Ēdiena un ēdiena piedevu ražotājuzņēmums SIA Spilva šā gada pirmajā pusgadā pārspējusi plānotos ražošanas rādītājus un par 2 011 852 vienībām pārsniegusi 2006. gada pirmā pusgada ražošanas apjomus, liecina uzņēmuma sniegtā informācija.
2006.gada un 2007.gada pirmo sešu mēnešu rādītāji liecina, ka šogad saražoto vienību daudzums katru mēnesi pieaudzis par 20 līdz 25%. Līdz ar to šā gada pirmajos sešos mēnešos Spilva saražojusi 10 733 576 produkcijas vienības, kas ir par aptuveni diviem miljoniem vienību jeb 23% vairāk nekā pērn šajā laika posmā.
Savukārt martā Spilva uzstādījusi mēneša rekordu, pirmo reizi Spilva vēsturē vienā mēnesī saražojot vairāk kā 2 miljonus vienību.
"Pieprasījums pēc mūsu uzņēmuma produkcijas pieaudzis tik strauji, ka jau 2008.gadā plānojam pabeigt jaunās ražotnes būvniecību, kas ļaus mums vēl vairāk palielināt Spilva ražošanas jaudas. Domāju, ka līdz ar jauno ražotni Spilva piedzīvos ne vienu vien ražošanas apjomu rekordu," pārliecināta SIA Spilva valdes priekšsēdētāja Lolita Bemhena.
Šā gada jūnijā Spilva saražojusi gandrīz 1 000 000 vienības tomātu mērču un kečupu. "Lielajam pieprasījumam pēc "Spilva" tomātu mērcēm un kečupiem ir dažādi iemesli. Vispirms jau latviešu "tradīcija" Jāņos cept šašliku, kuram kā neatņemama piedeva ir mūsu iecienītās tomātu mērces un kečupi. Tāpat cilvēki vasarā ļoti bieži rīko dārza svētkus, kuros atkal neiztikt bez mūsu tomātu mērcēm," skaidroja Spilva mārketinga un attīstības direktore Dana Erciņa.
Lai arī šogad Latvijā vērojams gandrīz trīskārtējs dārzeņu un augļu cenu pieaugums, Spilva šogad plāno augļus, dārzeņus un garšaugus iepirkt par 30 tonnām vairāk nekā pagājušajā gadā. "Jāatzīst, ka šāds cenu kāpums var turpmāk apdraudēt vietējo konservu konkurētspēju, tomēr pagaidām mēs turpināsim atbalstīt vietējos audzētājus un visas izejvielas, tāpat kā līdz šim, iepirksim tepat Latvijā, ja vien tās būs pietiekamā daudzumā un atbilstošā kvalitātē," sacīja L. Bemhena.