Jaunākais izdevums

Db.lv piedāvātās viktorīnas, kurā varējāt laimēt slēpju komplektu HEAD (HEAD Xenon X 1.0 CP9 light-bl, Tyrolia SL 100 stiprinājumi) no veikala Burusports 170 Ls vērtībā, uzvarētāja Baiba Štegmane 24. janvāra pēcpusdienā ieradās izdevniecības Dienas bizness redakcijā, lai saņemtu savu laimestu.

Baiba Štegmane strādā valsts iestādē. Par viktorīnu uzzinājusi no darba kolēģa, kura māte vinnējusi iepriekšējā viktorīnā biļetes uz koncertu.

"Tagad būs jāmaina slidošana pret slēpošanu," pēc balvas saņemšanas sacīja Baiba Štegmane. Jautājumi sākumā šķituši grūti, bet, ierakstot pareizos vārdus Db.lv meklētājā, varēja ātri vien uzzināt pareizās atbildes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Slēpju gatavošanu sāk ar eksperimentālu modeli

Dienas Bizness, 24.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan šī ziema vairāk var sacensties ar agru pavasari, jo sniega sega ir plāna un dažviet tās nav vispār, tas nav bijis par iemeslu piepildīt pagājušā gada apņemšanos – pilnveidot un atklāt Slēpju muzeju Tirzas pagasta Ziedukalns, vēsta reģionālais laikraksts Dzirkstele.

Pagājušajā sestdienā, kad pie Slēpju muzeja pulcējās neliels slēpošanas cienītāju pulks, tas arī tika izdarīts. Neizpalika arī kopīgs slēpojums, kam katrs tā dalībnieks varēja izraudzīties retro slēpes no muzeja ekspozīcijas.

«Mēs šodien diezgan šaurā entuziastu lokā atkārtoti atklāsim Slēpju muzeju, tāpēc šim pasākumam neveltījām arī plašu iepriekšēju publicitāti. Pirmā atklāšana jau bija, bet pa šo laiku muzeja ekspozīcija ir ievērojami papildinājusies ne tikai ar slēpēm. Ir ierīkoti jauni stendi, ir plaša informācija par slēpošanas vēsturi, slēpju ražošanas fabrikām, slēpju izgatavošanas meistariem un vēl daudz ko citu. Nu varam teikt, ka Slēpju muzejs ir pilnībā iekārtots,» stāsta Tirzas attīstības biedrības valdes loceklis novadnieks Nils Treijs, kurš ir arī šī muzeja, kas ierīkots līdz nepazīšanai pārbūvētā nelielā ēkā, pamatlicējs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā VAS "Latvijas loto" momentloterijā "Miljons" otro reizi laimēts viens miljons eiro, pavēstīja kompānijā.

Laimētāja ir rīdziniece, kura strādājusi finanšu un ražošanas nozarēs, taču tagad ir pensijā.

Kā norāda laimesta ieguvēja, laimesta lielāko daļu viņa plāno dāvināt bērniem un mazbērniem, bet ideju, kā tērēt savu laimesta daļu, patlaban vēl neesot.

"Latvijas loto" skaidro, ka viss laimests rīdziniecei tiks izmaksāts ne vairāk kā divos maksājumos 30 dienu laikā.

Kā atzīmē "Latvijas loto" pārstāvji, likums par iedzīvotāju ienākuma nodokli paredz, ka no loteriju laimestiem virs 3000 eiro laimētājam ir jānomaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis un kopumā, pēc nodokļu nomaksas, laimētāja saņems 697 178 eiro. Atlikusī summa nonāks gan valsts, gan Rīgas pašvaldības budžetā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv piedāvā jaunu viktorīnu, kurā varat laimēt slēpju komplektu HEAD (HEAD Xenon X 1.0 CP9 light-bl, Tyrolia SL 100 stiprinājumi) no veikala Burusports 170 Ls vērtībā.

Lai laimētu slēpju komplektu, ir jāatbild uz četriem jautājumiem pareizi.

