Ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmums Spilva uzstādījis jaunu, 75 tūkstošus latus vērtu, mārrutku pārstrādes līniju, kas ļauj palielināt ražīgumu un ieviest tirgū papildinājumus Spilvas ražoto mārrutku sortimentā.
Mārrutku smalcināšanas process jaunajā līnijā tiek veikts vakuumā, kas dod iespēju iegūt stabilu un deairētu – no gaisa atbrīvotu – produktu, kā arī ļauj pagarināt pašu produktu derīguma termiņu, jaunās mārrutku pārstrādes līnijas priekšrocības skaidro Spilvas kvalitātes un ražošanas direktore Egita Bērziņa.
Jaunās līnijas nodošana ekspluatācijā ļauj Spilvai palielināt ražīgumu mārrutku pārstrādē par 50%. Būtisks uzlabojums līdz ar jauno līniju ir personāla darba apstākļos, jo tagad mārrutku smalcināšana norisinās slēgtā tvertnē, pasargājot darbiniekus no mārrutkiem raksturīgā asā aromāta.
«Mārrutki vienmēr ir bijuši patērētāju iecienīts produkts, tādēļ arī esam nolēmuši paplašināt to sortimentu un iepriecināt mūsu pircējus ar jaunām, vēl nebijušām garšām. Līdz ar jaunās iekārtas darba uzsākšanu esam plānojuši arī paplašināt mārrutku eksportu uz kaimiņvalstīm – Igauniju, Lietuvu un Krieviju,» stāsta E.Bērziņa.
Spilvas pērn strādāja ar 11,4 miljonu latu apgrozījumu. 2009. gada laikā Spilvā saražoti 19,5 miljoni produkcijas vienību jeb 9200 tonnas ēdiena un ēdiena piedevu. «Kopējie uzņēmuma 2009. gada rezultāti vērtējami kā apmierinoši. Spilvas pārdošanas apjomu samazinājuma īpatsvars ir līdzīgs ar Latvijas IKP samazinājuma īpatsvaru – aptuveni 18% robežās. Latvijas mazumtirdzniecības apgrozījums 2009. gada laikā samazinājās apmēram 25 - 30% robežās, kas uzskatāms par vienu no galveniem SIA Spilva realizācijas kanāliem. Par veiksmi uzskatāma ir sulu kategorijas veiksmīga ieviešana Latvijas tirgū, kā arī veikmīga iegādātā Latplanta brenda produkcijas – tējas, garšvielas – ražošanas un tirdzniecības uzsākšana,» komentē Spilvas valdes locekle Lolita Bemhena.