādas. Viena paciņa maksā 3–4 eiro.
Visu rakstu Rada veselīgus produktus steidzīgajiem lasiet 24. janvāra laikrakstā Dienas Bizness.