Ja pareizi uz visiem četriem jautājumiem atbildēs vairāki cilvēki, tad tiks veikta izloze, kuras rezultātā tiks noskaidrots laimīgais uzvarētājs. Viktorīna noslēgsies pirmdien, 21. janvārī, plkst 12:00.

Uzvarētājs tiks paziņots otrdien, 22. janvārī.

Priekšnoteikums dalībai viktorīnā ir dalībnieka iepazīšanās ar viktorīnas noteikumiem un pilnīga piekrišana tiem.

Ja vēlaties piedalīties viktorīnā, klikšķiniet šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Šai vietai tradicionālo slēpju dizains nav mainījies gadsimtiem ilgi.

Gada lielāko daļu slēpošana ir vienīgais ātrais un ērtais veids, kā pārvietoties Khomā, Ķīnas ciematā, kur koka mājiņas tiek apsildītas, izmantojot māla krāsnis. Tas atrodas piecu stundu brauciena attālumā no tuvākās lielpilsētas.

Šai vietai tradicionālo slēpju dizains nav mainījies gadsimtiem ilgi. Slēpju apakšdaļa pārklāta ar zirga ādu, bet apavi un slēpes sastiprina ar ādas virvi.

Kažokāda slēpēm piestiprināta tā, lai atvieglotu slēpošanu uz priekšu, bet novērstu slīdēšanu atpakaļ, dodoties augšup.

Interesanti, ka netālās alās atklātie gleznojumi rāda cilvēku figūras, kas stāv uz kaut kā līdzīga slēpēm. Arheologi lēš, ka gleznojumi ir 10 000 - 30 000 gadus seni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noskaidrots Db.lv viktorīnas uzvarētājs

, 22.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies Db.lv piedāvātā viktorīna, kurā varējāt laimēt slēpju komplektu HEAD (HEAD Xenon X 1.0 CP9 light-bl, Tyrolia SL 100 stiprinājumi) no veikala Burusports 170 Ls vērtībā.

Tā kā pareizi uz visiem jautājumiem atbildēja vairāk nekā viens cilvēks, veicām izlozi, kuras rezultātā par uzvarētāju kļuva Baiba Štegmane.

Uzvarētāju lūdzam pieteikties pa e-pastu [email protected].

Sveicam uzvarētāju un aicinām pārējos nezaudēt cerības, jo jau rīt piedāvāsim jaunu viktorīnu, kurā varēsiet laimēt trīs ielūgumus (katrs divām personām) uz Chris De Burgh koncertu, Arēnā Rīga, šā gada 11. martā. Balvu kopējā vērtība 150 lati.

Priekšnoteikums dalībai viktorīnā ir dalībnieka iepazīšanās ar viktorīnas noteikumiem un pilnīga piekrišana tiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Japānu turpina mocīt deflācija

Lelde Petrāne, 26.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patēriņa cenas Japānā šā gada oktobrī samazinājušās divdesmito mēnesi pēc kārtas, sniedzot vēl vienu pierādījumu, ka valdībai neizdodas apkarot deflāciju, kas apdraud ekonomikas atlabšanu, ziņo BBC.

Galvenais patēriņa cenu indekss samazinājies par 0,6%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, liecina oficiālie dati.

Tas ir nedaudz labāks rādītājs nekā cenu kritums par 1,1%, kas tika reģistrēts septembrī.

Deflācijai ir negatīva ietekme uz ekonomikas izaugsmi, jo patērētāji atliek pirkumus, gaidot, kad cenas samazināsies vēl vairāk.

Analītiķi BBC norādījuši, ka rādītāja uzlabošanās, salīdzinot ar septembri, nekādā veidā neatspoguļo patērētāju pieprasījuma uzlabošanos. Rādītāja uzlabošanās pamatā bijuši vienreizēji faktori, piemēram, cigarešu cenu pieaugums.

Kā vēstīts, deflācija nav vienīgā Japānas bēda. Japānas eksportētāji cieš no spēcīgās jenas, kas padara viņu preces dārgākas ārvalstīs. Japānas eksporta pieaugums oktobrī palēninājās astoto mēnesi pēc kārtas. Eksports šā gada oktobrī pieauga par 7,8%. Septembrī tika reģistrēts kāpums par 14,3%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules ekonomikas izaugsme šogad palēnināsies, attīstības valstīm, piemēram, Indijai un Ķīnai nodrošinot lielāko daļu izaugsmes, atsaucoties uz Pasaules Bankas prognozi, ziņo BBC.

