Saldumu ražotājs SIA Staburadze ieviesusi jaunu šokolādes toršu ražošanas tehnoloģiju, kas ļauj pilnveidot izstrādājumu garšu, struktūru, kā arī veidot netipisku formu tortes, informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.
«Jaunā šokolādes izsmidzināšanas metode ļauj gatavot jauna veida tortes. Latvijā plaša patēriņa segmentā līdzīgu piedāvājumu nav. Tā ļauj radīt produktus ar maigu, samtam līdzīgu faktūru. Pasaulē šāda veida produkti ir populāri desertu piedāvājumā restorānos. Šī metode arī ļauj piedāvāt tortes dažādās neklasiskās formās,» sarunā ar Nozare.lv sacīja R. Gulbis.
Viņš arī norādīja, ka pirmās ar jauno tehnoloģiju radītās tortes tirdzniecībā būs pieejamas šajās dienās Rimi, Maxima, Elvi un citos lielveikalu tīklos, kā arī AS Laima saldumu veikalos.
Tāpat R. Gulbis sacīja, ka turpmāk Staburadzes izstrādājumiem tiks izmantota jauna grafiskā identitāte un iepakojums, kurā ieguldīti 15 tūkstošus latu.
«Patērētāju ērtībai radīts jauns, kā arī dizains, kas tiks piemērots visiem Staburadzes produktiem. Jaunais logotips atgādina par pieredzi, kas uzņēmumā krāta kopš tā veidotāja Vilhelma Ķuzes laika. Iepakojumā tiek saglabātas astoņstūra kastes, bet tagad tās būs savienotas ar košu uzlīmi, kas vēstīs par tortes saturu. Jaunās identitātes un iepakojuma izveide uzsākta pirms pieciem mēnešiem un turpināsies visu 2013. gadu. Sākotnējās investīcijas ir vairāk nekā 15 tūkstoši latu,» sacīja R. Gulbis.
Jau ziņots, ka Staburadze konditoreja tiek veikta iekārtu nomaiņa. Rotācijas cepamo krāšņu nomaiņa būtiski uzlabos vides un iedzīvotāju dzīves kvalitāti, samazinot gaisa piesārņojumu Rīgā. Kopējās šī projekta izmaksas ir vairāk nekā 230 000 latu. Projekts tiek īstenots, izmantojot valsts piedāvātās iespējas, ko sniedz līdzekļi no emisiju kvotu tirdzniecības saskaņā ar Kioto protokolu. Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzfinansējums ir 45% apmērā. Projektu plānots pabeigt 2013.gada pirmajā pusgadā.