Pasaulē lielākais šokolādes ražotājs paziņojis, ka tas plāno radīt šokolādes tāfelīti, kas varētu cīnīties ar grumbām un palēnināt novecošanas procesu, vēsta Reuters.
20 gramus smagas speciāli izstrādātas šokolādes tāfelītes apēšana katru dienu varētu palīdzēt aizkavēt grumbu rašanos un padarīt ādu daudz starojošāku, veicinot elastīgumu un uzlabojot hidratāciju, liecinot kompānijas Barry Callebaut pētījumi.
Reuters norāda, ka patērētāji visā pasaulē arvien lielāku uzmanību pievērš tam, ko viņi lieto uzturā, tādēļ lielākās pārtikas grupas pašlaik iegulda lielas pūles veselīgas pārtikas radīšanā.
Jau līdz šim tika uzskatīts, ka tumšā šokolāde palīdz pazemināt asinsspiedienu un samazina insulta risku.
Taču Šveices grupa esot izstrādājusi veidu, kā saglabāt flavanolus, kas atrodami kakao pupiņās, šokolādes ražošanas procesā, tādējādi ļaujot tai ražot šokolādes tāfelīti, kas ir bagātāka ar flavanoliem.
«Šokolāde un veselība šķiet, ka nesader kopā, bet šis ir ļoti interesants priekšlikums: cilvēks var ēst to, kas viņam garšo, un tas arī nāk par labu, tas ir lieliski,» stāstījis kompānijas pārstāvis.
«Pārtikas ražošanas uzņēmumi veselību un labsajūtu piesaista dažādiem produktiem, un veselīgai šokolādei tirgū noteikti ir vieta. Mēs jau esam redzējuši, kā tas nostrādā attiecībā uz piena produktiem, piemēram, Danone Actimel un Unilever Benecol,» stāstījis kāds eksperts.