Banka lēš, ka pasaules iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums šogad būs 3,3%, kas ir mazāk nekā kāpums par 3,9% 2010.gadā. Jaunie tirgi augšot par 6%.

Taču šie apjomi nebūs pietiekami, lai samazinātu bezdarbu vissmagāk skartajās ekonomikās.

Banka brīdinājusi par vairākiem riskiem, no kuriem viens ir eirozonas parādu krīze. Tā esot noraizējusies arī par augošajām pārtikas cenām.

Banka prognozē, ka izaugsme Ķīnā šogad sasniegs 8,7%, bet Indijā - 8,5%, savukārt tā saukto bagāto valstu ekonomikas kopā augšot vien par 2,4%.

«Ja finanšu krīze bija sava veida stresa tests attīstības ekonomikām, tad tās to pārcieta ļoti labi,» norāda Pasaules Banka, piebilstot, ka šīs ekonomikas veicinās pasaules izaugsmi 2011.gadā, neraugoties uz joprojām pastāvošajām problēmām attīstītajās ekonomikās. Starp tām ir augstie mājsaimniecību parādi, bezdarbs, vāji banku sektori un augsti valstu parādu līmeņi, īpaši Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārvadātāji varētu taupīt līdzekļus, turpmāk nebraucot iekšā autoostās, kas savukārt radītu haosu un pašvaldību izdevumu palielināšanos.

Hipiji atgriežas

Ar optimismu sejā autoražotāji tradicionāli devušies uz Ženēvu, lai rādītu savus sasniegumus.

Aviācija

Lidosta gatava būvēt

Šovasar lidostā Rīga pasažieru pieaugums varētu sasniegt 350 tūkstošus.

Bankas

Par Komercbanku asociācijas vadītāju virzīs Bičevski

Komercbanku asociācijas vadītāja amatā virzīs Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāru Mārtiņu Bičevski.

Pasaulē

Eiro bāzes procentu likmes varētu kāpt

ECB ziņo par gatavību cīņai ar inflāciju un iespējamu eiro likmes palielināšanu jau aprīlī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Google savam produktu klāstam pievienojusi arī ekskluzīvu alu. Sadarbībā ar ASV uzņēmumu Dogfish Head kompānija izveidojusi alu, kas nosaukts par URKontinent.

Alus tapšanas procesā, kompānija izmantojusi ieteikumus no savām pārstāvniecībām vairākās pasaules valstīs. Gala rezultātā tapis beļģu dubbel tipa alus, kurā izmantotas sastāvdaļas no visas pasaules – piemēram, amarants no Dienvidamerikas, šokolādes iesals no Beļģijas, Roibosa krūma lapu tēja no Āfrikas un medus no Kalifornijas.

Jaunajam Google alum alkohola saturs ir divreiz lielāks nekā parastā alū, vēsta PC World. Ekskluzīvo alu pagaidām iespējams iegādāties Dogfish Head Brewings & Eats krogā Delavērā.

Tomēr gadījumā ja cilvēki to uzņems atzinīgi, tas varētu kļūt pieejams arī plašākā tirdzniecībā, raksta PCWorld.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ekonomists: katrs bums noplok, Ķīna nebūs izņēmums

Lelde Petrāne, 20.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas eksporta vadītās izaugsmes modelis ir uz «sabrukuma» robežas, uzskata Blackhorse Asset Management galvenais ekonomists Ričards Dankans (Richard Duncan), vēsta CNBC. Viņš sacījis, ka tas ir tikai laika jautājums, kad «lielais Ķīnas burbulis» plīsīs.

«Tagad ASV ir krīze, viņi nevar turpināt absorbēt Ķīnas pārprodukciju,» skaidrojis ekonomists.

