Šajā piektdienā portāls db.lv viesojās Lage Ko kulinārijas cehā, lai aplūkotu, kā top tortes.
Pēdejā gada laikā toršu pārdošanas apjomi uzņēmumā ir pieauguši gan standarta tortēm, gan arī tām, kuras tiek gatavotas pēc pasūtījuma. Kopējais toršu, gan pasūtīto, gan standarta, apjoma pieaugums šogad, salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu (gada 8 mēnešiem), ir bijis aptuveni 22%, stāsta Lage Ko pārstāve Nadežda Lukjančuka.
Lielāko daļu kompānijas cepto toršu veido standarta tortes, tie ir aptuveni 65% no kopējā apjoma. Tortes, kuras tiek gatavotas pēc pasūtījuma, ir mazākā apjomā, jo Latvijā cilvēki īpaša dizaina tortes pasūta tikai ļoti īpašiem gadījumiem.
Galerijā augstāk skaties, kā top tortes!
#2/19
Izejvielu noliktava. Miltus uzņēmums iegādājas AS Dobeles dzirnavnieks, savukārt citas izejvielas, piemēram, cukuru, importē.
#6/19
Biskvītam oOlas saputo ar cukuru, iejauc skābo krējumu u iebiezināto pienu. Beigās pievieno ar cepamo pulveri samaisītus miltus un citron sulu. Mīklu sadala apaļajās formās un cep 200 grādos 18 minūtes.
#9/19
Kad pamatnes ir gatavas, no tām ar speciālas veidnes palīdzību izspiež nepieciešamo formu.
#12/19
Saldo krējumu, biezpienu un cukuru saputo stingrās putās, pievieno rīvētu sokolādi Atdzisušus biskvītus piesūcina ar sīrupu (tas var būt gan vienkārši cukura sīrups vai jebkurš cits pēc katra paša gaumes) Piesūcinātos biskvītus kārto apaļajā formā vienu uz otra pa vidu bagātīgi apziežot ar krēmu. Pa virsu lej aveņu ievārījumu sajauktu ar izkausētu želatīnu. Dekorē ar ogām un augļiem.
#13/19
Uz gatavās pamatnes klāj putukrējumu. Patlaban top kūka Sonāte.
#17/19
Uzņēmums pasūtījumiem iegādājas arī rīsu papīru ar zīmējumiem - šie iecienīti bērnu dzimšanas dienām.
#18/19
Pasūtīto toršu pieaugums ir vērojams tieši vasaras un rudens laikā, kas lielā mērā saistāms ar kāzu laiku, kā arī vasaras bērnu ballītēm.