Dancans paudis bažas, ka straujais kreditēšanas kāpums varētu novest pie banku krīzes. «Nevar būt konkrētāks veids, kā iznīcināt banku sistēmu, kā pieļaut 60% aizdevumu pieaugumu divu gadu periodā... Katrs bums noplok, Ķīnas bums nebūs izņēmums,» viņš stāstījis.

Kā vēstīts, Ķīna meklē veidus, kā veicināt iekšzemes patēriņu, lai līdzsvarotu ekonomiku.

Taču Dankans uzskata, ka algu inflācija nebūs pietiekami strauja, lai ļautu ķīniešiem patērēt to, ko viņi saražo.

«Ir tik daudz jaunu cilvēku, kas pievienojas darbaspēkam, un ir tik daudz cilvēku, kas pārnāk no laukiem uz pilsētām, ka algas nevar iet uz augšu ļoti strauji,» domā ekonomists.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

TV3 raidījuma «Superbingo» laikā svētdien tika paziņoti pirmie uzvarētāji Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkotajā čeku loterijā.

Jūlija mēneša izlozes galveno balvu jeb 10 000 eiro saņēma 12.jūlijā reģistrēts čeks ar numuru 4519024. Laimētāja telefona numura pēdējie četri cipari ir 1651.

Ar pilnu laimētāju sarakstu var iepazīties mājaslapā «www.cekuloterija.lv».

Čeku loterijas jūlija izlozē piedalījās 1 731 070 attaisnojuma dokumenti - čeki, kvītis, biļetes.

Bez galvenās balvas svētdien arī tika paziņoti trīs naudas balvu 5000 eiro vērtībā, 50 naudas balvu 100 eiro vērtībā, kā arī 72 Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku balvu, kuru vidū ir dāvanu kartes, pakalpojumi un dažādas praktiski noderīgas lietas, ieguvēji.

VID skaidroja, ka uzvarētājus jau iepriekš automātiski izvēlēja dators un raidījuma «Superbingo» laikā ierakstā tika parādīta visu laimestu ieguvēju tālruņu numuru daļa. Pēc raidījuma uzvarētāji saņems SMS ar paziņojumu par laimestu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

50 tūkst. Ls Latloto laimesta ieguvēja uzskata sevi par neveiksmīgāko no veiksminiekiem

Gunta Kursiša, 23.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī spēlē Latloto kāda kundze laimējusi 50 tūkst. Ls, viņa uzskata sevi par neveiksmīgāko no veiksminiekiem.

«Lai arī Padomju laikos Sportloto esmu laimējusi tūkstošus vērtu laimestu, uzskatu, ka esmu neveiksmīgākā no veiksminiekiem, jo gan toreiz, gan tagad ieguvu vienu laimestu kategoriju zemāk no augstākā iespējamā. Šajā reizē mani no pusmiljona latu laimesta, kas ir Džokers 7 lielākais iespējamais, šķīra viens cipars,» sūdzas 50 tūkst. Ls laimētāja.

Viņa stāsta, ka loterijā parasti piedalās ar vienu un to pašu skaitļu kombināciju, jo esot pārliecināta, ka jebkura skaitļu kombinācija reiz izkrītot.

Pašlaik laimesta ieguvējai nav konkrētu plānu, kā tērēt 50 tūkst. Ls, tomēr viņa norāda, ka esot vajadzība pēc dzīvokļa remonta, tāpat aiz kalniem neesot arī pensijas vecums un tagad ir ar steigu jādomā par uzkrājumiem vecumdienām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzoties Mans Rimi kartes 5 gadu jubilejas loterijai, izlozēta galvenā balva – jauna automašīna Audi A4.

To savā īpašumā ieguvis ārsts Egīls Gasiņš. Auto atslēgas jaunais īpašnieks saņēmis no Rimi Latvia valdes priekšsēdētāja Valda Turlā un Audi zīmola vadītājas Ilzes Grases-Ķibildes.

Egīls Gasiņš, saņemot Audi atslēgas, stāstījis, ka savdabīgā veidā pārņēmis laimētāja stafeti no vecmāmiņas, kura 1989. gadā loterijā laimējusi zaporožecu: «Es parasti nepiedalos loterijās – paļaujos tikai pats uz sevi. Bet izrādās, ka šeit tajā biju iesaistīts automātiski, pašam nemaz nezinot. Tāpēc dāvana ir vairāk nekā patīkams pārsteigums. Pat šobrīd, sēžot pie jaunā auto stūres, nespēju noticēt, ka no šodienas uz darbu un izbraucienos ar ģimeni dosimies ar citu auto.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kādai sievietei no Latvijas, kas dzīvo Dublinā, šī it kā nelaimīgā piektdiena, 13.decembris, kļuvusi par itin laimīgu dienu. Atsaucoties uz Irish Mirror, portāls Baltic Ireland ziņo, ka viņa vakar valsts loterijas birojā saņēmusi čeku 500 000 eiro vērtībā.

EuroMillions Plus izlozē, kas notikusi otrdien, 10.decembrī, sievietes nopirktā biļete izrādījās laimīga un viņa ieguva šo nozīmīgo naudas laimestu.

Saprotamu iemeslu dēļ laimētāja vēlas palikt anonīma un žurnālistiem pastāstījusi, ka laimīgo Quick Pick with Plus biļeti iegādājusies par 6 eiro.

Saņemot čeku, sieviete pastāstījusi, ka viņa nesen ir saderinājusies un laimests ir otrais brīnišķīgais notikums viņas dzīvē pēdējo divu nedēļu laikā.

«Kad vakar uzzināju, ka esmu laimējusi pusmiljonu eiro, neesmu aizvērusi ne aci – es nevarēju tam noticēt. Esmu tik šokēta un emociju pilna,» sacījusi latviete.

Sieviete pastāstījusi, ka šis gads ir bijis grūts, taču tagad, šķiet, iestājušies labāki laiki un viņai vajadzēs nedaudz laika, lai apdomātu, kā laimēto naudu tērēt, raksta Baltic Ireland.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas izstāžu biznesa karuselis griežas atkal. Kopš vasaras vidus visās 16 Vācijas federālajās zemēs ir dota zaļā gaisma izstāžu biznesam, proti, notiek klātienes izstādes, stingri sekojot izmainītajiem izstāžu organizēšanas noteikumiem un speciālajām higiēnas prasībām.

Vācijas izstāžu darbības pamatprincips šodien balstās uz 3G un tas nav mobilā interneta tīkla ātrums, bet gan ar to tiek apzīmētas trīs personu grupas, kas var piedalīties Vācijā organizētos pasākumos iekštelpās. Tās ir personas, kurām ir vakcinācijas un/vai Covid-19 pārslimošanas sertifikāts un personas ar negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Kā nākošā obligātā prasība ir medicīnisko sejas masku FFP2 valkāšana un 1,5 metru distances ievērošana. Papildus tam, katrai no izstādēm ir noteikts maksimālais vienas dienas apmeklētāju skaits. Tas nozīmē, ka uz katru izstādes dienu ir ierobežots skaits ieejas biļešu, kas nopērkamas internetā, un tikai iepriekš reģistrējoties un pievienojot digitālo sertifikātu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kaujas mašīnas formā veidotais "DJI RoboMaster S1" piedāvā savdabīgu veidu, kā ieinteresēt bērnus programmēšanā un robotu konstruēšanā

Robotizācijai aptverot aizvien jaunas dzīves sfēras, tālredzīgākās nacionālās valstis steidz gatavot rītdienas speciālistu maiņu. Cilvēkus, kuri pratīs izgatavot, apmācīt un apieties ar robotiem. Dažviet jau bērnudārzā tiek piedāvātas robotikas un pirmo soļu programmēšanā nodarbības, un arī tehnoloģiju kompānijas dod savu artavu kopīgajā lietā.

Ar bezpilota lidaparātiem pasaules mēroga atpazīstamību ieguvusī kompānija "DJI" pērn savu produktu klāstu papildināja ar neparastu konstruktoru "RoboMaster S1". Tas palīdz dažādu vecumu interesentiem apgūt prasmes robotu būvēšanā un vadīšanā ar ieprogrammētām komandām, un delverīgus zēnus piesaista ar spēju doties tanku kaujās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lattelecom: ja Baltcom nerada inovatīvu produktu, klientiem mazs ieguvums

Sanita Igaune, 07.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašreiz ir populāra tendence klientiem vienā komplektā piedāvāt dažādu nozaru pakalpojumus, un tas ir vērojams kā Latvijā, tā arī Eiropā. Tomēr, ja jaunizveidotā komplekta būtība ir tikai vēl viens papildus rēķins, nevis inovatīvs produkts, tad no šāda piedāvājuma klienti saņems salīdzinoši mazu ieguvumu, neizraisot revolucionāras pārmaiņas tirgū.

Tā DB norāda Lattelecom Komercdirektore Kerli Gabriloviča, vērtējot Baltcom plānus turpmāk komplektos ar televīzijas, telefonijas un interneta pakalpojumiem pārdot arī elektrību.

«Runājot par klientiem piedāvātā pakalpojuma pievienoto vērtību, vienmēr būtisks ir arī servisa jautājums, tāpēc jaunā pakalpojuma rezultātus noteiks tas, kā komplekta pārdevējs nodrošinās kvalitatīvu un vienotu klientu apkalpošanu, ja komplektā ietverti dažādu uzņēmumu pakalpojumi, par kuriem atbildību uzņemas katrs individuāli,» klāstīja K. Gabriloviča.

«Apmēram pusgadu esam intensīvi strādājuši pie šī biznesa virziena izveidošanas. Latvijā un pat Eiropas mērogā tā ir pilnībā jauna pieeja. Pasaulē atsevišķi gadījumi jau ir zināmi, un to uzskata par ļoti perspektīvu attīstības virzienu, jo telekomunikāciju pakalpojumi un elektroenerģija ir cieši saistīti pēc būtības, un tiem ir liela līdzība pakalpojuma piegādes un klientu servisa ziņā,» uzņēmuma pieņemto lēmumu pamatoja Baltcom valdes loceklis stāsta Gints Kiršteins, piebilstot, ka uzņēmums jau šobrīd ir ietaupījis ap simts tūkstošiem eiro, iegādājoties elektroenerģiju sava uzņēmuma vajadzībām nākamajiem trim gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atklāj Jūrmalas rezidences atslepenoto telpu mēbeļu abu komplektu sastāvu

LETA, 29.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidenta kanceleja (VPK) šodien rīkoja Jūrmalas rezidences divu pagājušajā nedēļā atslepenoto telpu un tajās esošo mēbeļu apskati, kuras laikā mediju pārstāvjiem bija iespēja uzzināt, ka mēbeļu sarakstā atrodas gan sarkans dīvāns, gan ar ādu apvilkti krēsli.

Tagad zināms, ka 21 500 latus vērtajā pārrunu telpu mēbeļu komplektā ietilpst vairākām personām domāts sarkans dīvāns ar pieciem sarkaniem spilveniem un diviem melniem spilveniem, viens galds un divi mazāki galdi. Šie abi galdiņi ir «trīsstāvīgi», tas nozīmē, ka no grīdas līdz galda augšai ir trīs izmantojamas virsmas dažādu lietu novietošanai.

Pārrunu telpu mēbeļu komplektā ietilpst arī četri mīkstie krēsli - divi galvenokārt pelēkā krāsā un divi ar dominējošo sarkano krāsu.

Rezidences izrādīšanas laikā VPK pārstāvis informēja, ka, savukārt, 7951 latu vērtajā apspriežu mēbeļu komplektā ietilpst viens galds, astoņi ar ādu apvilkti krēsli, kā arī divas nelielas servējamās konsoles. VPK rīcībā gan nav informācijas, vai izmantotā krēslu āda ir dabiska vai mākslīga. Abos komplektos ietilpstošajiem galdiem ir četrstūra forma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Latvijas Banka piedāvās dzejniekam Eduardam Veidenbaumam veltītu kolekcijas monētu komplektu

Žanete Hāka, 03.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Banka ceturtdien, 5. oktobrī, izlaiž izcilajam latviešu dzejniekam Eduardam Veidenbaumam (1867–1892) veltītu unikālu kolekcijas monētu komplektu.

Divas monētas komplektā veido stilizētu briļļu atveidu. Katras sudraba monētas nominālvērtība ir 2.5 eiro. Kolekcijas monētu komplekta Eduards Veidenbaums grafisko dizainu veidojis mākslinieks Arvīds Priedīte, bet plastiskā dizaina autore ir Ligita Franckeviča.

Monētu komplekts izgatavots Koninklijke Nederlandse Munt (Nīderlande). Uz vienas monētas priekšpuses redzams mākoņu attēls ar Eduarda Veidenbauma paraksta faksimilu un dzejoļa rindu Tiem vēlētos es līdzi tālu skriet….

Otras monētas priekšpusē redzams mākoņu attēls ar dzejoļa rindu Tur tālumā, kur ziemas nepazīst. Abu monētu aizmugurē attēlota horizontāla josla ar cilvēka pēdām sniegā.

Saskaņā ar mākslinieka Arvīda Priedītes ieceri abas monētas komplektā veido stilizētas brilles, kas asociējas ar Eduarda Veidenbauma tēlu, kādu to pazīstam no vienīgās autentiskās fotogrāfijas, kas saglabājusies līdz mūsu dienām. Kolekcijas monētu komplekts veltīts izcilā dzejnieka 150 gadu jubilejai. Dzejnieka talanta spēks viņa dzīves laikā palika plašākam lasītāju lokam nezināms, bet ar gadiem tas ieguva nozīmīgu vietu latviešu dzejā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pienācis laiks mainīt durvis.

Uzņēmums Skydas specializējas sertificētu metāla durvju uzstādīšanā un apkalpošanā. Pie mums ir pieejamas durvis ar dažādām specifikācijām no bāzes modeļa Skydas Standart, kas nodrošina augstu skaņas un siltumizolāciju gan kā dzīvokļu ieejas durvis, gan kā privātmājas ārdurvis. (Pilna komplekta cena, sākot no 609 EUR.) Privātmājas ārdurvis neizsalst līdz -30 grādiem. Visi Skydas durvju modeļi tiek aprīkoti tikai ar pasaules vadošo firmu slēdzenēm. Skydas Standart 2 durvju modelis ir ieteicams tiem klientiem, kuri vēlas apvienot augstu skaņas un siltumizolāciju, ugunsdrošību un paaugstinātu drošību. (Pilna komplekta cena, sākot no 945 EUR.)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar "ZenBook Duo" klēpjdatoru "Asus" padara divu ekrānu ierīces pieejamākas plašākam lietotāju lokam.

Nebija pagājis pat pusgads kopš "Asus" izrādīja intriģējošo divu ekrānu klēpjdatoru "ZenBook Pro Duo", kad pa tā iemīto taciņu pie patērētājiem devās "vieglākā" versija "ZenBook Duo". Tas bija sagaidāms un loģisks solis, jo aptuveni 3000 eiro cenas dēļ sākotnējais modelis ir pa kabatai vien nelielam pircēju lokam. "Duo" reti izmantoto divu ekrānu risinājumu padara pieejamu vairāk lietotājiem, nelaupot īpaši daudz no oriģinālās ieceres.

Dizains

(Raksta autora vērtējums: 7 punkti no 10)

"ZenBook Pro Duo" aptaustījušajiem "Duo" vairs neizsauks tādu sajūsmu, kā "pirmatklājējiem". Abi ir ļoti līdzīgi, tomēr šādas tādas atšķirības "lec acīs". Pirmā no tām ir izmērs. "Duo" ir kompaktāks un vieglāks. Ja "Pro" modelim galvenais ekrāns ir 15 collas un sekundārais 14, tad "mazākais brālis" apveltīts ar 14 collu galveno un 12,6 collu sekundāro ekrānu virs tastatūras. Tas arī ir vienīgais skārienjutīgais šajā modelī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Paziņoti septiņi grantu programmas Atspēriens konkursa uzvarētāji

Lelde Petrāne, 28.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien paziņoti septiņi Rīgas domes un Swedbank kopīgi rīkotās grantu programmas Atspēriens 2016.gada rudens konkursa uzvarētāji, kuriem piešķirts finansējums kopumā 81 342,20 eiro apmērā biznesa ideju īstenošanai un attīstībai.

Jaunākās grantu programmas Atspēriens atbalstītās uzņēmēju idejas un tām piešķirtā granta izlietojuma mērķi:

SIA Grafomap – personalizētu kartes plakātu dizaina izstrāde un pasūtīšana. Granta mērķis - mārketinga materiālu sagatavošana, preču zīmes reģistrēšana, grāmatvedības pakalpojumi, telpu īre;

SIA Focusd – TRACE – treniņu analīzes sistēma. Granta mērķis - speciālas programmatūras, licences un datora iegāde, grāmatvedības pakalpojumi, telpu īre;

Boont boards – veikborda, longborda, snovborda un ziemas slēpju ražošana. Granta mērķis - specifisku ražošanas iekārtu iegāde, grāmatvedības pakalpojumi, juridiskie pakalpojumi, telpu īre, interneta mājaslapas izveide, mārketinga izdevumi;

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Pilna intervija ar Lattelecom Rīgas maratona direktoru: Ceļā uz zeltu

Linda Zalāne, 02.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelecom Rīgas maratons nav tikai priecīgas skrējēju sejas, izlieti sviedri un sportotprieks. Šim pasākumam ir savs devums Latvijas tautsaimniecībā

Nolūkā noskaidrot to, cik lielu «naudas pēdu» maratona norises dienās atstāj skrējēji un viņu līdzjutēji, veikts pētījums. Par to plašāk DB stāsta SIA Nords Event Communications valdes priekšsēdētājs, Lattelecom Rīgas maratona direktors Aigars Nords un pētījuma veicējs SIA KEKonsultācijas valdes priekšsēdētājs Elmārs Kehris.

Šogad maijā notiks 28. Lattelecom Rīgas maratons. Cik gadus Jūs esat pie šī pasākuma organizēšanas stūres?

Aigars Nords (A.N.): Šis būs 12. maratons, kuru organizēsim. Protams, ja atskatās uz to laiku, kad sākām, toreiz situācija bija cita. Skriešana nebija tik populāra, un arī mēs paši taustījāmies un domājām, kā šādu pasākumu noorganizēt, jo nevienam nebija pieredzes šajā jomā. Nezinājām, kā pareizi jāveic laika atskaite, kur ražo medaļas, kā pareizi rīkoties, lai varētu slēgt ielas. Nebija arī kam palūgt padomu. Paši kā komanda bijām braukuši uz ārvalstu maratoniem, taču tur pieredzi guvām tikai kā dalībnieki. Skaidras vīzijas mums nebija, un valdīja neziņa par to, kā un vai šis pasākums gūs atsaucību. Tā bija mana un komandas vēlme pamēģināt, jo mums pašiem patika skriet.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļotājiem, kas ierodas Anglijā no ārvalstīm, no decembra vidus būs jāpavada īsāks laiks karantīnā, ja piecas dienas pēc ierašanās viņu Covid-19 tests būs negatīvs, otrdien paziņoja Lielbritānijas valdība.

Valdība cer, ka jaunie noteikumi atdzīvinās ceļošanas industriju, sevišķi aviāciju, kas piedzīvojusi strauju ceļotāju skaita krišanos pandēmijas apkarošanai noteikto ierobežojumu dēļ.

Ceļotāji, kas ierodas Anglijā ar gaisa transportu, prāmi vai vilcienu, no 15.decembra varēs izbeigt karantīnu, ja vismaz piecas dienas pēc ierašanās veikts Covid-19 tests būs negatīvs.

Pašlaik tiem, kas ierodas Anglijā, ir jāpavada pašizolācijā 14 dienas.

Pasažieriem vajadzēs iepriekš rezervēt privātu pārbaudi un karantīnu. Tiem, kas izvēlēsies neiziet testu, būs jāievēro divu nedēļu karantīna.

"Mūsu jaunā testēšanas stratēģija ļaus mums ceļot brīvāk, tikties ar mīļajiem un sekmēt starptautisko biznesu," sacīja transporta ministrs Grānts Šapss.

Komentāri

Pievienot komentāru